Митничари откриха недекларирана валута за 89 хиляди лева

Контрабандната валута е иззета
31 дек 2019 12:00, Петя Славова
3
Митничари откриха недекларирана валута за 89 хиляди лева
Снимка: архив, Булфото

Недекларирана валута за близо 89 хиляди лева открили митничари при две отделни проверки на летището в София и на пункта при Малко Търново през последните дни.

В първия случай, миналата неделя, на летището са хванати 31 000 евро и 400 щатски долара в ръчната чанта на пътник, пристигащ с полет от Турция, който преминава през зелен коридор - "Нищо за деклариране".

Недекларираната валута с левова равностойност 61 338 лв. е задържана, съобщава БТА. Срещу нарушителя - израелски гражданин е съставен акт за установеното нарушение на Валутния закон.

Други недекларирани 13 655 евро и 2140 турски лири са открити в дрехите на турски гражданин, влизащ в страната от Турция с лек автомобил през Малко Търново. На българския митнически пункт той е заявил, че няма нищо за деклариране.

При извършената съвместна проверка от митническите и гранични служители и личен преглед на пътника, в джобове в дрехите му е открита недекларираната валута в евро и турски лири, в различни купюри, с левова равностойност 27 371 лв. Контрабандната валута е иззета и по случая също е съставен акт за административно нарушение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Чудесна идея-минавайки отнякъде да обясняваш на някакви престъпници колко пари и ценности носиш!Иначе си нарушител и те обират. Прекрасни закони си приемат мошениците!
2
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Някой знае ли какво правят с тези пари? И къде отиват?
1
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
13000 евро в Европа са джобни пари. Смешно звучи тази новина.