Задържаха защитни маски и спортни комплекти на "Капитан Андреево"

Те са открити в товарен автомобил, влизащ от Турция
12 яну 2021 17:52, Красимир Ангелов
2
Задържаха защитни маски и спортни комплекти на "Капитан Андреево"
Снимка: Агенция "Митници"

Митническите служители от ГКПП "Капитан Андреево" откриха при проверка на товарен автомобил на пункта с Турция 63 000 недекларирани защитни маски за лице и близо 3800 стоки със съмнения, че са произведени в нарушение на права върху интелектуалната собственост, съобщиха от Агенция "Митници".

Случаят е от 5 януари около 22,30 часа. На "Капитан Андреево" пристигнал товарен автомобил с българска регистрация, превозващ групажна стока от Турция за България.

При извършената щателна митническа проверка, включително с рентгенова апаратура, митническите служители открили в товара на камиона недекларирани и неописани в митническите документи 70 кашона, съдържащи 63 000 защитни маски за лице.

В хода на проверката са открити и 3495 тениски, блузи с дълъг ръкав, дамски якета, детски спортни екипи, 240 чехли и спортни обувки, както и 31 дамски чанти, носещи логото на защитени търговски марки.

В изпълнение на европейския Регламент относно защитата на правата върху интелектуалната собственост и Закона за марките и географските означения, имитациите са задържани и за случая ще бъдат информирани правопритежателите на търговските марки.

Контрабандните маски също са били задържани. На шофьора, който е български гражданин, е съставен акт по Закона за митниците.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Язък. Изтърваха далаверата. Една кутия с 50 бр. трислойни маски там струват 3 лева, или 1 бр. е 6 /шест/ стотинки. Сега смятайте на какви цени се продават тези 63 000 маски тук и какво яко лапане пада.