Психично болни се барикадират, стрелят… всеки може да е жертва

Опасността за полицаите при тези случаи е много голяма
Обновена: 23 сеп 2019 12:00 | 23 сеп 2019 11:55, Камелия Цветанова
40

Барикадиралият се в "Овча купел" 57-годишен мъж снощи беше изведен от жилището си след над 20 часа п
реговори. Той е задържан за 24 часа. По време на операцията няма пострадали хора или служители на МВР. Оказа се, че барикадиралият се мъж притежава газов пистолет. Има психични отклонения и е стрелял с оръжието в дома си.
Още по темата
Районът под балкона на мъжа все още остава отцепен от полицията, тъй като той е разказал на органите на реда, че е изхвърлил друго оръжи в тревните площи. По разкази на негови съседи това не е първата му криминална проява.
През годините подобни сюжети се развиваха многократно и дори доведоха до смъртни случаи.

"Всеки човек в безизходица се обръща към животинските си инстинкти. Този човек търси компенсация и взима правосъдието в свои ръце. Решава, че ще си вземе необходимото по този начин. Когато имаме психично заболяване, човекът не е склонен да преговаря и да направи компромис. Явно опитва да задоволи на 100% своята нужда. Трябва да се говори с уверен и твърд тон на човека", обясни психологът Ина Антонова в "България сутрин".

Експертът по сигурност Николай Марков призна, че е можело да стане по-страшно при този инцидент. По думите му най-важното е, че са живи полицаите от първия отряд, който е отишъл на мястото.

"Те поемат първия удар. Няма как полицаят да знае какъв е пистолетът. В този случай в най-голяма опасност са полицаите", подчерта той в ефира на Bulgaria ON AIR.

Марков посочи още, че профилактиката на хора с психични заболявания у нас е на много ниско ниво. По тази причина всеки може да стане жертва във всеки един момент.

"Такива случаи ще бъдат все по-чести, докато не се направи план и действия в тази посока. В София има над 500 хил. човека, които нямат нужната регистрация и са безконтролни", коментира експертът по сигурност.

Ина Антонова се съгласи с мнението, че нямаме заведения, в които такива лица да бъдат регистрирани и
наблюдавани. По думите ѝ липсва и социална политика в това отношение.

"Всеки от нас носи характеристики на личностно разстройство. Ако всеки от нас се прегледа, ще разбере нещо, което не му харесва. Има проблем на емоционалната нестабилност", каза още тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
0
 
! Отговори
Лудница преди 2 години
Психически болните трябва да се диспансеризират и дори с направление от личния лекар да се вкарат там, където им е мястото,за да бъдат наблюдавани най-вече дали си пият лекарствата или не,тук у нас никой не се интересува за такива като нас,в криминалните хроники е пълно с тормоз или убийства от психично болни, човек каквото и заболяване да има дали е психично или физическо - трябва да се лекува,а не луди да се разхождат по улиците или да работят нещо
32
1
 
4
 
! Отговори
Александър преди 4 години
Как в София има 500 хил. човека коитои нямат нужната регистрация и са безконтролни ?!?!? Страх ме е
31
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
луди, обединявайте се!
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уредих си автомат АК-47 и ще ви разкажа игричката в квартала! До края на седмицата ще гръмнат всички медии, да видим кой ще ми попречи бухахаха
29
2
 
7
 
! Отговори
оти така преди 4 години
човека изтрещел от добро ...гръмнал с газов пистолет и едва ли не ще го изкарат терорист полиции с тейзъри маски пожарни като по американските филми а като стане проблем с индиянците всичко е наред и в рамките на нещата ...терминал 2 скоро
28
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами то нали искате да ги пускате и останалите, като им затворите домовете.И на полицаите това им е работата, донякъде, а останалите какво да правят?
27
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
И господ е луд та търпи толко грешници ама всеки му се кланя
26
1
 
5
 
! Отговори
MGTOW преди 4 години
Стига три ***! Какво като са различно мнение от твоето коментарите?
25
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Професор Вучков седмица след като оплю в предаването си кандидатите за кмет на ГЕРБ и БСП за София получи инфарк и почина!Сами си вадете извода кой е луд той или вие които гласувате.
24
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Майсторите на покриви също се правят на луди и те обират ама никои не ги търси!
23
3
 
26
 
! Отговори
Щерю преди 4 години
Барикадирали се, стреляли - това е нищо! - Психично болни стават шефове, кметове, депутати, министри, президенти...
22
4
 
8
 
! Отговори
Янко преди 4 години
Кой е виновен ,че има такива болни ?Тези болни носят ли някаква вина за състоянието си?Психиатрите лекуват ли,или правят всичко възможно да усложнят състоянието на болния?Има ли психиатър ,който иска да помогне ,или предпочитат да се лигавят с болния само за да имат работа за цял живот?Трябва да се знае ,че психичните заболявания са изключително леки за лечение! Но не така мисли психиатърът! МАФИЯ!
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
само такива индивиди останаха в България , а и такива дето копират и поствавят Текстове като в тоа сайт
20
3
 
25
 
! Отговори
толерантен преди 4 години
Морални инвалиди управляват държавата, общините, бизнеса... и всички сме жертви.
19
4
 
14
 
! Отговори
MGTOW преди 4 години
Интересно... все за мъже с проблеми. А всичките биполярни и гранични жени не са проблем явно, че ни прилагат психически тормоз по цял ден с разни интелектуално-неадекватни "новини".
18
2
 
14
 
! Отговори
ТРЯБВА преди 4 години
Всички Партийци са психично болни .
17
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Психично болни се барикадират, стрелят всеки може да е жертва !Да, налазили са и по форумите и пишат ли пишат ! Примери : пост 1 и 12 !Типично герберо-сороско психични отклонения !
16
1
 
16
 
! Отговори
кам преди 4 години
Камелия, ти си изключително глупав човек да насърчаваш омразата към болните. По-добре може да си избираш думите
15
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Еми няма държава, приберат ги за 10 дни в лудницата и после ги пускат щото няма пари! А и така тормоза над населението продължава ,което си е бонус !
14
18
 
11
 
! Отговори
Анализатор преди 4 години
Всички комунисти дружно под земята - така света ще е по-чист у хубав