Разбиха престъпна група за контрабанда на артефакти за милиони

8 са задържаните у нас и на Острова при операция "Медикус"
6
Разбиха престъпна група за контрабанда на артефакти за милиони
Снимка: БГНЕС, архив

Международна престъпна група за контрабанда на артефакти от България беше разбита при полицейска операция, координирана от Европол.

Това се казва в съобщение на международната полицейска служба, цитирано от БНР.

При операцията с кодовото име "Медикус" са били задържани 8 души - петима в България и трима във Великобритания. Арестуваните на територията на Обединеното кралство са били хванати на влизане в страната, като в колата им са открити голямо количество ценни предмети.

При операцията са иззети над 4 600 предмета на обща стойност няколко милиона евро. Сред тях са керамични и стъклени артефакти, лампи, върхове на стрели, монети.

Повечето датират от епохата на Римската империя, но има и такива от Бронзовата епоха, ранната Желязна епоха, Средновековието и времето на Османската империя.

Разследването, започнало през март 2018-а година, е ръководено от ГДБОП и в него са участвали полицията в Лондон и тази в германската провинция Бавария.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
2
 
! Отговори
От 3 преди 3 години
Все пак е хубаво да убедиш и другите българи които имат доказателства по твоя сигнал, да предоставят доказателствата и те също да подадат сигнал, но това е сериозния проблем на нас българите чакаме друг да ни свърши работата, така че това ще ти е много трудно да го направиш.За съжаление това е начина и механизмите нека друг да ни свърши работата е не работещ.
3
0
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Подай сигнала до прокуратурата, те ще ти върнат отговор за проверката по твоя сигнал, ако смяташ, че проверката е некачествена, можеш да се обърнеш към по висока инстанция. В всички случаи ще си наясно с сроковете на проверките, по твоя сигнал.
2
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До въпрос без отговорВиж кой участва - Германия, Англия. Нашите без ритник отвън нищо няма да свършат, освен ако не е политическа поръчка.
1
2
 
11
 
! Отговори
въпрос без отговор преди 3 години
това е капка в морето. кога ще разбият групата за усвояване (кражба) на милиарди от еврофондове ?