Хасковлия укри над 1000 телефона за 300 бона на "Лесово"

В куфарите му митничарите открили и недекларирани аксесоари
14 яну 2021 17:22,
5
Хасковлия укри над 1000 телефона за 300 бона на "Лесово"
Снимка: Агенция "Митници"

1005 броя недекларирани смартфони и 960 броя аксесоари за тях задържаха митнически служители от Териториална дирекция Южна морска, при проверка на лек автомобил с българска регистрация на "Лесово", съобщиха от митниците.

Колата с марка Lexus, управлявана от български гражданин, е пристигнала на МП Лесово на 12.01.2021 г. около 21.00 часа на трасе за изходящи леки автомобили от България за Турция. В зоната за митнически контрол, шофьорът е заявил, че не пренася нищо за деклариране.

При последвалата митническа проверка, митничарите откриват в багажника на автомобила три куфара, пълни с мобилни телефони и аксесоари за тях. Иззети са 1005 броя смартфони с марки Samsung и Xiaomi и 960 броя силиконови протектори тип "гръб".

Водачът на автомобила, с инициали Р. Ш. от Хасково, заявил впоследствие, че пренасял куфарите като багаж за Люлебургаз и не били негови. Стойността на недекларираните мобилни телефони и аксесоари е около 300 000 лв., според първоначалната експертна оценка.

По случая е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Главна дирекция "Митническо разузнаване и разследване", под надзора на Окръжна прокуратура - Ямбол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не ги е укрил, щом четем истирията :]]
4
2
 
9
 
! Отговори
верно преди 3 години
как мислите работят всички онлайн магазинчета с най-ниските цени за телефони. операторите да не са прости или малки че да не могат да си спазарят най-добрите цени за телефони на пазара, ама трябва да платят и ддс, и на тея дето кибичат цял ден в магазина да ви излъжат... бизнеса с телефони е това, който внесе без ддс продава на 20% надолу на същата печалба като тези с ддс-то.
3
0
 
14
 
! Отговори
123 преди 3 години
"Не знам какво нося, но нямам нищо за деклариране"
2
2
 
11
 
! Отговори
Пешо секса преди 3 години
Да се провери как са внесени в БГ и платено ли е мито и ДДС. Смърди яко около хасковлията.
1
4
 
14
 
! Отговори
Селтака преди 3 години
Да се провери дали не е Григор Димитров, нали на него викат Хасковлията.