Ще доведе ли до дипломатическа криза шпионският скандал?

От опозицията искат за аферата да говори лично премиерът
Обновена: 12 сеп 2019 09:32 | 12 сеп 2019 09:27,
60

Разраства се шпионският скандал с Русия. След като в понеделник беше повдигнато обвинение в шпионаж на председателя на Движение "Русофили" Николай Малинов, вчера в парламента по темата бяха изслушани председателят на ДАНС и министърът на вътрешните работи.

Още по темата

От опозицията пък настояха за шпионската афера да говори лично премиера Борисов, който обаче отказа коментар с аргумента, че няма отношение и въпросът касае службите за сигурност и прокуратурата.

Като свидетел към делото е привлечен Лазар Мурджев, председател на УС на БРОД за България.

"Почти 10 години издаваме списание "Сигурност", в него Малинов го привличаме като експерт. Службите имат право и техен ангажимент е да докажат онова, за което говорят", каза Мурджев.

Въпросът е как идват средствата, но шпионството е друга материя, коментира той и допълни, че не се притеснява от нищо, това бил абсолютно измислен формат.

"Считам, че на тези момчета така им е наредено и те са си изпълнили задълженията", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как смеят някои хора да пишат,че БВП на България ще задмине този на самая могучая.Как може да се помисли само ,че България може без Матушката?Това е ерес,която трябва да се забрани.Не знаят ли тези хора ,че *** може да ги изпепели за такива думи и ако спре газта ще умрат от студ през първия студ?Ами ако забрани на *** да почиват у нас,та нали ще фалира цяла България.Гневи се русофилската ми душа.
41
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Дали гладките мозъчета разбират, че вече участвуват във война?И срещу кого? Срещу братска страна, на която сме длъжници! И за какво? За шепа центове, даже не за сребърници!Какво най-много могат да спечелят? Да изпепелят страната ни, да изгине народът ни!И на кого служат? На тези, които избиха милиони корейци, виетнамци, стотици хиляди японци, иракчани, афганци, сирийци, да не продължавам, край няма! Важното е, че избиха с бомби и картечници над 4 ХИЛЯДИ мирни българи!Проклятие! Анатема!
40
1
 
7
 
! Отговори
wild horse преди 4 години
Чака ни бъдещето на Грузия и Украйна- бедно,гладно и тъмно,този път ще си го получим по пълна програма. Може би Мария Габриел ще измисли иновации на дърва и въглища...
39
7
 
2
 
! Отговори
u4en преди 4 години
До до УЧЕН 24......Ти сигурно си от тези .който /промити от соца / си мислят . че слънцето няма да изгрее без СССР. ? ДА...ама НЕ ! СССР е в ада . а БГ тази година минава Раша по БВП на глава / Украина от 1 год .не внаса руска газ...както и Полша...Естония и Литва в ЕС газ идва от - Раша.Норвегия.Холандия .Алжир..Либия ..САЩ....скоро и ТАНАПВСИЧКИ НАХОДИЩА в РАША се експлоат. от ЧУЖДИ ФИРМИ - Раша НЯМА ТЕХНОЛОГИЯ за извличане в замръзналите земи ...а тръби /и тези в Бургас /са ГЕРМАНСКИ
38
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Получили са заповед от Запад да изгонят Решетников и другия за дълъг период. Българите ще бъдат освободени скоро без обвинения.
37
11
 
2
 
! Отговори
Глупости преди 4 години
ШПИОНЧЕТАТА ВЪН ОТ БЪЛГАРИЯ.ТЪРГОВИЯТА И БИЗНЕСА, НЯМАТ НИЩО ОБЩО СЪС ШПИОНАЖА И ШАНТАЖА!
36
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Че има руски шпиони в България е ясно.Както има американски,турски,китайски,английски,израелски и какви ли не още.Но да търсиш руския шпионин в едно русофилско движение и в един пенсиониран генерал от КГБ,разхождащ се свободно из страната ни е признак на невероятната гламавщина и вопиюща некомпетентност и неграмотност на нашите т.нар.служби.И Решетников им го каза в прав текст.Тотален резил на ДАНС и цацаратурата.По-скоро такъв както Паси може да е руски шпионин,отколкото тоя русофил.
35
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ние няма, каков да делим с тях, че да има кризи. Изхвърлянме шпионина и толкова. Нешо ненормално ли има? Хората го направиха преди 3 години в цяла Европа. България тогава ги защити, но ето че е сбъркала.
34
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако тази дописка уличава в престъпление,то какво да кажем за публичното признание на Бойко Борисов,че партия ГЕРБ е създадена с мощната финансова и медийна подкрепа на фондация"Конрад Аденауер".А преди няколко години пак Борисов си призна,че е спрял големите енергийни проекти,за да угоди на САЩ.Защо прокуратурата и ДАНС по тяхната логика не арестуват Борисов.
33
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Конституцията и законите на България НЕ ЗАБРАНЯВАТ създаването на нови партии,които в платформите си залагат промени във вътрешната и външната политика на държаватакакто и контакти със сродни партии и движения в други страни.Забранена е само фашистката идеология.Аз мога да основа партия и да искам сближаване ако щете с Камбоджа.Да не говорим,че както на 9-ти септември,така и на 10-ти ноември никой не е питал народа дали е съгласен с водената външна политика и геостратегическа ориентация.
32
2
 
3
 
! Отговори
до 46 преди 4 години
И сЯ като няма какво да пишеш по темата, реши да се правиш на интересен със заяждания за граматически грешки? Без да отчиташ, че тук пишещите на са филолози. Ми те журналистите по всички медии тотално грешат ти си тръгнал да се правиш сред обикновени коментиращи! Ех, българино...
31
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 34Така е "газ", когато става дума за газове (агрегатно състояние) е в м. р. Но има едно течно гориво, което наричат "газ" в ж. р. газта за осветление.
30
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Идиотизмите в тоя фарс.Първо се слагат белезници на свидетели и се държат като арестанти цял ден.После мазните прасета,зовящи се настоящ и бъдещ главен прокурор, публично показват,че дори законите в страната си не познават.Обвиняват в шпионаж въз основа на някаква дописка,в която се говори за нова партия с ново виждане за външната политика.Първо на първо това може да е престъпление в Северна Корея,но не и в България.И второ,ако това е престъпление,то не е шпионаж.Шпионажът е съвсем друго нещо.
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 41Природен газ (м. р.), а не природна газ.
28
3
 
3
 
! Отговори
До 34 преди 4 години
Сега ще му направя забележка на моя майстор в сервиза. Няма да ми казва пед***лът за газта ти е повреден, а пед***ла за газът!
27
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В кой век живеете? Искате да сте *** и да ползвате допотопна енергия с горива като въглища и газ.
26
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако щатския газ беше два пъти по-евтин, в Западна Европа, където цепят стотинката на две, на мига щяха да се откажат окончателно от всякакъв руски газ.
25
1
 
7
 
! Отговори
До 31 преди 4 години
Искаш да кажеш, че и Румъния внася газ от Гърция? Ех УЧЕНчето ми, оправи ми настроението!
24
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Събщили са на руснаците строго пазената държавна тайна, че ни управляват ***.
23
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само да светна един коментирал по-долу, че думичката "газ" в нашият език днес, е в мъжки род.Не се казва "втечнена газ", а "втечнеН газ".Не казваш "каква газ е кислородът?", а казваш "какъв газ е кислородът?".