Митничари задържаха златни накити за над 194 000 лв.

Открити са при две проверки на Капитан Андреево и Лесово
29 май 2020 19:43, Анисия Иванова
8
Митничари задържаха златни накити за над 194 000 лв.
Снимка: Агенция Митница

Митническите служители от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване" и ТД Южна морска задържаха близо 2 600 кг златни накити на стойност 194 367 лева при проверки на два товарни автомобила, влизащи в страната от Турция, съобщиха от Агенция "Митници".

На 26 май на МП Капитан Андреево митничарите извършват проверка на товарен автомобил с турска регистрация, превозващ стока от Турция за Великобритания.

При личен преглед на шофьора на камиона, турски гражданин, в джобовете на якето му са открити пет пакета. Те са обвити с черно тиксо и съдържат общо 367 накита -  пръстени, медальони, синджири, гривни и обици, както и 25 гривни с червен конец и златни орнаменти. Според направената от вещото лице експертиза откритите изделия са от 14-каратово злато и  са с общо тегло 1164 грама на стойност 88 511 лева.

Златни накити, укрити  във фабричните кухини на шофьорската кабина, са открити и при щателна митническа проверка на товарен автомобил, управляван от турски гражданин, влизащ в страната през МП Лесово на 28 май. От укритието са извадени 1411 грама бижута на стойност 105 855 лева. В хода на проверката са открити и недекларирани тютюневи изделия без бандерол: 20 кутии цигари и 750 грама тютюн за пушене.

По случаите са образувани досъдебни производства, които се провеждат  от разследващ митнически инспектор  под надзора на окръжните  прокуратури в  Хасково и в Ямбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
1
 
! Отговори
do 5 преди 3 години
ей на такива се казва МУЛЕ ! А ся го питай де ке го утрепят дето не ги е прекарал ! Преди години имаше един украинец дето го уловиха с 30кила злато, завалията го намериха с отрязана глава 1 ден след като го пуснаха !
5
0
 
0
 
! Отговори
Дайте златото преди 3 години
Да го рафинираме, ке го направим 24 карата!
4
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да си плаща данака и да си ходи по живо по здраво
3
0
 
3
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
МММ ПАНАГЮРСКОТО СЪКРОВИЩЕ :DИ НЕГО ЩЕ ГО ЗАКЛЮЧАТ В КАСА ЗАД ДЪРВЕНА ВРАТА И ТО ЩЕ ИЗЧЕЗНЕ ТИХОМЪЛКОМ КАТО ТОВА ВЪВ МИТНИЦАТА БЛАГОЕВГРАД
2
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
,,2 600 кг.'' . Абе вие тези тонове за нищо ги нямате бе.
1
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
и колко карата е ? 7 нали ? Кой проверява Истинноста на каратите по магазините ? Никой !имало печат -ха ха ха