Барети сбъркаха адреса, били и ритали мирно семейство

Причината за грешката била, че ги объркала навигацията
415
Барети сбъркаха адреса, били и ритали мирно семейство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Семейство от столичния квартал „Левски Г“ твърди, че по погрешка ГДБОП разбили вратата на техния апартамент, сложили белезници на мъжа и ги претърсили, без да имат общо с престъпната група.

Това се случила миналата седмица, когато ГДБОП и Специализираната прокуратура извършиха акция в София по разследване за организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици.

Претърсиха повече от 20 адреса в четири столични квартала, задържани бяха 21 души, на 5 от тях са повдигнати и обвинения.

Миналият понеделник „аз се събудих в 6 без 5 от голям трясък, от бутане на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: „Какво става? Кой бута?“. Един господин се показа и каза: „Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП“. Аз ги питам: „Къде отивате? Кого търсите?“. Вика: „Тихо, тихо, срещу Вас отиваме“. Викам: „Как срещу нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе“ (…) Виждам много хора с качулки, с автомати, започват да блъскат вратата, да разбиват, да крещят“, разказа преживяванията си Десислава Крумова пред bTV.
По нейните думи тя се опитала да обясни на полицаите, че правят грешка, а те ѝ отвърнали: „Млъкни, боклук!“ и поискали телефоните на нея и дъщеря ѝ. На въпроса ѝ какво става, те отговорили, че „ще разбере от телевизията“.

Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря и зет ѝ, които били блъснати на пода и им били сложени белезници. Мъжът обясни, че никой от полицаите не се е представил, той просто видял някакви маскирани мъже и се съмнявал, че са служители на реда.

Пострадалият твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок върху него, удряли го по главата, а също видял, че ритали съпругата му, която наскоро била родила. След това го попитали дали се казва Станислав, а той отговорил, че не е този човек.

Полицаите тогава разбрали, че са сбъркали блока. Свалили белезниците от мъжа и съпругата му и изчезнали за секунди, без да се извинят или  кажат нищо.

По-късно дошъл шефът на баретите и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината за грешката била, че ги объркала навигацията им.

Пострадалият е стресиран и не иска да покаже лицето си, страхува се да няма нови последствия за него.
Директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че е имало нахлуване на погрешен адрес при спецоперация и се извършва проверка по случая.

Семейството е категорично, че ще търси правата си и то не толкова заради материалните щети като разбитата врата, а заради психическия стрес и отношението на полицаите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
317
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И що трябва да вярвам на някого който се оплаква като п*** че са го били ?Ако го бяха набили както трябва нямаше да се оплаква и онези кокошкари от Пловдив дето ги осъдиха ,че мятаха яйца по министъра -се оплакваха че ги били ,пребили ,и направо ги съдрали от бой пък по медиите изглеждат свежи ,като розови бебешки бузки!Станала е грешка и толкова ,извиняват се хората и нова врата са им сложили ,но явно някой адвокат -може и оня от отровните -да им е пошепнал ,че сега е мемента да крънкат пари!
316
3
 
0
 
! Отговори
бг преди 3 години
За това плащам данъци, да ми е мирна главата :)
315
1
 
3
 
! Отговори
Голем преди 3 години
сбъркали едни с телефонни "разговори" с други - с телефонни "преговори" Айде всички римски телефонисти -- на топло.
314
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тея палячовци нямат нищо общо с баретите
313
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
до 349 Прав си! И ти кликнах плюс. Амааа защо ти е този "ник" " БСП" бре? Болен мозък ли си или провокатор"? Ако ника ти беше просто Иван.Нямаше да те питам нищо! Ама в случая Те питам. Та?
312
2
 
10
 
! Отговори
39705 преди 3 години
Седят две баби на припек и си хортуват. По селския калдъръм профучава джип и след малко се чува страхотен грохот от счупени стъъкла и ламарини. Споглеждат се бабите и едната кимва: "Гинооо, още един с джипиес отиде!"Седят баретите и подготвят поредната ювелирна акция... но навигацията нанесла поправки и ювелирната акция се превърнала в пълна излагация.
311
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През деня на работа в ГДБОП,ВЕЧЕР НА СМЕНИ ПРЕД СЕДЕМТЕ ДЖУДЖЕТА
310
4
 
23
 
! Отговори
БСП преди 3 години
Така се случва само при управление на ГЕРБ!!Пращат башибузка да тормози мирни граждани!!Докато Борисов е на власт това ще се случва всеки ден и със всеки български гражданин!!
309
6
 
2
 
! Отговори
Бивш милиционер преди 3 години
Няма грешка. Такива грешки не стават. Кажете че трябваше да го страхуват . Той си знае що го бият. Това е само началото.
308
1
 
10
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
пълна реформа в мвр това вече не се изтраива и ще искат още пари за каквода бият протестиращите и хората по домовете си оставка и нови избори
307
0
 
15
 
! Отговори
българин преди 3 години
Тя и самата власт го прави И в момента ,но много хора Не го разбират уви! -:( След 1989 г доста случаи има такива! През социализма НЕ ПОМНЯ ТАКИВА СЛУЧАИ! Тогава нямаше НАРКОТИЦИ! Нямаше "превоз на нелегални имигранти"! Нямаше"борба с нелегални цигари и алкохол"!НЯМАШЕ ВСИЧКО ТОВА СРЕЩУ КОЕТО СЕ "БОРИ" Така "жадуваната от толкова българи демокрация" ДНЕС!-:) Тогава се борехме Единствено И само с Американският империализъм! Който 30 г е в действие вече след 1989 г до днес!Лъжливи думидемокрация!
306
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия не просто са объркали апартамента, объркали са си професията... Да ходят да чистят септичните ями на село, там и да объркат няма да е фатално...
305
1
 
14
 
! Отговори
Не извратен тип преди 3 години
Кьорав карти не играй,сега да си подават оставките началниците а държавата да плати обезщетение на семейството или семейството да съди държавата
304
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
объркала ги навигацията ... ами следващия път да си хванат такси
303
1
 
6
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Във вестник "Стършел" има колонка под надслов: - "Обичам, те, говведо!"...
302
1
 
5
 
! Отговори
Галин Ормаанов преди 3 години
Само Петко ги оправя
301
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
гайдари...
300
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Предишните пъти на погрешни нахлувания започваха да събират данни за семействата, в които са нахлули погрешка, за да намерят някакви очернящи факти от живота им и да почнат медийна пропаганда срещу тях, с която да омаловажат всичко, което кажат.
299
0
 
14
 
! Отговори
SHEFA преди 3 години
-АБЕ КАК МОЖЕ ТАКАВА ***.О.Т.ИЯ БЕ?????ТО БИВА БИВА АМА ПА ЧАК ТОКУ?-И ТОВА СА БАРЕТИ? А МАМО МИЛА МАЙЧИЦЕ.-ПАК СЕ ДОКАЗАХА-НЕКА ШОУТО ПРОДЪЛЖИ.
298
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А имента им? Кой иг е пратил? Или нищо няма! Защо плащаме данъци! СПРЕТЕ ДА ПЛАЩАТЕ ДАНЪЦИ!