Горски задържаха 80 кубика незаконна дървесина

При проверка е открита и убита сърна
21 окт 2019 20:25, Красимир Ангелов
5
Горски задържаха 80 кубика незаконна дървесина
Снимка: Булфото, архив

Строителна дървесина в размер на близо 80 кубика са задържани вчера от служители на Регионална дирекция по горите - София, съобщиха от Изпълнителна агенция по горите.

Дървесината, която е била немаркирана и непридружена с превозни билети, е установена от проверяващите на място за претоварване в землището на с. Врачеш, общ. Ботевград. Съставен е констативен протокол, като работата по изясняване случая продължава.

В землището на с. Душанци, общ. Пирдоп, са проверени група ловци. Оказва се, че ловците имат издадено разрешително за групов лов на дива свиня, но за район различен от мястото, на което са се намирали. В близост до тях, служителите от РДГ - София са открили убита сърна. По случая е уведомено РУ Пирдоп.

През изминалата седмица служителите на Регионална дирекция по горите - София са извършили над 640 проверки. За установени нарушения по Закона за горите горските инспектори са съставили осем акта, задържали са над 80 куб. м дървесина, две моторни превозни средства и бензиномоторен трион, съобщава БТА.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
4
 
3
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
в тази държава има ли някой който да не е в кюпа?сякаш днес е национален спорт да извърваме масово не законни нещакойто не се включи в нарушаването на закона остава да бъден сочен като загубен.якв манталитета на е заложено да сме горди когато сме в алъш вериша с незаконни нещица
4
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Слав КараславовА така. Обаче нашите са толкоз добри във фащането и залавянето, че освен сърната не знам как и пъдпъдък не са заловили на някой в чантата.
3
2
 
8
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 4 години
А Ахмед Доган при коалицията с мадридския папардак изнесе милиони кубици дъбова дървесина за паркет за Турция.
2
2
 
6
 
! Отговори
Слав Караславов преди 4 години
Чух случайно разговор между служители в горско стопанство за поголовното изсичане из българските планини. Трябва ни износ: за бюджета, за самолети , за заплати, за командировки (до Брюксел и обратно) и просто за джобни пари. Най-интересно ми се стори чутото за сечта из Странджа: създадена била добра организация, така че разните товарни превозни средства (Тирове или други) минават без формалности при комшиите. Уж още не са в ЕС а вече се стигна до свободно движение на стоки (почти крадени).Халал
1
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чета между редовете - всеки си прави кой каквото иска в Сомалия, дървесина няма проблем няма виновни няма наказани. Ловци няма проблем няма виновни няма наказани ... и така.БГ новата Сомалия