Двама са с контузии заради неспиране на "STOP" във Варна

Пострадали са 64-годишен велосипедист и пътничка в кола
21 яну 2020 16:53, Анисия Иванова
5
Двама са с контузии заради неспиране на "STOP" във Варна
Архив: Булфото

Двама души са пострадали - велосипедист и пътничка в кола, заради неспиране на знак "STOP" във Варна, съобщиха от Областната дирекция на МВР в града.

Велосипедист на 64 години е получил наранявания вчера на кръстовище в града. Сигнал за произшествието е подаден около 15.00 часа вчера.

Въпреки наличие на пътен знак "Б2 – Спри! Пропусни движещия се по път с предимство", 68-годишен шофьор отнема предимството на колоездача, който се е движел по велосипедната алея. При на инцидента мъжът с колелото е получил контузни наранявания, прегледан е и освободен, без опасност за живота.

При друг инцидент, станал снощи на оживено кръстовище в града, наранявания е получила млада жена, която се е возела в лек автомобил.

Около 20.25 часа 23-годишната водачка на лек автомобил също не спира на знак "STOP" и блъска друга кола. Вследствие на инцидента е пострадала пътничка от втория автомобил. Тя е получила контузни наранявания, прегледана е и освободена, без опасност за живота.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Простаци!
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"68-годишен шофьор отнема предимството на колоездача"Кольоездача знаете ли според ЗДвП кога е с предимство? Като слезе от колелото, огледа се в двете посоки, убеди се че е безопасно и пресече пеша по пешеходната, бутайки колелото. Други варианти според ЗДвП просто няма.
3
0
 
7
 
! Отговори
Каракочев преди 4 години
До Хм!Точно така. Велосипедистът трябва да пресича като пешеходец. За съжаление през последните 5-6 месеца съм видял само един такъв случай.
2
2
 
7
 
! Отговори
Хм! преди 4 години
Оппа! Чакай малко! Велосипедистът ако си е карал по велосипедната алея, а колата по пътя, няма как да стане сблъсък. Аз виждам нещата така - велосипедистът си велосипеди по велосипедната алея, но стига кръстовище, вероятно с пешеходна пътека. По Правилника на Закона за движение по пътищата, когато пресича на кръстовище, особено на пешеходна пътека, велосипедистът е длъжен да спре и да бута колелото си, докато преминава. Ако е минал на скорост през кръстовището, той (велосипедистът) е виновен.
1
0
 
2
 
! Отговори
Агент павел преди 4 години
Вай, вай, вай, лошава работа.