Васил Божков извади записка на ръка, твърди, че е от среща с Домусчиев

Касае договор между фирмите му и Нова тв за 220 млн. лв.
Обновена: 18 май 2020 11:13 | 18 май 2020 09:16, Александър Попов
202
Васил Божков извади записка на ръка, твърди, че е от среща с Домусчиев
Снимка: БГНЕС

Васил Божков публикува в своя профил паметна записка от среща в кабинета на Кирил Домусчиев, за която пише, че е проведена на 10 юли 2019 г. Той твърди, че е проведена "под натиска на г-н Борисов и Влади Горанов. Почеркът е мой, а подписите – на Кирил и мой".

По-късно (01.08.2019 г.) част от поставените условия, за да съществува бизнесът ми, бяха оформени в непазарен договор между "Национална лотария" АД, "Ню геймс" АД и "Нова броудкастинг груп" ЕООД за 240 000 000 лева с ДДС.
 
Дали е рекет, изнудване, корупция, търговия с влияние, злоупотреба със служебно положение – ще преценят компетентните институции. В България и Европа, допълва Божков.
 
Какво пише на паметната записка?
 
1. 20 000 000 лв. (без ДДС) договор за реклама. Десетгодишен с три години предизвестие за прекратяване.
 
2. Ако НоваТВ загуби рекламодатели в хазарта, ги компенсира с други подобни в размера на загубените договори в НоваТВ или в "Лудогорец".
 
3. Пълен съпорт в ДКХ с цел урегулиране бизнеса и спазване законите на РБ.
 
(К. Домусчиев – 10.07.19) (В. Божков – 10.07.19)
 
 

Отговорът на Домусчиев 
 
Винаги в бизнеса си съм спазвал законите и необходимата етика в отношенията. Това е видно и в паметната записка. Факт е, че много години преди покупката от мен на Нова, Божков е плащал за реклама и ПР в телевизията значително по-големи суми (първият договор е от 16.07.2012г). Неговият бизнес без реклама е невъзможен. Публичното предоставяне на записката е манипулация и стъпка, която издава бизнес нивото и интелекта на обвиняемия Божков, на което ниво не бих желал да сляза и затова спирам дотук!
 
Добавям само, че “Нова Броудкастинг груп” ще сезира Комисията за защита на конкуренцията за договора на “БТВ медия груп” с Български спортен тотализатор (БСТ ).
 
От предоставена публична информация става ясно, че в контракта е записана изрична клауза за ограничаване правото на тотализатора да преговаря и сключва договор с “Нова Броудкастинг груп”.
 
Твърдя, че подобни ограничения върху държавна компания (БСТ) от страна на частна (“БТВ медия груп ”) е недопустимо и скандално! Сега разчитам на компетентното мнение и реакция на отговорните институции в България.
 
Как коментираха фейсбук акциите на Васил Божков?
 
Вчера премиерът Борисов взе отношение по скандала с акциите на ФК "Левски" и заяви, че няма да ги приеме и че джиросването на акциите отпреди дни е било подигравка.
 
"Насила може да вземеш от човека, насила не можеш да му дадеш. Цели държави са извлекли полезните изкопаеми от цели континенти. Това беше подигравка, защото е ясна целта. По какъв начин и защо. Вие утре може да ми прехвърлите вашата къща с децата. Като го позволява, мен законът ми позволява да кажа, вие сте просто едни негодници. Не, не са на мое име, нито знам кой какво подписва, нито как. Нито съм дал съгласие, нито някой ме е информирал. Не ме интересува, то е направено умишлено, за да не стане. И затова феновете и въобще почитателите на "Левски" да си търсят, който го е направил", обясни премиерът.
 
За предпологаемите SMS разговори между Васил Божков и финансовия министър Владислав Горанов премиерът заяви, че по времето, когато са проведени, Божков не е бил обвиняем.
 
Министърът на финансите Владислав Горанов заяви, че няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна.
 
Главният прокурор Иван Гешев пък определи случая с Васил Божков като поредна серия от един несвършващ сериал, започнал с активните действия на прокуратурата по отношение на лица, които през годините на криминален преход са се чувствали недосегаеми.
 
"Докато никой не ги закачаше, те живееха в една правова държава. Когато прокуратурата работи, се оказва, че Европейският съюз се състои от неправови държави, а правовите държави станаха Сърбия и някои страни от Близкия изток“, каза Гешев.
 
Според него случаят се използва от определени политически сили.
 
"Те не са приятели, но съвпадат по интереси. Интересите да защитят себе си, парите си и се обединяват пред общия враг - прокуратурата и в най-общ план държавата“, заяви Гешев.
 
Главният прокурор каза, че прокуратурата е много наясно срещу кого се изправя и срещу кой ще продължи да се изправя - хора, които през годините са били недосегаеми, които са правили каквото си искат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
България е бедна защото всичките ни олигарси са такива крадци. Нищо не създават и не произвеждат а само крадът.
103
3
 
16
 
! Отговори
Бойко преди 3 години
От дедо ми знам че насила можеш да вземеш всичко което ти се полага. Не съм лапал филиите с мас напразно аз.
102
0
 
20
 
! Отговори
Българин преди 3 години
20-30 човека източват кръвта на цяла България.Уплели са се в корупция,кражби и далавери.Е затова сме бедни,болни и най бързо изчезваща нация.Абсолютно пробита съдебна система и резултата е факт.
101
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ще хапе ръката която го храни.Взехте да признавате, че държавата го е хранила този. Добре, добре, има напредък :)
100
3
 
3
 
! Отговори
Сатира преди 3 години
Гешев, нашият Хийт Леджър, от филма Батман Черния рицар. Хахаха
99
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мен преди години ме привикаха в Данъчното че съм дължал 22 стотинки и не съм ги платил. А тоя не бил платил 500 милиона и никой не разбрал. Те му дават да печели на гърба на пенсионерите а той се е помислил за много велик и ще прави завера с руснаците и Нинова да сваля властта. Ще хапе ръката която го храни.Още не му е увряла дебелата тиква ама след някоя и друга готина ще омекне като на банкера беглец.
98
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нарича се данък "спокойствие". Тиквата така е свикнал да работи с фирмите още от едно време.
97
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ами как да намери недостатъци на системата, като се е отчитал на същата тази система и тя му е позволявала да си трупа милионите? :)И системата доволна, и той.А по-долу някой се жалва, че ограбил майка му. Ми че то самата държава му е помогнала да я ограби.
96
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А някак не те ли касае кой му е позволил да не плати 500 млн. данъци, при това напълно законно?
95
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се как може да му се връзват на приказките хората.Този човек години наред трупаше милиони. И не намираше никакви недостатъци на системата и сега като видя дебелия започна да пуска компромати на час по лъжичка. И като в "1001" нощ всеки път обещава утре да има още. И 80те % чакат с нетърпение сагата.
94
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чудя се как може да му се връзват на приказките хората.Този човек години наред трупаше милиони. И не намираше никакви недостатъци на системата и сега като видя дебелия започна да пуска компромати на час по лъжичка. И като в "1001" нощ всеки път обещава утре да има още. И 80те % чакат с нетърпение сагата.
93
1
 
1
 
! Отговори
Ганчо Банкянски преди 3 години
До хехеКато си т.Ъ.п то е за цял живот, как да разбереш???
92
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Чакай ти увеличение на пенсиите от Тиквата...
91
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Евеххх ... хубави времена бяха.Иво Андонов заедно с некакво пиче водеше лотарийната по БТВту, пратя си търкахми билетите и кеееф ... кееееф ти казвам. Памся - корониии, морооониии....
90
7
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
На хвърчащия лист няма подпис на Баце. Освен това там пише "спазване на законите на РБ" което както се установи Божков не е изпълнил. Какви оргии е правил си е негова лична работа. Дали е поръчал убиства на други му.три конкуренти е работа на прокуратурата а не моя. Мен лично ме касае че не е платил 500 милиона данъци с които евентуално биха увеличили пенсията на майка ми. И без това тея пари ги е ограбил от портмонетата на пенсионерите. Те няма какво да ядат а то си купил нов Самолет за 150 м
89
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е ако имаш пари да си платиш високо за да се обажда Баце на проверяващите и да им казва:''Щом съм казал,че няма да го закачам значи няма!''Така се прави бизнес в България иначе гориш!Това е самата истина.
88
2
 
12
 
! Отговори
Горанчо преди 3 години
Имаше едно силно земетресение в Перник преди няколко години. Помните. Децата и жената тогава много се уплашиха и се наложи да ги заведа да живеем в комплекс на Домусчиев. Луксозен е но и скъп. Помолих Божков да удари едно рамо с наема. Знаете как е.
87
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Достатъчно е да можеш да мислиш за да стигнеш до заключението, че всичко посочено от Божков е вярно. Как точно си представяте Черепа в продължение на 10 години тиквено управление да си върти бизнеса и гербавите чак днес да са разбрали, че укривал данъци? :)Хайде да не се правим на ударени.
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 82Ем. Да не са играли.
85
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименНе,бе ,не съм гербер,нито гласувах на последните избори за тях,но пиша,за да погледнете тези статии в ПИК,защото там има конкретна информация и имена кои са хората между Божков и Диков чрез които са тясно обвързани Диков и Божков,както с роднински връзки,така и с пари.