Полицията задържа иманяр в Хасковско

Открити са металотърсачи, лопати и старинни монети
15 ное 2019 21:38, Анисия Иванова
6
Полицията задържа иманяр в Хасковско
Архив: Булфото

Полицията в Харманли задържа иманяр, съобщиха от Областната дирекция на МВР в Хасково.

Вчера, на разклона между селата Йерусалимово и Георги Добрево автопатрул спрял за проверка лек автомобил "Фолксваген", шофиран от 36-годишен мъж.

В колата, в която пътувал и 45-годишен, били открити 2 металотърсача, 2 лопати и 4 старинни монети, притежаващи характеристиките на движими културни ценности по смисъла на ЗКН. Работата по случая продължава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още по темата: иманярХасковозадържан
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А тоя иманяр ли е или колекционер?В архиологически резерват ли е намерил монетите или в обработваема земеделска земя? Металотърсачи се продават свободно,не са забранени за притежаване.Монетите имат ли някаква стойност или са масовки медни?Що е туй понятие иманяр,и що е туй понятие колекционер??? Един бивш от ДС,който се е занимавал през соца с архиология,притежава колекция за милиони,каквато малко музеи притежават.От къде ги има тия артефакти,защо полицията не го третира?
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Преди закона за иманярство,много артефакти се изнесоха извън страната под ръков одств ото на комунистите,за натрупване на първоначалният капитал и обсебване на икономиката! Имаме богата история по нашите земи,която трябва да се съхрани.Има държави,които нямат какво да покажат,но имат средства,с които купуват и показват " тяхната" история!
3
0
 
9
 
! Отговори
Дедо Мъде преди 4 години
Не можеее, само АРХЕОЛОГО- МУЗЕЙНАТА МАФИЯ , може да принежава антични монети!!! Нищо, че в ЦЕЛИЯ ЕС. се продават и колекционират СВОБОДНО!!! Направете СИ СПРАВКА!!! Ние сме в БАНАНОВА РЕПУБЛИКА ще те сочат, и като ПРЕСТЪПНИК като намериш монети в двора на ДЯДО си!!! Но за това пък ВСИЧКИТЕ НИ МУЗЕИ СА ПЪЛНИ С ФАЛШИВИ АНТИЧНИ МОНЕТИ, ама няма КОЙ да ги ПРОВЕРИ!!! Тогава ще бъде ГОЛЯМИЯ РЕВ И СКИМТЕНЕ!!! Само ПИТАЙТЕ що се случи с монетите от АРХ.М-зей във В.ТЪРНОВО !!! и не само там НАВСЯКЪЪДЕ!!
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да.......хванали са най-най-големите престъпници :) Пък ние се чудим защо Бг е на дъното и го копае, а то било щото имало иманяри !? Нищо че в другите държави това е разрешено хоби и държавите печелят от него.Тези 4 заловени монети по-голямо престъпление ли са от 700 000 "загубени" по вина на мин.на културата Банов
1
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Претопяват ни историята в същия този момент. Браво на ГЕРБ, че позволяват това да се случи и няма по - стриктен контрол и наблюдение.