14-годишно момче уби с нож седмокласничка

Скарали се за вещи, момчето проболо момичето в сърцето
117
14-годишно момче уби с нож седмокласничка
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Под надзора на Окръжната прокуратура в Стара Загора полицията разследва убийство на момиче на 13 години от павелбанското село Скобелево. За престъплението е задържано момче на 14 години от същото село. Това потвърди днес за "24 часа" окръжният прокурор на Стара Загора Дичо Атанасов.

Инцидентът станал в събота към 15 часа на улица в ромската махала на Скобелево.

Двете деца се скарали за някакви вещи, при което Туджай извадил нож и наръгал 3 пъти Диана - два от ударите попаднали в сърцето и бъбреците на момичето, разказват в селото.

Близки се обадили за линейка, но решили, че тя ще се забави и натоварили раненото дете на личен автомобол, за да го закарат по-бързо в Спешния център в Казанлък.

То починало по пътя. Момичето е седмокласничка в основното училище на Скобелево.

Туджай е ученик в осми клас в Павел баня, навършил 14 години преди няколко месеца. До миналата година учел в Скобелево. Там с него работили ресурсни учители, тъй като имал специални образователни потребности. За установяване на моментното му състояние е назначена комплексна психолого-психиатрична екпертиза, каза още окръжният прокурор.

Най-напред момчето е задържано за 24 часа, прокуратурата ще удължи задържането му с още 72 часа. По-нататък ще се действа според резултатите от експертизата - прокуратурата може да поиска постоянен арест за извършителя, но може той да бъде настанен за лечение в специализирано медицинско заведение.

По досъдебното производство е назначена и съдебно-медицинска експертиза. Ножът, с който е извършено убийството, е иззет от разследващите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
3
 
! Отговори
Ммс преди 3 години
Според мен трябва да излезе някаква забрана за носенето на хладни оръжия,вече в детската градина взеха да стават убийства,какво е това нещо,всеки психопат си има нож в джоба,направиш му някаква забележка и си се простил с живота,това е безумие,но чувството за безнаказаност това поражда
76
1
 
1
 
! Отговори
То като чета преди 3 години
Коментарите - всичко живо е със СОП
75
2
 
3
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
То и тиквата има специални образователни потребности, а па на....
74
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 78Гласувай бе , гласувай. Защо не гласуваш? Силен си кат пиеш шльокавица и на думи. Ама стана ли напечено- бягаш. Искаш електронно гласуване, а всъщност незнаещ как се работи с елементарен телефон и дори телевизора не можеш да си пуснеш.
73
3
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 3 години
14 г. подобие на човек убило 13 г.подобие на човек......Така би трябвало да звучи заглавието !
72
0
 
3
 
! Отговори
Ивайло преди 3 години
То само името като му чуеш и ти става ясно за какво става въпрос.....
71
2
 
8
 
! Отговори
Бай Тоше преди 3 години
Лошите новини трябва да бъдат забранени, като при Бае Тоше!Само преизпълени петилетки и трудови успехи, раята друго не и трябва да знае.
70
0
 
13
 
! Отговори
Стефчо преди 3 години
Ама те от сините братя бе,нормално за тях това е начин на живот и забавление. дератизация трябва да има браво!
69
0
 
21
 
! Отговори
СОП? преди 3 години
В други медии цитират кмета, че момичето е била много добра ученичка и с трудолюбиви родители. Това момиче, ромче, е учило и ако беше останала жива щеше да има някакъв занаят/професия. Но *** в МОН набутаха всички *** в нормалните училища, закриха помощните и сега във всеки клас има поне по едно СОПаджийче, което мучи, буйства и е нечленоразделно, водят го 'аутистче'. МОН са опасни за българските деца
68
1
 
11
 
! Отговори
komitataей преди 3 години
специални потребности и бъдещи убийци с психични отклонения е пълно нови програми за асоциирани и т.н
67
0
 
22
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 3 години
сериозни образователни потребности, да се чете като неграмотен осмокласник, който почти говори български език.
66
0
 
24
 
! Отговори
Оле ужас преди 3 години
Голям мъж тоз Тунджай бе да наръга три пъти момичето какви са тези хора от средновековието.
65
5
 
32
 
! Отговори
Родител преди 3 години
Стига етнически , религиозни и расови глупости. Няма абсолютно никакво значени как се казва , от коя религия или какви са му расовите белези , какъв пол е и дали яде месо или люцерна ...... Убил е - значи е убиец. Щом е убиец отива в затвора... ако преди това не го спипат роднините на убитата. Защото ако жертвата е мое дете , тоя няма да живее дълго и аз ще съм този който отива във затвора... но това са си мои работи и мои решения а всички хора са различни. Тези може да предпочитат да реват.
64
3
 
26
 
! Отговори
Шенол преди 3 години
Тунджай е прекрасно българско име. Кръстен е на река Тунджа. Там им е банята също....когато е топло времето. Хайахаха
63
13
 
9
 
! Отговори
Гашо преди 3 години
Тая пък на 13 години ко се е дърпала. Нейните връстнички имат по 3 деца вече. Тунджая да бъде освободен веднага да опложда младите отпадъци
62
8
 
5
 
! Отговори
Митко 21 см преди 3 години
Хайде още 4 години и тунжая ще може да гласува за Вмро. За убитото....Ко толкоз, ново ша направят
61
14
 
8
 
! Отговори
ЦИНИК преди 3 години
А ви кажа,идно време и при нас българите и у наше селу,момчето кът навърши 14 годин и му подарявали ергенска ножка.Да си дялка,ябълка си обели,крушка,и тъй нататък.А ергенашите кът одили по седенки,секи имал анджар да са варди,и него и таа дето аресвал.Е чат пат ставало сбиване за някоя мома и често са случвало някой да намушка друг или а го убие.Сагъ могу *** бря?
60
2
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава работа ама aмчъ. кaзлийска (турска)
59
1
 
18
 
! Отговори
хабиб акбар преди 3 години
Няма нищо по противно от това да видиш българка с *** или *** да си играят с българката. Къде им е бил акъла на родителите да позволят такъв *** дори да се доближи до тях
58
1
 
21
 
! Отговори
БЕЗ КОМЕНТАР преди 3 години
Туджай...