Задържаха мъж, запалил товарен автомобил в Поморие

Полицията изяснява причините за престъплението
Обновена: 29 юли 2020 12:55 | 29 юли 2020 12:54, Красимир Ангелов
5
Задържаха мъж, запалил товарен автомобил в Поморие
Снимка: БГНЕС, архив

Служители на "Криминална полиция"-Бургас са задържали 41-годишен мъж, запалил товарен автомобил в Поморие, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

По време на инцидента товарният автомобил е бил паркиран на улица "Георги Конодолов" №6. Зад него се намирали два леки автомобила. Автомобилите са на един и същи собственик.

И трите коли били залети със запалителна течност, като единствено бързите действия на огнеборците ограничили огъня и не допуснали разрастването му до леките коли. При извършения оглед е намерена и иззета разтопена пластмасова бутилка със следи от петролен продукт.

В резултат на предприетите оперативно-издирвателни действия е установена самоличността на прекия извършител на палежа. Заедно с него е задържан и негов съучастник – мъж на 54 г. Той е управлявал автомобила, с който двамата се придвижили до Поморие.

Последният към момента е свидетел по образуваното досъдебно производство, а спрямо 41-годишния мъж са повдигнати обвинения и срокът на задържането му под стража е удължен с прокурорско постановление до 72 часа.

След задържането на извършителя на палежа, в обитаваната от него квартира, разположена на ул. "Княз Борис Първи" в Поморие, са намерени и иззети дрехи и обувки със следи от запалителна течност, голяма сума пари, бокс и законно притежаван пистолет.

Причините за палежа, както и стойността на нанесените щети са в процес на изясняване.

Работата по случая продължава под прякото ръководство и наблюдение на Бургаската районна прокуратура.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не разбирам защо конфискиват и парите. Айде бокса е оръжие, ама парите защо?!?
3
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Законно притежаван пистолет, за съжаление в нашата държава едно от абсолютно задължителните изисквания за разрешително за оръжие е да си осъждан,най-добре и ако си полежал в затвора. Само така,може да докажеш необходимост...
2
1
 
6
 
! Отговори
пръстените на сатурн преди 3 години
От много време време полицията не се беше натъквала на подобен сериозен случай. Дано свързаните организации на международно ниво също бъдат спрени и най важното е да не си нарушаваме връзките с изванземните сега, сега това е най-важното
1
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пак някой позитански диверсант фен тоя тъпaнap Радев