Барети сбъркаха адреса, били и ритали мирно семейство

Причината за грешката била, че ги объркала навигацията
415
Барети сбъркаха адреса, били и ритали мирно семейство
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Семейство от столичния квартал „Левски Г“ твърди, че по погрешка ГДБОП разбили вратата на техния апартамент, сложили белезници на мъжа и ги претърсили, без да имат общо с престъпната група.

Това се случила миналата седмица, когато ГДБОП и Специализираната прокуратура извършиха акция в София по разследване за организирана престъпна група за рекет, имотни измами и разпространение на наркотици.

Претърсиха повече от 20 адреса в четири столични квартала, задържани бяха 21 души, на 5 от тях са повдигнати и обвинения.

Миналият понеделник „аз се събудих в 6 без 5 от голям трясък, от бутане на външната врата (на входа). Показах се на прозореца и попитах: „Какво става? Кой бута?“. Един господин се показа и каза: „Тихо госпожо, ние сме от ГДБОП“. Аз ги питам: „Къде отивате? Кого търсите?“. Вика: „Тихо, тихо, срещу Вас отиваме“. Викам: „Как срещу нас отивате? Там живеят децата ми. Младо семейство, с дете, с бебе“ (…) Виждам много хора с качулки, с автомати, започват да блъскат вратата, да разбиват, да крещят“, разказа преживяванията си Десислава Крумова пред bTV.
По нейните думи тя се опитала да обясни на полицаите, че правят грешка, а те ѝ отвърнали: „Млъкни, боклук!“ и поискали телефоните на нея и дъщеря ѝ. На въпроса ѝ какво става, те отговорили, че „ще разбере от телевизията“.

Спецполицаите нахлули в жилището на дъщеря и зет ѝ, които били блъснати на пода и им били сложени белезници. Мъжът обясни, че никой от полицаите не се е представил, той просто видял някакви маскирани мъже и се съмнявал, че са служители на реда.

Пострадалият твърди, че след като са му сложили белезници, са използвали електрошок върху него, удряли го по главата, а също видял, че ритали съпругата му, която наскоро била родила. След това го попитали дали се казва Станислав, а той отговорил, че не е този човек.

Полицаите тогава разбрали, че са сбъркали блока. Свалили белезниците от мъжа и съпругата му и изчезнали за секунди, без да се извинят или  кажат нищо.

По-късно дошъл шефът на баретите и се извинил, като казал, че такива неща се случват, а причината за грешката била, че ги объркала навигацията им.

Пострадалият е стресиран и не иска да покаже лицето си, страхува се да няма нови последствия за него.
Директорът на ГДБОП Любомир Янев призна, че е имало нахлуване на погрешен адрес при спецоперация и се извършва проверка по случая.

Семейството е категорично, че ще търси правата си и то не толкова заради материалните щети като разбитата врата, а заради психическия стрес и отношението на полицаите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


415
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
277
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 311Тръгни по дела и пробвай пред съдията и прокурора да говориш за Левски и Ботев...Сигурно има начин да се промени системата, но за мен не е това начина. Няма по- прогнила и закостеняла система от съда в България.
276
1
 
1
 
! Отговори
антирадевист преди 3 години
До Анонименот личните им джобове !!!
275
5
 
0
 
! Отговори
антирадевист преди 3 години
До Анонименчак пък главния прокурор !!
274
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 306Но пък сигурно си тачиш Ботев и Левски! Е, хубаво, но поне нещо не научи ли от тях?
273
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 306Не! Това е защото населението е масово съставено от нигодници като тебе, които освен да сведете с глава, да цъкате с език и си търсите извинение, да не предпиемете никакви действия, за нищо не ставате. Затова имаме 30%+ от българите за псоледните 30 години зад граница, затова сме на дъното на всяка положителна статистика в Европа и сме неколкократно отчитани, като една от най-нещстасните нации в Света, като сме по-нещастни дори от афганистанци, сирийци и иракчани ...
272
4
 
1
 
! Отговори
антирадевист преди 3 години
До До 234а стреса, нищо ли е?
271
7
 
0
 
! Отговори
антирадевист преди 3 години
До До 242и за какво ще ги арестуват, бе умник
270
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До до 301АМИ НАЛИ ТОВА СЕ ОПТИВАМЕ ДА ТИ КАЖЕМЕ БЕ!Че НЯМА в България огромни обезщетения. За откъснат крайник съм виждал обезщетения от 16000 лева! Разходите, и то само съдебните, са от порядъка на 380 до 600 лева в МАСОВОВИТЕ СЛУЧАИ!А в България, страна в която средностатистическите хора са лишени от морал и не значе що е то достойнство, неимуществните вреди НИЩО не значат.Време е за промяна. А не се присуъждат "всички разходи", а само съдебните разноски.
269
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
303 Спал си отвит, скъсал си всякаква връзка с реалността. Има закони и тия закони ги измисля държавата и правителството, така са написани, че хората винаги да са от *** страна, няма как да се прилагат така, че обикновеният човек да надцака системата.
268
4
 
4
 
! Отговори
антирадевист преди 3 години
поне да се бяха извинили. Няколко пъти са го правили. Май че "великото народно въстание 2" ги е побъркало и ядосало.
267
1
 
4
 
! Отговори
до 301 преди 3 години
Огромно обезщетение може да има за виновно причинени и доказани огромни щети.Майтап работа ви се струва - ей тъй завеждате едно дело и съдите държавата за много пари. Само дето във всеки един такъв иск всичко подлежи на доказване - и имуществените и неимуществените вреди. А ако не спечелите делото, всички разходи се присъждат на губещата страна, демек на вас.
266
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Айде, Гешев! Нали искаш да печелиш точки! Ти си! Направи нещо по въпроса! Разлседвай, обвинявай, вкарай някого в затвора за побой, нека да изгорят 2-3ма високопоставени! Ако стават такива работи редовно, ще ти вярвам!
265
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 294И какви са глупсотите? Казва ти го направо - не е до това, да платят една врата, а до това, някой да понесе МНОГО сериозни последствия и хората да плучат ОГРОМНО обезщетение, като пример, за висчки останали, да си търсят правата, а институцията да бъде ощетена толкова жестоко откъм финанси, че да се самокоригира. Ако ей сега на 500 парчета им изгорят коледните надбавки, защото са дали 1 млн лева обезщетение, а шефа е уволнен, заместника му, дали ще позволи такива работи?
264
0
 
5
 
! Отговори
Гробокопач преди 3 години
Диктатурата на Електората!;)))
263
0
 
9
 
! Отговори
Миле преди 3 години
Е неее Навигацията ги объркала ?!?! Хаха
262
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 295Беше отговор на:"Ако на такъв *** правиш евалла, не знам що за човек трябва да си.", който в моемнта на писанто, беше под коментар 292, но се промеи на 291, поради някаква причина, в отговор на коментара на ккоментиращия с псевдоним "Скитник", който написа "То "баретите" само бай Петко ги оправя, с ловната пушка."Надавам се, това да е разяснило объкването ти.
261
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 292Бай ти Петко да се радва, че е извадил късмет да се роди в България. В други държави отдавна да е умирисал бъзито...Ако институциите работеха, този човек щеше да е на принудително лечение в психиатрия, а не в затвор, а командосът щеше да е жив.
260
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
През 80-те години, барети и подобни си губиха работите, само защото са се напили и са се изрепчили в някоя кръчма, без изобо да казват, че са барети. После, като стана 89-а, бавно започнаха да изместват свестните хора и да оставят само пълни ***, а тези, който някак си бяха останали читави, им спретваха какви ли не номера, като най=коварният беше инцидентът "Белите. брези". Днес, да си "спец. части", означава, да си млада мутра, с потенциал за престъпен бос! Красота!
259
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 293Кой човек, кой коментирал, кой казал, *** единия бил по- добър бал бла бла.Никой не те разбра.
258
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 290Пълни глупости си писал. Държавата в най- добрия случай е длъжна да възстанови щетите и вредите, които нейните случжители са ти причинили, това е по ЗОДОВ - Закон за отговорността на държбавата и общините от вреди. Да ти платят разбитата врата, ако си бил стресиран и е било нужно да ти се окаже помощ от психиатър да я плати държавата, след като ти докажеш, че сам си платил тия разходи по нейна вина.И до там.