Айсбергът на престъпността са поръчковите убийства

Ботьо Ботев: Има недооценяване при случая с Марангозова
22 май 2020 12:19, Петя Славова
12
Айсбергът на престъпността са поръчковите убийства
Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Поръчковите убийства са айсбергът на криминалната престъпност. Те са бич за обществото. Това коментира в Сутрешния блок на БНТ криминалистът Ботьо Ботев. Според него, за тях се изисква голям професионализъм в работата и ресурс от време, когато е необходимо да се оценяват и вземат под внимание тънки неща и проблеми.

По думите му разследващите убийството на Станка Марангозова са извършили изключително много добра работа в сложна ситуация и естествено резултатът е налице.

Според Ботев конкретното поръчково убийство не е било извършено така, както е било планувано.

Още по темата

"Имаме един известен обществен проблем – между поръчител и жертва. Предстои дело, заведено от потърпевшата към извършителя, ден преди това. Тези обстоятелства се набиват на очи при изучаване на жертвата", обясни Ботьо Ботев.

Според него розата, оставена при убийството, е само сфера да се прикрият някакви неща, като е израз на друга насока, лаически и неразумно от страна на самите извършители.

По думите му, има недооценяване на ситуацията и от страна на разследващите, тъй като Марангозова е можело да бъде пазена като свидетел.

Ботьо Ботев коментира и версията на прокуратурата, че дългогодишен служител на НСО да е организирал убийството на Станка Марангозова, която бе разстреляна в колата си през октомври миналата година. "Това че е служител на НСО е неприятен факт, но ако се върнем в историята от гледна точка на практиката, не е изключено служители на МВР да участват в подобни истории. каза той и допълни, че неговите действия излизат извън логиката на организатор на такова поръчково убийство. Причината -  практика в подобни случаи е да няма връзка между поръчител и извършители, докато тук има.

Сред версиите на прокуратурата е, че поръчител на убийството е Иво Масларов - доведен син на Емилия Масларова.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ботьо е голяма работа! Разкри убийците на луканов! Аферим....
9
0
 
5
 
! Отговори
Закон за НСО преди 3 години
Чл. 8. (1) Националната служба за охрана се ръководи от началник, който отговаря за цялостната дейност на службата.=Това е същият този, който се опитваше със сила да свали от прозорците протестиращите медицински сестри.
8
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
До 7Смешно е твърдението, че президента назначавал всички в НСО. Прочети закона за НСО, там си пише, че президентът след съгласуване с Министерския съвет назначава шефа на НСО и заместниците му. В случая шефа има двама заместници и тримата са назначени след одобрението на Бойко Борисов.
7
0
 
3
 
! Отговори
Обективен преди 3 години
По закон НСО се ръководи от шефа на НСО. Шефът на НСО се назначава след съгласуване между Министерския съвет и президента. Структурата на НСО се утвърждава от президента и висшите офицерски звания се дават от президента. С това свършва "ръководството" на НСО от президента.
6
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Каквото и да си говорим Радев е бедствие за Държавата. Злобен, параноик и отмъстителен човек, който е назначил всички в НСО лично. Сега къде го да се изкаже .
5
3
 
3
 
! Отговори
PIK преди 3 години
В какво изобщо се е превърнала НСО? В банда за екзекуции под егидата на държавния глава? Или в таксиметрова компания за шопинга на съпругата му и нейните асистентки? Оттук нататък как ще повярваме, че охранителите от тази служба ще вършат почтено задълженията си да опазват сигурността на висшите политици?
4
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айсбергът на престъпността е корумпираната власт.
3
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Моля другаря червен *** да каже сега след като офицер от НСО е убиец кой трябва да си подаде оставка, Радев или Румен Радев.
2
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайлайфът в България е организирал едно Масонско Мешере. Защото са преценили, че Народният съд е много бавен за тях. И те се оплакват от неефективната съдебна система като европейските институции.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ко праим сея..