В центъра на Перник- тренировъчен лагер за питбули убийци

Собствениците на животните са служители на БДЖ
22
В центъра на Перник- тренировъчен лагер за питбули убийци
Снимка: Pixabay

Тренировъчен лагер за питбули убийци е открит в центъра на Перник. Питбул с кървяща муцуна е намерен в добре прикрит двор в самия център на града. За да бъдат настървявани за истинските боеве, тези кучета трябва да бъдат тренирани.

Аделина Александрова два пъти е откривала разкъсани кучета в чували на тротоара пред същия двор, точно до градската жп гара. „Кучето този път беше мъжко със същите рани. Друго убито куче, пак на същото място“, посочва Аделина пред bTV.

Преди два дни нейна приятелка чула кучешки писъци зад храстите. И така открива базатa за питбули. „Отворила е храстите, видяла е ужасът, който се случва. Кучето безпородно, с дълга козина, е умирало в този момент вързано за дървото. Върху него тя е видяла кафяв питбул“, разказва Аделина. Тя отива на мястото. В двора вижда още едно куче, кръстоска с питбул. Със счупен крак и рани по цялото тяло.

„В този момент забелязах, че за самата ограда е вързан синджир и този синджир тогава аз го хванах и го издърпах с ръце. И така издърпах кучето - много наранено, много слабо, питбул, кафяв, но изобщо не е същия от видеото“, разказва жената. Според нея, ако едно куче не може да се бие и да печели пари, то става подходящ спаринг партньор за следващи шампиони. И върху него се правят тренировки. Жените се обаждат в полицията. Намерените на място кучета са три, в тежко състояние и са закарани спешно във ветеринарна клиника.

„Рядко се случва да работим с кучета, които са участвали в такива биткаджийски истории“, отбелязва д-р Йордан Йорданов – ветеринарен лекар. Според него кучето е ползвано за боеве, защото раните са сериозни.

От полицията в Перник заявиха, че по случая се работи, събират се доказателства, като една от хипотезите е, че стопаните на терена са отглеждали кучета за боеве. Двама мъже са задържани за 24 часа. Мястото, където са открити кучетата, е собственост на БДЖ.

„Доколкото знам, собствениците на животните са служители на БДЖ“, посочи и Явор Гечев от „Четири лапи“.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
2
 
! Отговори
Petya Hindlekar преди 3 години
Ако има лов за хора първа ще се запиша . Ненавиждам човечета тормозещи животни . Дано никога да не ви стигнат парите , надявам се , че ще дойде ден да усетите болката на всички убити животни . АМИН.
13
2
 
0
 
! Отговори
Баровеца-СФ преди 3 години
Кви глупоси бе мъжки!
12
4
 
3
 
! Отговори
до 8 преди 3 години
Страшни глупости си написал. Точно женска Кане Корсо разхождат в квартала. Е, няма такава лигла в света! Неприятното е единствено, че от лиготия се ослюнчва безобразно.
11
1
 
9
 
! Отговори
дедо от Сирищник преди 3 години
В Перник всичко е възможно ...
10
2
 
5
 
! Отговори
митница Олтоманци преди 3 години
До Анонимен Централната влас не упражнява властта си в Перник . Те са друга губерния ...
9
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
КЪДЕ СЕ Е ЧУЛО ВИДЯЛО НАРКОДИЛЪР С ПУДЕЛЧЕ
8
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този тип престъпления се покровителстват директно от централната власт, не от местните РПУ-та, както е например с наркоразпространението. Защото са израз на много долни човешки инстинкти, на елементарното усещане за превъзходство.
7
1
 
13
 
! Отговори
сигурно преди 3 години
Срещу 1000лв. ,и всичко ще се забрави !!! Така действа БГ.съд !!
6
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Преди няколко дни срещнах кучето си с познато за нея куче - женско Кане Корсо. Подушиха се, заиграха се. Моето куче е порода "безвредно". Поуплаши се по едно време, защото онази се движеше много бързо към нея, и леко изръмжа. Едва я спасих. Тези породи имат смъртоносни инстинкти, които могат да бъдат задействани дори да е добро животното. Ако изобщо трябва да бъдат разрешени, трябва кучкарят да полага изпит и да се гледат в специални предпазващи условия. Но аз личо гласувам да ги забранят.
5
1
 
19
 
! Отговори
. преди 3 години
*** нещастни!
4
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонименТи си извратен *** и заслужаваш и теб да те завържат на дърво и да насъскат срещу теб кучета. Кучетата са жертви на хора като теб, който намират за интересно на наблюдават агонията и смъртта им
3
6
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Забранете всички опасни породи на скапаната територия, бе! Пълна забрана и ако някой я нарушава, да бъде съден като убиец!
2
0
 
48
 
! Отговори
джаф преди 3 години
Бой с кучета - примитивна радост за хора с мноооого комплекси.
1
0
 
45
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
Фактът , че такъв тренировъчен лагер е разположен в центъра на един града за мен означава, че престъпниците са се чувствали недосегаеми и явно е така !!!Очаква ги тежка условна присъда от 1-2 години !!!