Задържаха тинейджъри, обирали възрастни в Сливен

Сред тях е и момче на 11 години
16
Задържаха тинейджъри, обирали възрастни в Сливен
Снимка: БГНЕС

Младежи на 15, 16 и 11 години са задържани за извършване на 4 грабежа в град Сливен. Жертвите им са възрастни хора - три жени и един мъж на възраст между 70 и 80 г., съобщиха от прокуратурата пред "24 часа".

Грабежите са извършени по един и същи начин. Младежите се подготвяли предварително, набелязвайки жертвата си. След това причаквали възрастните хора, които нямали никаква възможност да се защитят. Спрямо тях са употребени закани и сила с цел да им бъдат отнети пари и лични вещи. Една от пострадалите жени е с причинена телесна повреда.

Извършителите са установени и задържани след Специализирана полицейска операция от служители на отдел "Криминална полиция" при Районно управление – Сливен, проведена под надзора на Районната прокуратура в града.

Спрямо двамата непълнолетни извършители (на 15 и 16 години) са повдигнати обвинения. Наблюдаващият прокурор е постановил те да бъдат задържани за срок до 72 часа, като предстои  да бъде внесено искане в съда за вземане на мярка за неотклонение "задържане под стража".

Третият извършител - малолетно момче на 11 години, не носи наказателна отговорност. Той ще бъде предаден на Комисията за борба с противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в град Сливен, която е компетентна да му наложи възпитателни мерки.


16
Още от Крими
Пиян шофьор катастрофира в добричко село
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
3
 
! Отговори
179 преди 2 седмици
Говорите за ромският етнос но защо сега не говорим за нас Българите. В какви хора се превърнахме ? Каква е тази нация която оставя свойте стари родители на произвола. Да монетата има две страни може и старците да са го пожелали но тук трябва да се намесат институциите. Сега ще ви кажа нещо в Западното общество е така- Старите хора живеят сами дали по желание или защото са егоисти но при такъв случай държавата се намесва и се грижи за тях. На Изток има семеен строй. Младите гледат старите.
13
0
 
7
 
! Отговори
Майкаиндия преди 2 седмици
Злокачествени израстъци от индийски произход.
12
0
 
8
 
! Отговори
Майкаиндия преди 2 седмици
Чеда от индийски произход...
11
2
 
5
 
! Отговори
Лудият Хасан преди 2 седмици
До Анонимен 9
Братчедите са си братчеди.
10
2
 
4
 
! Отговори
Лудият Хасан преди 2 седмици
Ейййй браво на братчедите. Туй нашата рода голяма работа. От малки се учим на занаята.
9
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Етнически обвързана новина. Каквото и да коментираш, все ще те изтрият. Но иначе е ясно - 11, 15, 16 годишни от Сливен...
8
0
 
13
 
! Отговори
БПФ преди 2 седмици
Това е поради пълната безнаказаност - на тия същества, които нямат дори наченки от морал. А който е лишен от морал, може да бъде дресиран само по един начин: тоягата, бой до спукване и после принудителен труд !!! Стига сте ги глезили, защото тероризираните от тях също са хора и имат човешки права !!!
7
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ТОВА ЗА КОМИСИЯТА И Т.Н. СА ДРЪН-ДРЪН ПРИКАЗКИ.
Я мама и тати да плащат щетите и сериозни обезщетения!
6
0
 
24
 
! Отговори
Ами преди 2 седмици
Всички много добре знаят кой етнос организира малолетни банди за кражби и обири, защото много добре знаят, че законът предвижда много леки или направо никакви наказания за лица под 18 години.

Когато българин извърши престъпление веднага цитират имена, местожителство, професия и месторабота, а за тези нищо не казват!
5
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Снимки, имена, адреси... Нещо?
4
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
То за тях това са културни особености. Обучават се от малки. Какво ще ги превъзпитавате, те са вече специалисти.
3
0
 
40
 
! Отговори
Коментар преди 2 седмици
Те "младежите" Асанчуту,Бимбото и Мечото на 11 години вече имат булки и по едно ревящо чахве а по възрастните на 15 имат по две!Просто са на работа а не обират
2
0
 
33
 
! Отговори
Ганчо преди 2 седмици
То е ясно, че са от кв. Надежда... цели поколения *** са отгледани в тези квартали.
1
0
 
31
 
! Отговори
На асан брата му преди 2 седмици
Услужливо е спестено какви точно са престъпниците, но всеки един се досеща.