Събират пари, за да погребат убития в "Драгалевци" шотландец

Нужни са 8000 пауна, за да върнат тялото му в родината
48
Събират пари, за да погребат убития в "Драгалевци" шотландец
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Застреляният на 15 август в столичния квартал “Драгалевци” шотландец е известен в родината си художник. Това стана ясно от организирана в интернет акция за събиране на 8000 паунда, с които тялото на 54-годишния Анди Форсайт да бъде репатрирано в Шотландия, пише "24 часа".

Още по темата

“Трудно е да приемем, че нашият приятел беше убит. Той беше човек с голямо и щедро сърце. С готовност даряваше времето си на другите и донесе много радост на мнозина със своето изкуство и писане”, посочват приятелите му. Те отправят апел за събиране на средства по молба на двете дъщери на художника - Хейли и Джеси, които са шокирани от случилото се с баща им.

Анди Форсайт е роден в малкото шотландско селце Анкръм с около 300 жители и винаги казвал пред близките си, че иска един ден да бъде погребан там, но никой не предполагал, че ще е толкова скоро. Той много обичал родното си място, което го вдъхновявало за творчество. Приятелите му го описват като любознателен човек, който прекарвал последните години предимно в Източна Европа. Преди да пристигне в България през миналата година, бил в Турция. По-рано пътувал по работа в Канада.

По информация на българската полиция тялото му е открито от 40-годишната Десислава Манева, в чийто дом в “Драгалевци” живеел. Двамата имали връзка, след като българката се разделила със съпруга си индиец. Тя намерила трупа на Форсайт, увит в чували в гаража, и се обадила в полицията. Разследващите установили, че е прострелян 5 пъти в гърдите и гърба, като основният заподозрян е мъжът на Манева, с когото е в развод. Съседи го видели да се навърта около къщата ѝ дни преди убийството, но когато се разбрало за него, той вече бил напуснал страната.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
9
 
! Отговори
Шерлок Холмс преди 3 години
Очевидно индиецът е бил в процес на развод с туземната въртиопашка именно поради по-доброто финансово състояние на шотландския художник. Отхвърленият муургав Ромео не е могъл да понесе тази обида и е застрелял съперника си, елементарно Уотсън. Но все пак остава една британска загадка и мистерия-като е толкова заможен и има пари за шавливи източноевропейки защо няма пари за погребение? Или това е своеобразна посмъртна форма на протест срещу този несправедлив, жесток свят? Не зная, Уотсън, не зная
14
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За едно са били прави комунистите - жените треа да са общи.
13
4
 
5
 
! Отговори
Пурко преди 3 години
Ей това Българките са номер едно!! Порочни жени!!Сигурно и хубавата Елена е била от Факлутето!Много любвеобилни твари! Много работещи по клубовете във цял свят и във интернет! За хубав живот и няколко стотин готови на всичко!Гъ...не!!***....не!! Бъде...не!
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И какво дребни душички ви интересува, че съгражданите му събират пари, за да погребат човека на родна земя. От вас нали не искат. Иначе ще го погребат тук, за да ревете после, че го погребали с пари от данъците ви, които не плащате.
11
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Странджа, индиеца точно със заглушител е бил да знаеш. Може и оптика да е имал, а защо не и логистика:-)))
10
7
 
3
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 3 години
5 изстрела и естествено селяните овчари нищо не са чулиЗащото има и заглушители, селянино кравар ***. Обувай сега цървулките и бегай за хляб да не пропуснеш. Казано с други думи - доячо на кози, не по-горе от вимето!
9
0
 
9
 
! Отговори
шпек преди 3 години
8000 пауна едва ли ще намерят. фазани не става ли?
8
2
 
14
 
! Отговори
Пикасо преди 3 години
"Застреляният на 15 август в столичния квартал Драгалевци шотландец е известен в родината си художник."Толкова е известен че няма 8000 кинта за погребение. Представам си ако беше неизвестен.
7
4
 
10
 
! Отговори
Докога преди 3 години
Тоя британски търтей защо е пенсионер на 54, а аз ще трябва да работя до 67 ? За да може той да си скита на секстуризъм по света а аз да издържам и него и лоясалите му мързеливи щерки? Не става. Или вадете 8000 паунда и си го взимайте или служебно плитко заравяне тук от индобългарите (сънародници на убиеца) за 5 кинта и чао.
6
0
 
11
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
5 изстрела и естествено селяните овчари нищо не са чули, то една сутрин да пропусне да си вземе хляба цялото село ще разбере, а тука...*** прости селяни, за нищо не ставате.
5
0
 
16
 
! Отговори
Кумка преди 3 години
Предишният съпруг индиец, убитият шотландец - много международни връзки
4
7
 
8
 
! Отговори
УМЕН преди 3 години
Вечно пияните островни деградета са свикнали всичко и винаги да им е безплатно. Наглостта им е безкрайна, даже и умрели искат пак да са на аванта и да минат метър. Ами че като нямате 8000 пробити лири вземете един бърз кредит от многобройните български лихварски къщи. И без това на всички баш чорбаджиите им са англичани и регистрациите им са до една в Кипър или разни други британски протекторати.
3
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интернационална "мадам".
2
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жените в драгалевци са много странни - една за бел Ваньо се омъжила и го довела в собствената си къща, тази първо за индиец. Толкова ли много харесват ***
1
13
 
7
 
! Отговори
Х-D преди 3 години
С тези 8000 пауна какво ще направят, ще ги привържат към траурна ладия, за да го понесат на крилете си към дома