Прокуратурата: Хора на Божков следили магистрати и семействата им

Разследването бе проведено в кв. "Симеоново"
Обновена: 4 юли 2020 12:56 | 4 юли 2020 12:45, Петя Славова
88
Прокуратурата: Хора на Божков следили магистрати и семействата им
Снимка: БГНЕС

В хода на проведените на 3-и юли действия по разследване под ръководството и надзора на Специализирана прокуратура, е открит снимков материал и профили, съдържащи лични данни на магистрати, членове на техните семейства, както и снимка на висш служител в Министерство на вътрешните работи, съобщиха от прокуратурата.

Още по темата

Разследването е във връзка с досъдебно производство срещу организирана престъпна група за извършване на убийства, изнудвания и други тежки престъпления, с ръководител обвиняемият Васил Божков, на адрес в кв. "Симеоново" в столицата.

Профилите на магистратите, ангажирани с разследванията срещу Васил Божков, съдържат, както техни лични данни (домашни адреси, ползвани телефонни номера и др.), така също и подробна информация за членовете на техните семейства, включително и за непълнолетни и малолетни лица.

В един от профилите се съдържа указание за заснемане на магистрат, както и за проследяване на член на неговото семейство. В друг от профилите се посочва, че адресът на магистрат е установен чрез "техническо средство"

На адреса в кв. "Симеоново" са открити разпечатани публикации с идентично съдържание (за разпоредена от министъра на финансите проверка на дружествата, с предмет на дейност хазарт), в шест информационни сайта – „Дневник”, „Frognews”, „Гласове”, „Topnovini”, „Press TV”, „Liberta”.

Открито и иззето е неподписано копие от постановление от прокурор при Софийска районна прокуратура от 2018 г. за отказ от образуване на досъдебно производство. Преписката е била образувана по уведомление от Министерство на икономика, съдържащ данни за извършени престъпления, свързани със злоупотреба с европейски средства. В хода на проверката са били разпитани служители на Министерство на икономиката, а също така и Лиляна Деянова, в качеството й на управител на търговско дружество, Ася Йочева, в качеството й на представляващ търговско дружество, Александър Ангелов, в качеството му на управител и съдружник в търговско дружество.

По повод откритото копие е разпоредена незабавна проверка за случая. При претърсването на друг адрес в столицата, ползван от охранителна фирма, са иззети документи, относими към предмета на доказване на делото, компютърни конфигурации, както и голяма сума пари с неизяснен произход.

В жилище в гр. Сандански е намерено високорисково наркотично вещество, разделено на дози.

След анализ на събраните доказателства наблюдаващите прокурори преценяват, че са налице основания за привличане към наказателна отговорност на две лица за участие в организираната престъпна група с ръководител Васил Божков.

С прокурорско постановление Сл.М. и В.Б. са задържани за срок до 72 часа. На 5 юли 2020 г. Специализирана прокуратура ще внесе в Специализирания наказателен съд искане за взимане на мярка за неотклонение „Задържане под стража” за всеки от тях.

Във връзка с открития снимков материал и профили с лична информация на магистрати и членове на техните семейства в имот на лице, свързано с обвиняемия Васил Божков, до внасянето на обвинителен акт срещу същия и членове на организираните престъпни групи по съответните досъдебни производства, Прокуратурата на Република България преустановява всякакви коментари по твърдения, направени от лица, привлечени в качеството им на обвиняеми.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
51
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Защо уж намерени в обвиняемите снимки са качени на пеевски сайт още преди да бъдат протоколирани?
50
2
 
11
 
! Отговори
Беден Програмист преди 3 години
Закривайте съда.И главния прокурор да се съмосезира за изнасяне на веществени доказателства. О! Опа..!Error: Infinite loop on line 3
49
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Активността на Прокуратурата напоследък ми напомня на филма "Полицаите от Сан Тропе". С тази разлика, че финният френски хумор е заменен с мутренска простащина.
48
1
 
6
 
! Отговори
ДЪРЖАВНИК преди 3 години
Ама за какво да се занимаваме с 3-4-5 години скучно съдене?! Предлагам направо инструмента на Бог да съди в движение, докато разследва, а съда да го закриваме. :)))
47
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Влече ги към Симеоново гешевите милиционери
46
3
 
15
 
! Отговори
Активист на БСП преди 3 години
КАСКЕТУРАТА на Гешев е една голяма нула !!! Нищо ,ама нищо!!!
45
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нови циркове преди поредния разгром за гешевтурата с съда. Защо не публикувахте мотивите на съда по делото срещу Трайков и Прокопиев? Пише, че прокуратурата не може да смята събиране и изваждане.
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пеевските папараци като следят сума народ и ги снимат не са ли и те за обвинения?
43
1
 
7
 
! Отговори
ДОВОЛЕН! преди 3 години
От държавата лъха на:- доверие- сигурност- стабилност- независимостПрезидента Роси Банов даже каза, че "може" фолксваген да дойдат в България. Не се и съмнявам. Аз даже не бих се учудил Амазон, Тесла и Епъл също да си преместят централите в нашата страна. Все пак толкова стабилност... къде има?!Цял свят сега нази гледа и си записва. Записват си за:- борба с корупцията- справяне с ковид- социална политика- развитие на икономикатаАбе всичко си ни е ТОП-а на ТОП-а просто. Спор нема
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Разпечатки от сайтове? Сериозно ли за това са задържани?
41
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хора защитаващи престъпник са също престъпници и носят вина наравно с своя ментор. Вината може да не се признае от земният съд, но от 200) от всемирния и ще ви натварят на една космическа талига и вкупом ще ви изсипят Ригел или Бетългейзе да ви е хубаво!
40
1
 
10
 
! Отговори
Българин преди 3 години
Тенденцията да "зариваме" стари скандали с нови е просто чудесна. Тази купчина неразследвани и подминати скандали всява огромно доверие в държавността и демокрацията.Без паника! Просто резултат от 30 години бандитски преход :)))
39
2
 
14
 
! Отговори
До 37 преди 3 години
А ти прочети какъв е бил Борисов през 90-те години,а и доста преди това.
38
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изнасянето на чувствителна информация за разследвани лица, без съд и присъда, за мен си е чиста проба клюкарене, на най-високо ниво. Призовавам да се прекрати тази практика, но кой ли ме слуша мен.. баш никой хахаха
37
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Прокуратурата да арестува и продавачката,дето му е продавала пури.И да затворят бакалията,от която е пазарувал.И улицата,по която е вървял.Ейййй,вие нормални ли сте,бе?А съучастниците във вземането на 60 милиона подкуп ББ и Горанов,кога?
36
3
 
7
 
! Отговори
Изненадан преди 3 години
Цялата държава седи и не коментира тенденцията да се разсекретяват официални веществени доказателства от разследвания, по този начин легитимирайки този порочен акт. Дето се вика, няма държава, съсипахте я :(
35
1
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
После имам среща с Сидни Австралия да пишем по форумите ))
34
1
 
1
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Бъдетездрави Бъдетебудали Бъдетемилионери Бъдетероби Бъдетекаскети! Отивам да си купя няколко кюлчета злато че е евтино в Дубай
33
5
 
5
 
! Отговори
до 31 преди 3 години
И защо повече вярваш на Божков :) ? И той е същото *** като голяма част от бившите галеници на изкуствената демокрация, създадена от комунистите. В живота не може всичко да е само хубаво, в един момент човек си плаща за глупостите които е правил. Прочетете малко стари новини, какъв беше Божков преди 10-20 години пък тогава пак помислете дали ще му вярвате. Аз си го спомням как се подвизаваше по нощните заведения на София преди 15 години..
32
1
 
5
 
! Отговори
Правилно преди 3 години
За какво ще занимавате съда... Така да изкарвате информация за разследвания е просто супер. Сеира е гарантиран и няма да чакаме 4-5 години скучно съдене и т.нВъпроса е дали е законен този сеир... ама щом президент, премиер, съд и народ си мълчат, значи всичко е в реда на нещата :)))))