Вандали вилняха в Шумен, повредиха пейки и спирки

Щетите около празниците са за около 20 000 лева
18
Вандали вилняха в Шумен, повредиха пейки и спирки
Снимка: БГНЕС

Три контейнера за разделно събиране на отпадъци от опаковки, поставени пред оградата на медицинския филиал в Шумен, са запалени в дните около Нова година, съобщиха от общинската администрация.

От  там допълват, че този случай не е прецедент, а се случва често.

Обиколка на инспекторите по чистотата из града в първия работен ден на 2021 година показа, че освен съдовете за отпадъци, жертва на вандали са станали автобусни спирки, пейки, кошчета и осветителни тела около детски и спортни площадки.

За възстановяване на щетите, включително за ремонт на улични стълбове и мантинели, унищожени преди Коледа, ще са необходими повече 20 000 лева, отбелязват от общинския пресцентър.

От администрацията призовават шуменци да не остават безучастни към подобни вандалски прояви и да подават сигнали за тях на тел. 112.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ооооо Шимен....Сините Скали.....сините лакти ...оооо Шумен ..
9
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ТошкоНе става,Тоше,не става.Мен ме уволниха от работа,само защото се скарах на една жена че прави ляв завой, без да дава мигач и пред всички останали.Не знам как не стана меле с няколко коли.Оплакала се в полицията (поне така ми казаха) че служител на СОТ й крещи, и тя не знаела защо.Извикаха ме шефовете и ми казаха че ме освобождават. Нищо не казах, то кво да кажеш брат? Може наистина с това да съм уронил престижа на фирмата, понеже сме униформени, но аз просто се развиках че прави грешка..
8
1
 
3
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Бойчиновци...ТВУ Рила...ТВУ Враня стена/за момичета/ ...Там ги лекувах такива !!! Излизаха 100 % излекувани....
7
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А от администрацията не могат ли да поставят повече камери из града, МВР да пусне повече патрули?
6
1
 
6
 
! Отговори
Иво преди 3 години
Само бой и да се напикават после само като чуят думата полицай. Само гадости по новините: пиян ром уби баба. *** набили пешеходец.
5
1
 
11
 
! Отговори
Тошко преди 3 години
Ами да вземат и полицаите малко да се развилнеят! Проскубани *** на по един шамар живот трепят хора по селата. По градовете 20 килограмови наркомани се изживяват като биячи! Айде стига вече! Мъже има ли останали в тая страна! Сулю и пулю правят каквото си поискат.
4
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Интересно ми е как можеш с голи ръце да унищожиш уличен стълб или мантинела?!?!?! Освен ако не си Чък Норис, разбира се.Колкото до това, да звъниш на 112 - няма смисъл. Като видиш някой да чупи и руши и се обадиш на 112 и те почват с едни въпроси, ЕГН-та да, имената дай, адреси дай, телефони дай и докато даваш, те ония приключили. Потрошили всичко и си заминали. Идва патрулка и те пи ама какво видя, ама познаваш ли ги, ама виждал ли си ги...Друго си беше 166, ама на, демокрация...
3
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Това е племето в тази територия.К'во ревете?
2
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Жендърите насаждат омраза срещу контейнерите за смет. НПО-тата да защитят правата на контейнерите за смет.
1
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Камери няма ли бе, трагедия. С кмет гербаво ченге...