Митничари спипаха над 6000 телефона, зарядни, слушалки...

Стоката била открита в микробус на ГКПП Дунав мост–Русе
28 май 2019 23:42,
6
Митничари спипаха над 6000 телефона, зарядни, слушалки...
Снимка: Архив, Булфото

Митнически служители задържаха 6245 мобилни телефона, 444 зарядни устройства и 100 слушалки за тях с обозначения на световноизвестни търговски марки поради съмнения, че нарушават права на интелектуална собственост.

Стоката е открита при митническа проверка на влизащ в страната товарен микробус с българска регистрация през ГКПП Дунав мост –Русе на 26.05.2019 г.

Микробусът е бил управляван от български гражданин.

Той е превозвал 29 кашона с мобилни телефони и артикули за тях, за които е представил пред митническите служители транспортни документи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такова чудо само в България може да се случи. Митницата няма работа на вътрешна граница .Ако има съмнение за нарушаване на интелектуална собственост то това е приоритет на Икономическа полиция в този случай. Нашите вътрешни граници саги накачорили с митници ,рентгени ,данъчни,гранични,жандармерия и т.н.
4
1
 
2
 
! Отговори
Гочо Бизнеса! преди 4 години
4-ти, от какво се оплакваш? Някой ти е забранил да пътуваш ли? Ами *** си купи кола от Белгия и я регистрирай в Испания, пак ще ти поискат ?1400, независимо от Шенген.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Така е, първи. Не сме в шенген. Например кола с български номера за да я пререгистрирам с испански номера ми искат ?1400. До тук със свободата на плидвижване на хора и стоки.
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
".. за които е представил пред митническите служители транспортни документи.." обаче задържан за нарушаване на интелектуална собственост... Е така като почнете си съчинявате трилъри с елементи на комедия...
1
6
 
15
 
! Отговори
хахаха преди 4 години
ква митница между страни в ЕУ - тия нормални ли са?