Барети сбъркаха адреса, били и ритали мирно семейство

Причината за грешката била, че ги объркала навигацията
415
Барети сбъркаха адреса, били и ритали мирно семейство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Семейство от столичния квартал „Левски Г“ твърди, че по погрешка ГДБОП разбили вратата на техния апартамент, сложили белезници на мъжа и ги претърсили, без да имат общо с престъпната група.

Това се случила миналата седмица, когато ГДБОП и Специализираната прокуратура извършиха акция в София по разследване за организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици.

Претърсиха повече от 20 адреса в четири столични квартала, задържани бяха 21 души, на 5 от тях са повдигнати и обвинения.

Миналият понеделник „аз се събудих в 6 без 5 от голям трясък, от бутане на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: „Какво става? Кой бута?“. Един господин се показа и каза: „Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП“. Аз ги питам: „Къде отивате? Кого търсите?“. Вика: „Тихо, тихо, срещу Вас отиваме“. Викам: „Как срещу нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе“ (…) Виждам много хора с качулки, с автомати, започват да блъскат вратата, да разбиват, да крещят“, разказа преживяванията си Десислава Крумова пред bTV.
По нейните думи тя се опитала да обясни на полицаите, че правят грешка, а те ѝ отвърнали: „Млъкни, боклук!“ и поискали телефоните на нея и дъщеря ѝ. На въпроса ѝ какво става, те отговорили, че „ще разбере от телевизията“.

Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря и зет ѝ, които били блъснати на пода и им били сложени белезници. Мъжът обясни, че никой от полицаите не се е представил, той просто видял някакви маскирани мъже и се съмнявал, че са служители на реда.

Пострадалият твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок върху него, удряли го по главата, а също видял, че ритали съпругата му, която наскоро била родила. След това го попитали дали се казва Станислав, а той отговорил, че не е този човек.

Полицаите тогава разбрали, че са сбъркали блока. Свалили белезниците от мъжа и съпругата му и изчезнали за секунди, без да се извинят или  кажат нищо.

По-късно дошъл шефът на баретите и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината за грешката била, че ги объркала навигацията им.

Пострадалият е стресиран и не иска да покаже лицето си, страхува се да няма нови последствия за него.
Директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че е имало нахлуване на погрешен адрес при спецоперация и се извършва проверка по случая.

Семейството е категорично, че ще търси правата си и то не толкова заради материалните щети като разбитата врата, а заради психическия стрес и отношението на полицаите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
297
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Франко!НИКОЙ! А сега искат, само и само да забавят изтичането на хората от държавата, да им забранят да гласуват, че белким се уплашат!
296
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова големите метални врати, с панти, дето са дебели като корабни въжета! Тва бате, трябва да го взривиш, ама ще падне стената, преди да падне то!!!
295
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До роза ми да раздаваме пушки и като има такива, да се събираме на тумби и кой са варне са варне и тва шей
294
0
 
5
 
! Отговори
НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ преди 3 години
А те моеж, а иначе, преди 25 години, като ме тормозиха едни мутри, а с брат ми, вуйчо и двама авери отидохме в "офиса" им, който беше една стъклена барака с ловните пушки, ме глобихте и искатхе в затвора,нали?ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ!ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ!ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ!ЗА НОРАМЛНИТЕ ХОРА НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ!ЗА НОРМАЛНИТЕ ХОРА НЯМА СПРАВЕДЛИВОСТ!
293
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешефта да хвирля каскета и УВО.2020
292
1
 
17
 
! Отговори
роза преди 3 години
Подобна случка може да се случи на всеки един от нас.Недай Боже!!!Добре е,че тези неща се изнасят в медиите,но въпреки това периодично се повтарят."Правото е на силния!"-така е било преди векове,така е за съжаление и днес.Какво могат да направят обикновените хора-само да се молят бедата да ги отмине и Божието провосъдие да накаже"лошите"!
291
0
 
16
 
! Отговори
@ преди 3 години
На първо място, тези които са влезли е задължително да ги заключат с белезници и да ги сложат по очи да лежат на площада 3-4 часа и там всеки който мине да ги псува и да ги плюе. След това ще мислят повече как се задържа човек.
290
1
 
26
 
! Отговори
Миро преди 3 години
Едно време, 1985г, един милиционер ме ошамари пред входа ми, защото някой беше подпалил МОЯТА поща! (Логика-убиец)! Милиционера, вече покойник, беше мой съсед а с дъщеря му бяхме съученици. Магдето. Просто ме заговори пред входа и ме попита дали знам кой е подпалил пощата, аз бях дете на 12 години, докато му кажа нямам идея, незнам ме удари през лицето. Без никаква причина, просто ей така. Днешните милиционери май не са се променили грам!
289
0
 
27
 
! Отговори
Мими от 3-ят етаж преди 3 години
Ясно е, че извинението навигацията ни обърка е абсолютно импотентно и недопустимо. Дори да беше така а то не е! Пълен абсурд.
288
0
 
30
 
! Отговори
Немо Продължение преди 3 години
Даваха я по телевизията женицата - ни жива ни умряла.Извини ли и се и на нея и и пратили подръжката на полицията да и оправи вратата.Позаковал беше 2 пирона, колкото да не падне.Дървена таблетна врата, разбивана със шутове.Така че сигурно стават грешки, но грешките трябва да се плащат.А не ние с данъците си да плащаме на тия дето правят грешките ( и май ги размножават)
287
0
 
19
 
! Отговори
Немо преди 3 години
Те грешки стават, ама някои се превръщат в традиционни.Преди няколко месеца в Бургас правиха "бал със маски" на един нашенски герой, дето целия град го знае къде живее (можеха да попитат ако не знаят), а на всичко отгоре години беше под домашен арест преди това (все си мислех, че са наясно де им се намират арестантите дето уж трябва да ги контролират) и в крайна сметка объркаха етажа и изпотрошиха вратите на една възрастна женица.
286
3
 
27
 
! Отговори
Франко преди 3 години
Понякога се чудя има ли нормални хора, които да живеят в тая държава? Кой нормален човек със семейство, с деца, а защо не и с възрастни родители ще остане да живее и да храни с данъците си политиците, антуражът им от бизнесмени, заедно с техните отрочета- човешки отпадъци. Хора, не се плашете и бъдете смели и най-важното РАЗУМНИ, напускайте колкото се може по-бързо тази частна територия, тя отдавна не е ваша.
285
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хайде Гешев, подай оставка. Твоите хора са ръководели операцията съвместно с полицаите.
284
1
 
23
 
! Отговори
Totenkopf преди 3 години
Поредната ювелирна акция на костенурките нинджи, добре че не са попаднали на некой като ония ловец от Лясковец да им разкаже играта.
283
2
 
46
 
! Отговори
данчо преди 3 години
От години българската полиция не е нищо повече от една организирана престъпна група.Единствената им функция е да пазят престъпната управляваща олигархия.Кървавата сряда от 2-ри септември показа ясно уродливото лице на МВР.
282
3
 
20
 
! Отговори
Петко от Лясковец преди 3 години
Що не ми дойдоха при мен да ги опраа аз, като онея неудачници аматьори !
281
2
 
23
 
! Отговори
Ангел преди 3 години
Тоталитарна Полицейщина- Така с 2 думи бих описал цялата държава!
280
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
GERB-o ----
279
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До антирадевистВсичко подлежи на доказване - с факти, документи, експертизи. Включително и преживеният стрес.
278
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До антирадевистДа, чак пък той! Ако има време, да ходи и да гони крадци на телефони в селските скрап, предполагам, че ще има време, да провери и за ИСТИНСКИ ПРОБЛЕМИ, които имат нужда от внимание и правомощия, които само той има. Или "грешките" и тормоза над случайни граждани, не са нещо, което би трябвало да ни притеснява? Защото извиняваме се, но кокошкарите от село, не изисква главният прокурор да ходи подире им.