Местан платил гаранцията без да е длъжен, няма да поема чужд грях!

Не съм удрял кола, бях ударен в моето платно, твърди лидерът на ДОСТ
8 май 2019 10:00,
120
Местан платил гаранцията без да е длъжен, няма да поема чужд грях!
Снимка: архив, Булфото

Съвестта ми е спокойна и няма да поема чужд грях и вина за тази трагична смърт, заяви пред bTV лидерът на ДОСТ по отношение на трагичната катастрофа с негово участие, при която загина 6-месечно бебе.

Местан обясни, че е платил 10 хил. лв. парична гаранция само за да не давал основание на прокуратурата да продуцира тенденциозни новини. Той добави, че може да пътува извън страната и мерките на съда са отменени.

"Оказах пълно съдействие на полицията и притесненията, че бих се укрил са излишни, защото се укрива виновен човек, а аз не съм виновен за тази катастрофа", заяви Лидерът на ДОСТ.

Местан посочи, че обвинението на прокуратурата не било придружено от доказателства, че е извършил нарушение по Закона за движение по пътищата.

Относно твърдението на говорителя на главния прокурор Румяна Аранаудова, че има един акт и 13 фиша – не е вярно.

"Аз заявявам, че ако това, което тя казва е вярно – аз никога няма да си поискам книжката обратно. Ако това се окаже лъжа, тя трябва да понесе отговорност пред прокуратурата и българския съд”, заяви Местан и показа издадените от КАТ фишове.

В перода 2013 – 2019 г., когато са посочени неговите нарушения, Местан не е управлявал лично автомобил, защото като лидер на ДПС, той се е придвижвал с автомобили на НСО. Той каза още, че глобите са издадени на кола на ДПС, която се е управлявала от настоящия лидер на партията Мустафа Карадайъ или негов шофьор.

"Когато една прокуратура приписва нарушения на председателя на ДПС, на председателя на ДОСТ, вече е в режим на изпълнение на откровена политическа поръчка. Това преминава всякакви граници“, каза Местан и добави, че колите са били собственост на ДПС преди самият той да стане председател и не били негова собственост.

Според лидера на ДОСТ, обвиненията са свързани с предстоящия вот за Европейски парламент и силната листа на неговата партията.

Относно самия инцидент Местан категорично заяви, че е спрял на стоп, а насрещната кола с висока скорост е навлязла в неговото платно.

„Аз не съм удрял кола. Бях ударен в моето платно“ твърди Местан.

Въпреки шока от катастрофата лидерът на ДОСТ отишъл до другата кола, опитал се да помогне на пострадалите пътници и да се обади на Спешна помощ, но спрелите около местопроизшествието шофьори го изпреварили, а той самият не можел да направи много преди да отведат пострадалите към болница.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


120
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
0
 
2
 
! Отговори
nina преди 4 години
Ултра нагляр!Как не го е срам,поне да си беше замълчал!!!
92
1
 
5
 
! Отговори
www преди 4 години
ПИТАМ . ЗАЩО ЕВРОПА ПРИЕМА В СЪЮЗА ЕДНА ДЪРЖАВА БЕЗ ПРАВОСЪДНА СИСТЕМА .. И АКО НЯКОЙ ТВЪРДИ ЧЕ ИМАМЕ ТАКАВА - ДО КОГА УБИЙЦИТЕ ЩЕ СА НА СВОБОДА...
91
0
 
8
 
! Отговори
Агент Павел преди 4 години
Две неща са ясни със сигурност - Лютви Местан е професионален лъжец без никакъв морал. Проверете миналото му в ДС и СДС.Изненадващ е за мен начинът, по който се държи със собствения си електорат. Блъснатите от него също са мюсюлмани, почти сигурно гласуващи за ДПС. Вместо елементарно извинение и емпатия, получават насреща обвинения, лъжи, нагло поведение и липса на отговорност. Само си представям как щеше да се държи, ако беше ударил българско семейство.
90
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Според хората на Местан движещи се в кола след него, BMW-то е летяло с 180-200 км/час. Ако това е вярно, BMW-то е долетяло за 1/10 от секундата от момента когато се е появило на завоя преди кръстовището. При такава скорост, катастрофата е неизбежна както и да спираш на знака СТОП и колкото и да внимаваш.
89
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
BMW - това обяснява всичко.
88
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Местан твърди, че е спрял на знака Стоп и може и наистина да е спрял. Хората в BMW-то по никакъв начин не могат да видят дали е спрял или не на знака Стоп, защото там има завой, а те са се движели с превишена скорост и са имали около една секунда, максимум секунда и половина от влизането в зоната на видимост на кръстовището до пресичането на кръстовището, а удара е малко преди кръстовището, в насрещната за BMW-то лента. Това всички го казват, вкл. и тези от BMW-то.
87
0
 
17
 
! Отговори
ГНЕВЕН преди 4 години
За национална измяна присъдата е една-куршум!Ако беше в Турция и се криеше като мишка в българското посолство ,вече щеше да е при Аллах.И детето щеше да е живо.А сега долния турски шпионин ръси лъжи в медиите ,вместо да си излежи присъдата.Какви чужди грехове ,какви доброволни гаранции бе?Тоя от *** селски даскал стана политически лидер и ... предаде и създателите си.Заради кадъната му Шерин ,навремето ДПС направи агенция ,в която кадъната беше с ранг на министър.Долен подлец!!!
86
0
 
12
 
! Отговори
Турист преди 4 години
Всеки който има кола не значи че може да шофира.Например разни *** с Бмв-та и Мерцедеси карат в населени места с 120 км/ч! Извън града и селата карат с 50 км.Такива екземпляри заслужават само дебела тояга.Много ама много отпадъчен мат'рял има за изхвърляне.Жалко че дишам същия въздух с такива
85
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз не съм удрял кола. Бях ударен в моето платноНаглият подъл убиец дори не прави разлика между платно за движение и пътна лента.
84
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е нема такъв ***!!!
83
16
 
1
 
! Отговори
??? преди 4 години
Интересно е с каква скорост се е движел бащата на загиналото дете? По неговите думи (на бащата) не повече от 110 км/час. Там разрешаната скорост е до 90 км/час и има знак, че се пресича път отдясно без предимство. При тази скорост бащата успял ли е да вземе завоя преди кръстовището или затова е навлязъл в насрещното, където е станала катастрофата? Казва 110 км/час, но най-вероятно скоростта е била по-висока, а там видимостта е около 50-60 метра между двете коли.
82
0
 
11
 
! Отговори
Възможно е преди 4 години
Шофьорът на БМВ-то се е опитал да избегне сблъсъка и е свил вляво - въпрос на разследване! Вярвам в правосъдието (вкл. и от Неговото)!!!
81
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
МЕСТАН В ПАНДИЗА И ТОЧКА
80
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Таралясникът на турчина, който взе пари за да убие дететето си не е минавал 2 години на Технически преглед. Как ще коментирате това, герберчета ?Освен това водачът няма и книжка, тъй като е с незавършен 7-ми клас.
79
1
 
9
 
! Отговори
До 86 преди 4 години
Погледни снимките след катастрофата - има ги в новините!Прочети какво казва бащата на убитото дете, как се е движил!Разгледай и самото кръстовище, поне с гугъл мапс!За един нормален шофьор нещата са на 99% ясни.
78
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не казва нищо ново, повтаря същата мантра, с едно изключение: спрял на стоп, другият шофьор влязъл в неговото платно, бил помагал на пътниците в другата кола. Свидетелите обаче твърдят друго. Фактите твърдят друго. Той просто лъже.
77
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само за промитите герберастки мозъци не е ясно, че всичко беше постановка за да го елиминират от евроизборите. Защото в Кърджали ДОСТ е едноличен лидер.А това не се харесва на ДПС, ортаците на ГЕРБ.
76
13
 
2
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Факт е, че е невъзможно да дадеш предимство на някой, който не го виждаш, в момента когато започваш маневрата, а той се движи с огромна скорост, много над разрешената и за секунда-две долита до теб. Това се случва често в България и е крайно време да се промени закона за движение по пътищата и когато има катастрофа, да отпада предимството на движилия се с превишена скорост и трябва той да е единственият виновник за катастрофата. На мястото на Местан можеше да бъде всеки шофьор в България.
75
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Факт!Фак... Скорост, секунди, спирачен път...???Ти да не си им светил когато са се ударили?"Кой ли е виновен?" и др. ала-бала...А знак "СТОП" също ли е риторика? Или закона за движение по пътищата на България трябва да бъде издаден и на турски език???
74
2
 
9
 
! Отговори
пенко преди 4 години
ДАЛИ Е ВЪЗМОЖНО ДА СЕ ПРОВЕРИ ,С КАКВИ ОЧИЛА Е БИЛ " СПРЕЛИАТ И ОГЛЕДАЛ СЕ" -КЬОРАВЕЛКО И КАК СА СТОЯЛИ "ЦАЙСИТЕ" МУ ...КАТО НА СНИМКАТА ЛИ.. -/ГОРЕ-ДОЛУ/ ИЛИ СА БИЛИ ПОСТАВЕНИ "ЗА ШОФИРАНЕ" ...ЗАЩОТО МИЖЕ ДА СЕ Е "ОГЛЕДАЛ" НАД "КЬОРАВИНАТА " СИ !!!!!!!!!!!!!!!