Задържаха тинейджъри, обирали възрастни в Сливен

Сред тях е и момче на 11 години
10 ное 2020 12:08,
16
Задържаха тинейджъри, обирали възрастни в Сливен
Снимка: БГНЕС

Младежи на 15, 16 и 11 години са задържани за извършване на 4 грабежа в град Сливен. Жертвите им са възрастни хора - три жени и един мъж на възраст между 70 и 80 г., съобщиха от прокуратурата пред "24 часа".

Грабежите са извършени по един и същи начин. Младежите се подготвяли предварително, набелязвайки жертвата си. След това причаквали възрастните хора, които нямали никаква възможност да се защитят. Спрямо тях са употребени закани и сила с цел да им бъдат отнети пари и лични вещи. Една от пострадалите жени е с причинена телесна повреда.

Извършителите са установени и задържани след Специализирана полицейска операция от служители на отдел "Криминална полиция" при Районно управление – Сливен, проведена под надзора на Районната прокуратура в града.

Спрямо двамата непълнолетни извършители (на 15 и 16 години) са повдигнати обвинения. Наблюдаващият прокурор е постановил те да бъдат задържани за срок до 72 часа, като предстои  да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Третият извършител - малолетно момче на 11 години, не носи наказателна отговорност. Той ще бъде предаден на Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в град Сливен, която е компетентна да му наложи възпитателни мерки.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
0
 
3
 
! Отговори
179 преди 3 години
Говорите за ромският етнос но защо сега не говорим за нас Българите. В какви хора се превърнахме ? Каква е тази нация която оставя свойте стари родители на произвола. Да монетата има две страни може и старците да са го пожелали но тук трябва да се намесат институциите. Сега ще ви кажа нещо в Западното общество е така- Старите хора живеят сами дали по желание или защото са егоисти но при такъв случай държавата се намесва и се грижи за тях. На Изток има семеен строй. Младите гледат старите.
12
0
 
8
 
! Отговори
Майкаиндия преди 3 години
Злокачествени израстъци от индийски произход.
11
0
 
8
 
! Отговори
Майкаиндия преди 3 години
Чеда от индийски произход...
10
2
 
5
 
! Отговори
Лудият Хасан преди 3 години
До Анонимен 9Братчедите са си братчеди.
9
2
 
4
 
! Отговори
Лудият Хасан преди 3 години
Ейййй браво на братчедите. Туй нашата рода голяма работа. От малки се учим на занаята.
8
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Етнически обвързана новина. Каквото и да коментираш, все ще те изтрият. Но иначе е ясно - 11, 15, 16 годишни от Сливен...
7
0
 
14
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
Това е поради пълната безнаказаност - на тия същества, които нямат дори наченки от морал. А който е лишен от морал, може да бъде дресиран само по един начин: тоягата, бой до спукване и после принудителен труд !!! Стига сте ги глезили, защото тероризираните от тях също са хора и имат човешки права !!!
6
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ТОВА ЗА КОМИСИЯТА И Т.Н. СА ДРЪН-ДРЪН ПРИКАЗКИ. Я мама и тати да плащат щетите и сериозни обезщетения!
5
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Снимки, имена, адреси... Нещо?
4
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То за тях това са културни особености. Обучават се от малки. Какво ще ги превъзпитавате, те са вече специалисти.
3
0
 
41
 
! Отговори
Коментар преди 3 години
Те "младежите" Асанчуту,Бимбото и Мечото на 11 години вече имат булки и по едно ревящо чахве а по възрастните на 15 имат по две!Просто са на работа а не обират
2
0
 
34
 
! Отговори
Ганчо преди 3 години
То е ясно, че са от кв. Надежда... цели поколения *** са отгледани в тези квартали.
1
0
 
32
 
! Отговори
На асан брата му преди 3 години
Услужливо е спестено какви точно са престъпниците, но всеки един се досеща.