Полицаи конфискуваха 3285 фалшиви тениски

Открили ги в товарен автомобил, управляван от 40-годишен мъж
8 юли 2019 17:15,
9
Полицаи конфискуваха 3285 фалшиви тениски
Снимка: Архив, Булфото

Стоки с лого на защитени марки са открити от полицаи на Районно управление на МВР-Димитровград, съобщиха от МВР.

Рано сутринта на 5 юли те спрели за проверка на булевард "Раковски" товарен автомобил, управляван от 40-годишен мъж от Нова Загора. 

При инспекцията от багажника на превозното средство иззели 3285 тениски с поставено лого на търговски марки без разрешение на правопритежателя.

Мъжът е бил задържан за срок до 24 часа.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
1,Целта е точно да се спрат китайците да правят имитации. То те самите правят, каквото им се поръча. Ако искаш, ще ти сложат снимка на кокошка. Така че виновен е вносителят.А как се отучват? Примери има. Имаше маратонки Абибас и т.н. Погнаха вносителите, ония почнаха да правят свои марки и така излязоха Булдозер и подобни. Просто вносителите трябва да ги е страх да поръчват Армани и няма да има такива на битака.
5
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
4,Арестуват ги, защото някой краде от друг. Марката е защитила права, градила е име и т.н. Съответно имитацията и печалбата от нея са кражба. Който иска да носи марка Х, трябва да плати за нея. Който иска да продава нещо, трябва да инвестира в свои марка, имидж. Като искаш Армани и Версаче, плащаш за тях. За другото е нормално да си плащаш примерно за "Шанхай клотинг".Между другото дрехите с голямо лого обикновено са сред най-евтините в колекциите, макар последните 1-2г да има и повече такива
4
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как се разбира на пътя дали тениски са фалшиви? 1. 3285 тениски Найк ще са примерно на стойност х 100лв или над 300 000лв. Ако са други марки, биха били и над 1000лв парчето за DG, 500 за DSquared и т.н.2. При тая стойност документи, нещо?3. В страната има по един официален вносител на марка, няма един да внася всичко.4. Внос накуп на толкова бройки едва ли се прави. По-скоро се зареждат по 200-300 на сезон.5. Материали и т.н. се разпознават лесно. Та и без сертификат в джоба има начини..
3
3
 
6
 
! Отговори
гост преди 4 години
защо ги конфискуват ,полицаите нямат ли пари да си купят.все гледат само и само да не плащат било то и уж фалшиво
2
0
 
8
 
! Отговори
Наблюдател преди 4 години
Ако видите полизаи с фалшиви тениски да не се чудите откъде са.
1
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Какво да направим, кгоато китайците бухат лого на евтините тениски?Аз не сиам да пише Адидас или каквито са мдоерните марки. Все ми е тая, стига да ми е за 5-10 лева тениската. Все пак сме бедни хора.