Месото с изтекъл срок от Плевен не е продавано

Открити са 50 т с неизяснен произход и над 6 т старо месо
20 фев 2020 19:15, Анисия Иванова
8
Месото с изтекъл срок от Плевен не е продавано
Снимка: pixabay

Районната прокуратура (РП) в Плевен образува досъдебно производство във връзка с установеното месо с неизяснен произход, съобщиха от ведомството. Изводите на прокуратурата са, че продуктите не са излизали в търговската мрежа.

На 6 февруари тази година в РП-Плевен е заведена прокурорска преписка по повод подаден сигнал от Областна дирекция по безопасност на храните /ОДБХ/ в Плевен.

В него има данни за съхранение на територията на областния град "на заразено месо с неизяснен произход". С оглед данните за голямо количество месо в складове на фирма в Плевен наблюдаващият прокурор е разпоредил описване и измерване на месото и месните продукти.

Още по темата

В резултат на проверката са установени 50 тона продукти с неизяснен произход и към 6200 кг месо с изтекъл срок на годност. За цялото количество на собственика и на управителя на фирмата от ОДБХ са издадени разпореждания по Закона за храните за насочване и унищожаване на суровини и храни от животински произход.

Производството е задействано затова, че на неустановени дати до 6 февруари т.г. в Плевен са нарушени правилата, уреждащи добива, производството, преработката, съхранението и търговията с храни от животински произход. 

С това са изложени на опасност здравето и живота на потребителите, което е престъпление по НК, се посочва в съобщението. Към момента от събраните данни по проверката, не се установява месото да е продавано в търговската мрежа.

За времето от 7 февруари до 14 февруари представители на ОДБХ, на икономическа полиция при ОДМВР ежедневно са описвали и измервали животински и неживотински продукти в складове и цех на фирмата. Указано е и да се съберат всички документи по случая.

От датата на подаване на сигнала, станал повод за проверката, са взети незабавни мерки да не се допуска изнасянето и разпространението на въпросното месо от проверяваните складове.

По случая продължава работа разследващ полицай, се посочва в съобщението.


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Капина 71 преди 1 месец
Момчето е червена розичка, а не герберче.
7
0
 
3
 
! Отговори
Койчо преди 1 месец
Месото е внесено от наше момче герберче да направи някой лев за партията
6
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Открити са 50 т с неизяснен произход и над 6 т старо месо.........................Яжте луканки, произхода на месото е ясен и безопасен! Честито!
5
0
 
3
 
! Отговори
taner преди 1 месец
и докато се чудят какво да го правят то си седи в съшия склад скоро може и да пуснат свинско на промоция у кауфланда,,,
4
0
 
7
 
! Отговори
Бисер преди 1 месец
Не знаете кой е внесъл тонове заразено месо ? Баси разградената работа. Отчайващо.
3
0
 
7
 
! Отговори
Еха преди 1 месец
От 50 тона са продадени само 2кг по интернет с доставка 24ч.
2
0
 
14
 
! Отговори
не са продадени преди 1 месец
Кои продукти "не са излизали в търговската мрежа"? Наличните в склада няколко тона, ясно. А останалите тонове?
А в останалите складове?
Някому да не е известно, че ни превърнаха в бунищeто на Европа?
1
0
 
14
 
! Отговори
Еха преди 1 месец
Не са излизали в търговската мрежа, от 50 тона само 2кг са продадени на един хотел...Няма смисъл да говорим за какви ни смятат мисирките