Робин Уилямс - от шегите в семейството до големия екран

Използва комедията като свой защитен механизъм
14 авг 2020 00:30, Дарена Найденова
7
Робин Уилямс - от шегите в семейството до големия екран
Снимка: БГНЕС

Представете си да изпитвате самота, дори когато сте в стая, пълна с най-добрите ви приятели. Да трябва да излизате всеки ден на сцената с усмивка на лице, да забавлявате хората и винаги да сте дружелюбни с тях. Да нямате право да откажете снимка или автограф. Да бъдете известни със своите забавни истории, но вътре във вас да се е настанила толкова голяма тъга, че да чувствате, че се давите в нея.

 
Такъв е бил животът на Робин Уилямс. Гений на комедията, който имаше само една скорост – пълна газ. От момента, в който нахлу в живота на зрителя с ролята си на извънземно в „Happy Days“, той успя да ни изуми с редица таланти, които ни оставяха без дъх. 
 
И все пак, зад тази забавна фасада седеше човек, който беше дълбоко измъчван от депресията, алкохола и наркотиците. Въпреки вътрешните му демони, Уилямс не се отказа от призванието си да разсмива и да подобрява настроението на всеки. Той продължи да ни радва от екраните до последния си дъх, което го направи недостижим в Холивуд. 

Кой е Робин Уилямс?
 
Робин Макларин Уилямс се появява на този свят на 21 юли 1951 година. Роден в болница „Свети Лука“ в Чикаго, той е единственото дете на Лори и Робърт Уилямс. Семейството е заможно, тъй като бащата работи като изпълнителен директор към „Ford Motor Company“. Лори пък е бивш модел и актриса на непълно работно време. 
 
Голяма част от ранните си години Робин прекарва сам в огромното имение, в което живее. За да се справи със самотата си, той си създава герои и разговаря с тях в главата си. Като дете, Уилямс се бори със затлъстяването, което предизвиква и тормоза от страна на съучениците му. 
 
„Шести клас беше най-трудният в живота ми. Често се прибирах у дома, плачейки след като другите деца са ме тормозили и са ме обиждали“, казва актьорът. Всеки ден се е превръщал в кошмарен за него, а единствените му приятели са били тези, които е създавал в главата си. Още оттогава депресията се заражда в Робин и той се опитва да се бори с нея до края на живота си.
 
Робин започва да използва комедията като защитен механизъм, а хумористичният му талант идва от майка му. Тя е била остроумна и често е вкарвала шеги и саркастични забележки в общуването със сина си. За да се свърже с нея още повече, Уилямс започва да копира поведението ѝ и така се ражда един комик, който все още няма стигане в Холивуд.
 
Когато Робин е на 16 години, семейството се мести в Тибурон, Калифорния, където момчето започва да посещава местната гимназия. Тогава приключват 60-те години на миналия век и праволинейният Уилямс се озовава в среда, която се върти около секс и наркотици. Постепенно той тръгва по пътя на връстниците си и започва да пуши марихуана. Въпреки че прави нещо незаконно, Робин за първи път се чувства като част от обществото.
 
Именно в гимназията той се натъква на драматичния отдел. Бъдещата звезда бързо си спечелва славата на клоуна на класа и постепенно усъвършенства комедийните си способности. Затова смята, че е време да добави още нещо към резюмето си и се включва в уроците по драма. Влюбва се в идеята за импровизация и личността му бързо започва да изпъква сред другите актьори.
 
В същото време Робин се включва в отборите по футбол и борба, доказвайки се като успешен спортист. Когато завършва през 1969 година, съучениците му го избират за „най-смешен в цялата гимназия“, но твърдят, че няма да успее в бъдеще. 
 
След завършването Уилямс посещава мъжкия колеж в Клевърмонт, който е насочен към кариера в политическите науки. Малко след приемането си обаче той започва все по-често да изпуска важните часове, за да присъства в колежанския театър. Печели ролята на Фагин в пиесата „Оливър“, а изпълнението му ясно показва, че той е орисан да бъде под светлината на прожекторите. 
 
Още за пътя на Робин Уилямс към Холивуд четете в Tialoto.bg 

Източник: Tialoto.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Рая си прибира ангелите обратно - затова сега Земята се е превърнала в ад !Мир на праха му !!!
4
0
 
14
 
! Отговори
Талантлив преди 3 години
Всичките му филми бяха много сериозни, а той вкарваше много добър хумор в тях. За съжаление депресията го погуби.
3
16
 
0
 
! Отговори
Стига глупости преди 3 години
Е страшно талантлив - всичките му шеги гепени от далеч по-добри но не толко известни комици от клубовете.На колко хора е плащал хиляди долари само да си мълчат .... Питайте гугъл ако не вярвате.
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Много талантлив актьор!Не мога да повярвам и до сега, че сам си сложи края!Безкрайно го харесвах!Лека му пръст!
1
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Бог да го прости! Дано вече хора научат за биполярността (маниакална депресия) че не е хич шега или измислица!