Турци опитаха да пренесат над €450 000 през "Дунав мост" 2

В Германия са разследвани за пране на пари
Обновена: 13 ное 2020 22:37 | 13 ное 2020 22:37, Камелия Цветанова
17
Турци опитаха да пренесат над €450 000 през "Дунав мост" 2
Снимка: Pixabay

Граждани на Турция, пренасяли около половин милион евро, са задържани на „Дунав мост“ 2, съобщиха от Прокуратурата.

Води се разследване за прикриване на произхода на имущество, придобито чрез престъпление или друго общественоопасно деяние.

На 11 ноември на ГКПП "Дунав мост 2" Видин – Калафат митнически служители са спрели за проверка пристигащ от Румъния товарен автомобил - влекач с полуремарке, с унгарски транзитен регистрационен номер. Превозното средство се движело от Германия за Турция.

Камионът се управлявал от гражданина на Турция. В него пътували двама негови сънародници, които заявили, че пътуват на автостоп. Отрекли са да имат забранени стоки, валута, ценности над допустимите ограничения.

По линия на митниците е получена информация, че пътуващите в товарния автомобил лица имат съпричастност към водено разследване за пране на пари в Германия.

При щателна проверка на автомобила, в товарното му помещение, са били открити лични вещи и крупна парична сума. В кабината са били намерени раница и найлонова чанта, съдържащи еврови банкноти от различни купюри. За тях единият пътник в камиона обяснил, че са негови. Работещите по случая полицейски служители са установили точния размер на паричната сума - 450 020 евро. Тя е иззета, както и МПС, което е веществено доказателство по образуваното досъдебно производство.

Тримата чужденци са били привлечени в качеството на обвиняеми за извършеното от тях престъпно деяние – прикриване на произхода, местонахождението и движението на паричната сума, придобита чрез престъпление. Понастоящем, с постановление на наблюдаващия прокурор, те са задържани за срок до 72 часа. Предстои съдът да се произнесе по внесеното от Окръжна прокуратура – Видин искане за определяне на мерки за неотклонение „задържане под стража“ срещу обвиняемите. Налице е обосновано предположение, че те са извършили престъплението, за което са привлечени към наказателна отговорност. Обвиняемите нямат адрес в страната, спрямо тях има данни за съпричастност към трафик на пари и наркотици. Освен това са опитали да напуснат ГКПП пеш, с цел осуетяване на проверката.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: Дунав мостевроТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
3
 
! Отговори
Солунска митница преди 3 години
Специално обучените бг митничари надушват евраците от километър.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хубава работа ама
10
0
 
4
 
! Отговори
До 6 преди 3 години
Криптовалута се обръща в кеш за най много 30 минути, ако имаш интернет и банкова карта и много по-бързо по други начини.
9
0
 
0
 
! Отговори
Сюмдюк преди 3 години
Пиши го нейсе бе такваз юбава дума а па ти да я изпишиш грешн0.
8
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Събрали са пари от германските гастарбайтери, с обещанието, че ще им "обменят"еврата в Турция изгодно, ама на найси .
7
1
 
6
 
! Отговори
Гого преди 3 години
Mислели са да направят удар. Лирата се срина, комшиите обръщат всичко във валута. Помните ли 3000 лв. за долар?
6
1
 
5
 
! Отговори
Леле до 7 преди 3 години
Сър, извинете, но още преди години пращах евра на покойната си Майка чрез Юниън, не разбирам тезата Ви, че можело само долари. Всичко може - важното е да си вземат парите за услугата :)))))
5
1
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
...сам пари на себе си, като знам, че летя на другия ден и като си дойда си я изтеглям :)
4
2
 
9
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
Глупаците така и не научиха, че вече има банкомати, които взимат пари и ти ги вкарват в картата, както и криптовалути вече поне няколко сигурни. 10 000 евро е легално да носиш максимум в себе си. По Мъниграм и Уестърн Юнион може да изпращаш без да предизвикаш излишно любопитство съответно по 5000 евро за Мъниграм и 5000 долара за Юниън, че те с евро не работеха, не знам сега, може да са почнали. С 20 човека можеха тази валута да я изпратят и пренесат безпроблемно. Аз съм си пращал сам пари на се
3
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Е как ги откриха? Открили са ги защото преди това не са си платили. Няма случайни неща.
2
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия турците не разбраха ли че има криптовалути за тая работа.
1
7
 
9
 
! Отговори
били са преди 3 години
били са за чекмеджето на Боко