Васил Божков извади записка на ръка, твърди, че е от среща с Домусчиев

Касае договор между фирмите му и Нова тв за 220 млн. лв.
Обновена: 18 май 2020 11:13 | 18 май 2020 09:16, Александър Попов
202
Васил Божков извади записка на ръка, твърди, че е от среща с Домусчиев
Снимка: БГНЕС

Васил Божков публикува в своя профил паметна записка от среща в кабинета на Кирил Домусчиев, за която пише, че е проведена на 10 юли 2019 г. Той твърди, че е проведена "под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой".

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между "Национална лотария" АД, "Ню геймс" АД и "Нова броудкастинг груп" ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.
 
Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа, допълва Божков.
 
Какво пише на паметната записка?
 
1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.
 
2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта, ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в "Лудогорец".
 
3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и спазване законите на РБ.
 
(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)
 
 

Отговорът на Домусчиев 
 
Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!
 
Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ).
 
От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.
 
Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България.
 
Как коментираха фейсбук акциите на Васил Божков?
 
Вчера премиерът Борисов взе отношение по скандала с акциите на ФК "Левски" и заяви, че няма да ги приеме и че джиросването на акциите отпреди дни е било подигравка.
 
"Насила може да вземеш от човека, насила не можеш да му дадеш. Цели държави са извлекли полезните изкопаеми от цели континенти. Това беше подигравка, защото е ясна целта. По какъв начин и защо. Вие утре може да ми прехвърлите вашата къща с децата. Като го позволява, мен законът ми позволява да кажа, вие сте просто едни негодници. Не, не са на мое име, нито знам кой какво подписва, нито как. Нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал. Не ме интересува, то е направено умишлено, за да не стане. И затова феновете и въобще почитателите на "Левски" да си търсят, който го е направил", обясни премиерът.
 
За предпологаемите SMS разговори между Васил Божков и финансовия министър Владислав Горанов премиерът заяви, че по времето, когато са проведени, Божков не е бил обвиняем.
 
Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна.
 
Главният прокурор Иван Гешев пък определи случая с Васил Божков като поредна серия от един несвършващ сериал, започнал с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, които през годините на криминален преход са се чувствали недосегаеми.
 
"Докато никой не ги закачаше, те живееха в една правова държава. Когато прокуратурата работи, се оказва, че Европейският съюз се състои от неправови държави, а правовите държави станаха Сърбия и някои страни от Близкия изток“, каза Гешев.
 
Според него случаят се използва от определени политически сили.
 
"Те не са приятели, но съвпадат по интереси. Интересите да защитят себе си, парите си и се обединяват пред общия враг - прокуратурата и в най-общ план държавата“, заяви Гешев.
 
Главният прокурор каза, че прокуратурата е много наясно срещу кого се изправя и срещу кой ще продължи да се изправя - хора, които през годините са били недосегаеми, които са правили каквото си искат. 

202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
3
 
1
 
! Отговори
Гимназист преди 1 година
Taкива записки още днес ще извадя безброй, само кажете колко ви трябват: сто,двеста, петстотин? Само срещу едни цигарки и кочан билети за трамвая !
190
1
 
2
 
! Отговори
Опа преди 1 година
Влади Хазарта и поБойко се крият за гърба на Девойки. Смешници!!Айде по смело Другари.
189
0
 
4
 
! Отговори
цървула преди 1 година
пак се прави на тарикат.Щял да сезира КЗК...това трябва да го направят всички останали телевизии срещу частната Диема екстра,която излъчва държавното футболно първенство без право друг да го прави и на всичкото отгоре трябва да си платиш абонамент ако искаш да гледаш - 1 месец 8.00лв,3 месеца 22.00лв,6 месеца 42лв.Изпечен мошеник и нагъл,крадлив тип...
188
2
 
3
 
! Отговори
186 преди 1 година
Минуси, ама факти.бг! Тук ако не, другаде Споразуменията за рекламни услуги /предоставено тв време/ са публикувани. Това от 2018 е за от 26.06.2018 на стойност 8 176 800 лева без ДДС! Това за 2019 - 01.08.2019 - над 20 милиона! Значи, властта чрец телевизията на Домусчиев получава едни пари от Божков, за което си затваря очите за данъците, но нещата се оплетоха.
187
5
 
4
 
! Отговори
С тез “документи “ преди 1 година
Черепът може да си избърше гъзо само Ако има доказателства да ги представиМа като гледа нещо не бърза
186
3
 
1
 
! Отговори
Четете! преди 1 година
,,По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между "Национална лотария" АД, "Ню геймс" АД и "Нова броудкастинг груп" ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС."-------------------------------Тук е същината и по късно Божков публикува договора, виждат се 2 листа с 5 печата и 6 подписа! За сравнение е публикувал и договора от 2018 г. и се оказва, че тогава е плащал 3 пъти по малко. Как стана, че след година сумата скача тройно!
185
0
 
4
 
! Отговори
Сайтовете са пълни преди 1 година
с тролове, платени. Вие сте едно голямо нищо тука троловете. Само това мога да ви кажа. Ако, скъпи тролове, трябваше да си изкарвам парите като вас -щех да се самоубия. Айде модвратори - направете цензурата...
184
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Договор за реклама... и какво ? Аз го мислих Божков за по умен . Падна ми още в очите,какво правителство ще сваляш с такива салфетки.... тоз е направо нелеп
183
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
В момента Горанов се обясни по нова ,че държавата не е толералара Божков ,а как така 700000000лв не е платил данък,нас ни търсят за 100лв ,то с заплахи за лихви или глоби
182
0
 
6
 
! Отговори
Маскари преди 1 година
Маскари !
181
7
 
16
 
! Отговори
БГ Гражданин преди 1 година
Аз пък питам Защо поБойко и Влади се крият зад гърба на Девойки ???? Ай излежте напред две крачки като мъже е!!! Зад жени ли ще се криете ?? Излезте и си признайте кви сте ги нареждали и подреждали!!! И
180
3
 
10
 
! Отговори
Д преди 1 година
Само така. Мачкай, Васко. Ако четеш тези редове, знаеш какво да правиш. Време е да поръчаш тези лигльовци братята и Киро и онези дето са на по-високо ниво. Знаеш ги.
179
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как да не може насила да дадеш?Дава се и още как, само един пример - САЩ дават на България няколко самолета Ф16.Едно време мутрите даваха застраховки и "сигурност" на бизнеса, пак насила и срещу съответната сума.
178
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Какво доказват "разкритията" на Божков - че е жертва или че е съучастник в корупцията !?И какви изводи трябва да си направи Зайчарника на Радев и наркофенчета на Божков ?
177
5
 
15
 
! Отговори
до 176 преди 1 година
А най-голямата мутра защо я забравяш? Беше създадена от въпросните абривиатури и после тя ( под инструкциите на създателите си ) създаде друга абривиатура - гроб!
176
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Черепа не е бил сам,а с тия,които го създадоха.Не може толкова години без екип от влиятелни бандишири да оцелееш,особено през мутрвнски времена.А мутрите ги създаде БКП,БСП- ДС!
175
4
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 1 година
Ми,икономиката на България за това е на дъното в класацията на ЕС.Основната причина 45 години " комунизъм",завършил с хипер инфлация.Последва ограбване на държавата от същите комунисти,каквото е останало - типичен пример Баневи,наследници на партизани,антикапиталисти.Милуцията стана полиция,със старите кадри,наследници на комунисти,антикапиталисти.Прокурори и съдии от същата секта! Ето го резултата на днешните червени милионери и милиардери- обикновенни криминални типиве!
174
1
 
19
 
! Отговори
Русия преди 1 година
По интереснуй за калинката Флади Гурануф!
173
18
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Браво на Гешев - разлая кучетата и те започнаха да се ръфат.Те сами доставят доказателства на съда.А какво прави Съда - занимава се с радевите оплаквания за здравния закон !?Така Радев "бори" Корупцията!!
172
4
 
32
 
! Отговори
Мен............,.... преди 1 година
Който не плаща на тиквата отива в Специализирания Наказателен Съд.