Ало измамници искат по 4900 лв за лечение на коронавирус

От няколко дни мошеници тормозят жителите на Карнобат
18
Ало измамници искат по 4900 лв за лечение на коронавирус
Снимка: Pixabay

Лечение на коронавирус срещу 4900 лева. Обещанието идва от телефонни измамници. И се оказва, че вече има изгорели. От няколко дни мошеници тормозят по телефона жителите на Карнобат, съобщи БНТ.

Ръстът на заболели през последните седмици активизира ало-измамниците. Освен познатите до момента схеми, в репертоара си те бързо включиха лечението на коронавирус с кръвна плазма. Искат пари уж, за да помогнат на близки на хората, на които се обаждат.

"Опитаха се така, един се опита преди няколко време, но затвори бързо телефона. Бързо реагирах", каза Събка Николова, жител на Карнобат.

"Тези телефонни измамници имат много добра информация и знаят къде да ударят точно. Аз познавам тук две жени, които са измамени с 5-цифрени суми", каза Никола Вълчев, също местен жител.

"Телефонните измамници се обаждат и исканите ценни вещи и парични суми са за закупуването на кръвна плазма от вече преболедували хора от COVID, която всъщност е необходима за лечението на близък роднина на възрастния човек, който се е заразил от актуалното напоследък заболяване", каза Цветелина Рандева, говорител на ОД на МВР-Бургас.

Телефонните измамници зачестили своите обаждания през последните 10 дни.

"Аз мисля, че на наша територия работят главно мулетата, защото тези, които ги организират, поне практиката на полицията това е показала, даже не са в България. Звънят от Румъния. Търсят наивници. Обикновено звънят на домашни телефони, което не е много трудно, защото е достатъчно да намериш един стар телефонен указател, в който пишеше и телефонните номера и кои са им притежателите", каза Георги Димитров, кмет на Община Карнобат.

От Общината са започнали кампания с раздаването на брошури срещу новите измами, като публикували и съобщение в общински вестник. Към момента извършителите все още не са задържани.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато има кухи ***, ще ги мамят.
14
0
 
3
 
! Отговори
До 1 преди 3 години
Който даде 300 лв ,ще даде и 3000 лв
13
0
 
5
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
,,пребори тия специалисти..,,Вярно. Пребори едните измамници, ама с глу-по-стт-а не успява.Достатъчно е да прочетеш, какво пишат старци срещу зеления коридор.А млади хора- срещу маските.М. Цветков си отиде , горкият, с убеждението,че го прецакват.Бог да го прости.
12
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тези от Малцинствата с примитивните си мозъци друго не могат.Затворите са пълни с такива малоумнициДа се забранят всички каруци в градовете с тях само се краде.
11
2
 
8
 
! Отговори
жабчу преди 3 години
Ало измамници искат по 4900 лв за лечение на коронавирус----------------А, "Ало" Будалите им дават...Абе, за всеки влак и за всяка гара си има пътници!
10
5
 
10
 
! Отговори
ти да видиш преди 3 години
Ама нали другаря каскет ги пребори тея специалисти....
9
2
 
3
 
! Отговори
танер преди 3 години
е те колкото докторите искат бре
8
5
 
9
 
! Отговори
Няма плюс преди 3 години
Наши Гешев ги беше премахнал, 90 процента по малко ало измамници. Какво става?
7
1
 
11
 
! Отговори
тъй де преди 3 години
Пак са ларж АЛО измамниците, че не са ги закръглили на 5000 лв!
6
1
 
9
 
! Отговори
кръговрат преди 3 години
А пък ало вярващи им дават.
5
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ЕлемагЕ, не сме свободни тр0лове като тебе.
4
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 4Първо трябва да ги хванеш.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тръгнаха да ни излагат и в Германия!Там сметките на възрастните са с попечители!!!
2
8
 
6
 
! Отговори
пияница мистик преди 3 години
"Аз познавам тук две жени, които са измамени с 5-цифрени суми"===Гаранция пенсионерки. То нормалните работещи като чета тук умират от глад и искат да дойде Доган и Нянкова, за да забогатеят малко, че заплатите им били 500 лева :))))
1
8
 
13
 
! Отговори
Елемаг преди 3 години
"Акция срещу ало измамници. Гешев: Свършва им времето".Гешев отчете драстичен спад на ало измамите и кражбите"."Отчетът на Гешев: След удара по ало мафията спад с 90% на измамите по телефона" Последният цитат е дори от вашата медия.Добро утро роби.