Васил Божков извади записка на ръка, твърди, че е от среща с Домусчиев

Касае договор между фирмите му и Нова тв за 220 млн. лв.
Обновена: 18 май 2020 11:13 | 18 май 2020 09:16, Александър Попов
202
Васил Божков извади записка на ръка, твърди, че е от среща с Домусчиев
Снимка: БГНЕС

Васил Божков публикува в своя профил паметна записка от среща в кабинета на Кирил Домусчиев, за която пише, че е проведена на 10 юли 2019 г. Той твърди, че е проведена "под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой".

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между "Национална лотария" АД, "Ню геймс" АД и "Нова броудкастинг груп" ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.
 
Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа, допълва Божков.
 
Какво пише на паметната записка?
 
1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.
 
2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта, ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в "Лудогорец".
 
3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и спазване законите на РБ.
 
(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)
 
 

Отговорът на Домусчиев 
 
Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!
 
Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ).
 
От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.
 
Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България.
 
Как коментираха фейсбук акциите на Васил Божков?
 
Вчера премиерът Борисов взе отношение по скандала с акциите на ФК "Левски" и заяви, че няма да ги приеме и че джиросването на акциите отпреди дни е било подигравка.
 
"Насила може да вземеш от човека, насила не можеш да му дадеш. Цели държави са извлекли полезните изкопаеми от цели континенти. Това беше подигравка, защото е ясна целта. По какъв начин и защо. Вие утре може да ми прехвърлите вашата къща с децата. Като го позволява, мен законът ми позволява да кажа, вие сте просто едни негодници. Не, не са на мое име, нито знам кой какво подписва, нито как. Нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал. Не ме интересува, то е направено умишлено, за да не стане. И затова феновете и въобще почитателите на "Левски" да си търсят, който го е направил", обясни премиерът.
 
За предпологаемите SMS разговори между Васил Божков и финансовия министър Владислав Горанов премиерът заяви, че по времето, когато са проведени, Божков не е бил обвиняем.
 
Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна.
 
Главният прокурор Иван Гешев пък определи случая с Васил Божков като поредна серия от един несвършващ сериал, започнал с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, които през годините на криминален преход са се чувствали недосегаеми.
 
"Докато никой не ги закачаше, те живееха в една правова държава. Когато прокуратурата работи, се оказва, че Европейският съюз се състои от неправови държави, а правовите държави станаха Сърбия и някои страни от Близкия изток“, каза Гешев.
 
Според него случаят се използва от определени политически сили.
 
"Те не са приятели, но съвпадат по интереси. Интересите да защитят себе си, парите си и се обединяват пред общия враг - прокуратурата и в най-общ план държавата“, заяви Гешев.
 
Главният прокурор каза, че прокуратурата е много наясно срещу кого се изправя и срещу кой ще продължи да се изправя - хора, които през годините са били недосегаеми, които са правили каквото си искат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
144
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименВ България,документ без дата,подпис(и) и печат, НЕ Е ВАЛИДЕН !
143
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това "законите на РБ" от бележката, законите на Радев и Божков ли означава ?
142
1
 
6
 
! Отговори
Проблемите на БГ преди 3 години
Няма социална справедливост в разделението на "благата"-привилегировани държавни "слуги"получават колкото едно малко село.Няма справедливо възмездие за извършителите на прехода-БКП/БСП/и костовистите.Няма истинска журналистика-публикува се това,което може да бъде продадено,а после се говори че няма свободана словото.Няма справедливо съдопроизводство-по калпави законикорумпирани съдии обслужват свои и на партиите си интереси.Огромнаармия непроизводителна бюрокрация.Нисък/липсващ/контрол.
141
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абе то всеки може да напише всичко, ама не всеки може да докаже...Я пробвай ти да подправиш тази бележка, че и с подписа на Кирчо, па се яви в ПИК и обяви какви сделки сте въртели.
140
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Абе...В ПИК има статии,там пише,че родинина на Диков работила като секретарка при Божков е била и любовница над 10 години на Божков,с две думи имат роднинска връзка,отделно имат и общ бизнес,пари чрез други хора,прочете статиите,т.е. Диков е в конфликт на интереси,обвързан е с Божков и не може да се счита за достоверен източник на информация.Има конкретни имена там и кои са,прочети ги!
139
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Сега прокуратурата им търси отговорност и държавата иска да се явят в съда,защо тогава бягатДоста наивен въпрос. Все едно да си мафиот и да разчиташ другите мафиоти да те съдят :)
138
1
 
7
 
! Отговори
ОСВЕН ПАРИТЕ преди 3 години
Божков обещал и съдействие при вносът на фурми екстра качество
137
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Наркофенчетата на Божков даже вече започнаха да разсъждават за съдържанието на тази хвърчаща бележница.Всеки може да пусне в нета дори "нотариален акт", че притежава примерно Централната баня,...ама друг път !
136
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
128- ТИ МИ СКЪСА СЪРЦЕТО ОТ МЪКА- ГОРКИЯТ ГОСПОДИН БОЖКОВ- НАПЛАТИЛ 700 000 000 ЛВ И ТЕ ИСКАТ ДА ГО СЛОЖАТ В АРЕСТ И НЕДАЙ СЕ БОЖЕ В ЗАТВОРА- Е ТЕ ТОВА МИ СКЪСА СЪРЦЕТО.
135
0
 
4
 
! Отговори
Мюмюнчо преди 3 години
Всичко е тюрлюгювеч със сос бoшaне в тая държава !
134
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Надявам се и на слепите да е станало ясно, защо ДомусТВ изгони всички критични към властта журналисти!? Защо кани постоянно хора като Близнашки и Плевнелиев!?... а бе то и едни 56милиона държавата трябваше да си прибере от Домус бизнесмена, ама...... а пък и Гешев от борба с битовата престъпност по селата, не му остава време ино да чете, нито телевизия да гледа.... пък и ПИК не са го сезирали.
133
1
 
7
 
! Отговори
РАДОЙ РАЛИН преди 3 години
Дойдоха времена нелепи крадци да управляват слепи. Радой Ралин го е писал. Популярен цитат напоследък. Няма кво да се добави.
132
4
 
13
 
! Отговори
ТРОЛОВЕТЕ преди 3 години
Са на линия. Добре ли ви плаща Тиквата тиквеници такива
131
1
 
7
 
! Отговори
Абе... преди 3 години
Дали мислите че ей така от симпатия някой ще дава 240 милиона на друг??Обикновено се дава нещо което е по малко от това дето му търсят!! И какъв разход има Нова за да пусне някакви клипове??..но ще получи 240 милиина ( собственика)..че само от тези реклами си избива цялата цена за телевизията!!..Някой силно е натискал Божков ,кой може да е ??..е тук е скелета в гардероба
130
2
 
7
 
! Отговори
Златанов помните ли преди 3 години
Вътре имаше Ц.Ц и Б.Б. Преди него беше Вальо топлото и там беше Р.Овч. Така се управлява България след 89г.
129
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Божков трябва да затвори тази бележка при някой московски нотариус, иначе може да си я набута в тръбата
128
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Аз подкрепям прокурата и съда,включително и Гешев!Не ги ли покрепи народа,ще продължаваме да имаме мошеници и крадци и население в лошо положение!
127
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Трябва да има справедлив съд,ТРЯБВА,защото ако продължавме да подкрепяме мошеници,крадци на държавни пари,никога няма да се измъкнем от блатото в което е затънало населението и държавата!Край,всеки сам да си плаща гяволъка,а държавата да плаща само за нуждаещи се граждани,ремонти и заплати!Стига кражби на държавни пари и имущество!Ние имаме демографски проблем и трябва да се грижим за гражданите си,а не за крадци,убийци,рекетьори!
126
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
МУТРЕНСКА ДЪРЖАВА.КОЙТО ИМА БИЗНЕС СЕ ОТИВА И СЕ ИСКА /ДАРЕНИЕ/.КОЙТО НЕ ПЛАЩА ГО СЪСИПВАТ КАТО БОЖКОВ.
125
5
 
8
 
! Отговори
Сулю преди 3 години
Кьовеши започва работа ноември. Румънците да ни оправят, докъде стигнахме с бойко