Хакери перат парите от източени кредитни карти през Airnbnb

Обещават по 2500 евро на собственици на имоти
8
Хакери перат парите от източени кредитни карти през Airnbnb
Снимка: Pixabay

Нова измама с източване на кредитни карти върлува из най-голямата платформа за краткосрочно отдаване на имоти Airnbnb, съобщи „Труд”.

Схемата е изключително проста, но ако се вържат на нея, собствениците на апартаменти и къщи, ще носят наказателна отговорност за разлика от самите измамници, предупреждават експерти. Всъщност всичко започва с мейл до съответния собственик, в който се разказва една и съща история с малка разлика в детайлите.

В писмото кандидатът за наемане на съответния имот предлага да резервира собствеността и да преведе пари за ползването й за определен период. Но да не ползва реално апартамента или къщата и в резултат на това да получи превод със 75 на сто от предплатените пари обратно. В писмата често се гарантира всеки месец така да се плащат 10 000 евро. Чистата печалба за собственика на имота е 2500 евро, като при това той може да отдава и недвижимостите и на други клиенти, обясниха собственици на имоти пред изданието.

Според обясненията на измамниците причината за превъртането на тези пари е, че всъщност сумата била платена от работодателя на наемащия, но той можел да отседне при приятели и така да спести сумата, като в същото време плащайки я за наем през Airbnb ще получи документ, с който да се отчете пред работодателя си. Реално обаче така се „изпират” пари от крадени кредитни карти, алармираха експерти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хотелският бизнес служи за пране на пари. Това е обществена тайна, пазена дълбоко от наказателните органи.Пазят тайната на забогатяването.
5
1
 
5
 
! Отговори
Дилема преди 3 години
Да измамиш измамник,измама ли е?
4
3
 
4
 
! Отговори
MR Buch преди 3 години
Кръв повръщам, пари не връщам. да ми пуснат 10 к евро и да чакат. Ха ха
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И къде е точно изпирането? Да ти върнат депозит не е доход...
2
1
 
0
 
! Отговори
25 % преди 3 години
Е справедлива комисиона за изпиране на пари. И наказанието за участниците в схемата е също толкова справедливо.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Собствениците няма да носят наказателна отговорност ако не върнат парите, пито платено дето се вика...