Китай отбеляза исторически срив на производството

Очаква се първото свиване на БВП от 1989 г. насам
16 мар 2020 16:24, Ния Христова
26
 Китай отбеляза исторически срив на производството
Снимка: Pixabay
В началото на годината Китай претърпя по-голям спад дори и от този, който анализаторите предвиждаха. Коронавирусът предизвика принудителното затваряне на заводи, магазини и ресторанти в цялата страна. Това е сигнал какво да очаква глобалната икономика, докато вирусът се разпространява по целия свят, пишат от Bloomberg TV Bulgaria
 
През януари и февруари индустриалното производство се срина с 13.5% като спрямо една година по-рано консенсусната прогноза за спад е с 3%. ПРодажбите се свиха с 20.5% през периода в сравнение с прогнозирано понижение от 4%. 
 
Инвестициите в дълготрайни активи намаляват с 24.5% спрямо прогнозен спад от 2%. Абсолятен рекорд за Китай е и коефициентът на безработица, който скочи до 6.2%.
 
Сигурно е, че БВП на най-голямата азиятска икономика ще се свие през първото тримесечие на годишна база. Това ще е първият път, когато това се случва спрямо данни от 1989 г. насам.
 
Цялата статия можете да прочетете ТУК

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
0
 
! Отговори
Адолф преди 4 години
Много често започнаха да падат метеорити над Русия. Американците в последните 5 години изпратиха няколко сонди до близки метеорити. Не казвам нищо но ако живеех в Москва определено бих се тревожил...
23
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До АнонименЗа съжаление не, тепърва ще откриват екзотични гадинки за супа. Вождовете им до вчера вещаеха, че щяло да има 6% ръст-малко по малко от плановия. Какъв ръст, какви 5 лева, тепърва ще ядат бахора, а мн. Фирми ще си преместят производствата от тази клоака. Комунисти сър!
22
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
не съм сигурен в произхода на вируса ама тея няма ли за всеки случай да спрат да ядат прилепи,змии,канални плъхове и всякакви други гнусотии,че вече трета инфекция от тях почва,зе да ми идва нанагорно да бъда толерантен към менюто им
21
1
 
2
 
! Отговори
До Съвет преди 4 години
Напротив,Новопостроени са от сглобяеми модули в невероятно кратък срок!Това е РЕАЛНОСТ!
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямо възхищение, ядат бамбуков плъх, редовно.
19
4
 
6
 
! Отговори
Съвет преди 4 години
До МИД 16 Десетте болници за 10 дни не са изградени /построени / ,а са приспособени други сгради.Въпрос на превод.Не приемай фантастиката за реалност.
18
0
 
2
 
! Отговори
минувач преди 4 години
Разиграват и отиграват сценарий на терен...
17
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Случайно да не са ваксинирани????????? 20000 американски военнослужещи дойдоха в Европа за "учението" DEFENDER-Europe 20
16
13
 
11
 
! Отговори
МИД преди 4 години
Китай винаги ще се изправи и икономиката им ще тръгне напред. Щом за 10 дни да изградят 10 болници с 1000 легла при това оборудвани , нещо нечувано другаде да е станало , значи ще се оправят. Докато САЩ губеха милиарди в Китай за месец само спря производството и то полвинчато. Е как мислите можем само да им се възхищаваме.
15
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Извод:Новите икономически оръжия са смъртоносни вируси разработени за тази цел. Няма бомби, няма дронове, ракети. Достатъчен е един диверсант с една епруветка скрита в гъ*@ му и подходящото място. Не, не е теория на конспирациите, а напълно реален сценарий. Дори и в случая да е напълно случаен.
14
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Целта беше да се съсипе Китай.Но и ние сме съсипани. От глад ще пукаме. Стойте си вкъщи. Под леглото се заврете, в килера, а може и в мазето. Яжте тоалетна хартия.
13
8
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
в Китай с нищо не са се справили, просто видяха че немогат да издържат икономически и чисто агитационно почнаха да разпространяват невярна информация, все едно вече всичко е под контрол, както и в началото криеха, това е истината
12
11
 
12
 
! Отговори
До маймунски грип преди 4 години
Рецептата за справяне с това нещо я откриха Китайците,а именно тотална карантина! Ако САЩ и Великобритания се разминат по друг"начин"ТОГАВА ГОВОРИМ ЗА БИОВОЙНА!
11
13
 
10
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
До До маймунски грипКато премине това зло, Британия пак ще си е велика, защото няма да си е съсипала икономиката като Китай и половин Европа, вкл. и ние.На маймуни ни направиха с това извънредно положение.
10
10
 
8
 
! Отговори
До маймунски грип преди 4 години
Стой та гледай,какво ще остане от "великата Британия" като премине това зло!
9
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този с маймунския грип продължава да спами. Драги ми смехурко, всяка една държава има N на брой възможности. N на брой лекари, N на брой сестри, N на брой легла, N на брой защитни облекла. Има капацитет. Когато се надхвърли капацитета, както стана в Италия, смъртността се покачва рязко, а щетите ще са по- големи. Вярвай си ти.
8
14
 
16
 
! Отговори
Валтер Убрихт преди 4 години
Днec cутринтa глeдaх АBС и NBС /дирeктнo oт CAЩ/, кaктo Саnаl 26 и Соngrеssо oт Aржeнтинa и Кoлумбия, кaтo нaвcякъдe ce гoвoрeшe EДИНCТВEНO caмo зa - СОBIT-19 !?Тaзи oгрoмнa мeдийнa прoпaгaндa въoбщe нe e cлучaйнa, кoeтo мe вoди нa миcълтa чe чoвeчecтвoтo днec e пoдлoжeнo нa пcихoлoгичecкa aтaкa и биoлoгичecки eкcпeримeнт, oт cтрaнa нa вoeнoлюбивитe циoниcткo-импeриaлиcтичecкитe кръгoвeв Пeнтaгoнa !Така че пъкления план на банкерите и военните от Вашингтон и Тел Авив дадохапървия резултат.
7
1
 
1
 
! Отговори
Инфо!! преди 4 години
каквото повикало такова се обадило.Некой не ви е виновен !!Нищо не е свършило те вече изводи тръгнали да си правят без да знаят че хората са умрели ;))Те такива работи прости
6
19
 
7
 
! Отговори
МАЙМУНСКИ ГРИП преди 4 години
Китай - крути мерки срещу коронавируса - 4% смъртност - съсипана икономика.Британия - почти никакви мерки - 2,5% смъртност - почти никакъв ефект върху икономиката.Ние сме тръгнали по пътя на Китай с извънредните положения и крутите мерки. ЗАЩО по дяволите?!?На маймуни ни направиха тия!
5
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Цитирам, Абсолятен и азиятски :D