Задържаха над кило златни и сребърни накити на Капитан Андреево

Контрабандата е открита в 2 автобуса и кола
17 фев 2021 19:08, Анисия Иванова
2
Задържаха над кило златни и сребърни накити на Капитан Андреево
Снимка: Агенция "Митници"

Митничари откриха 1075 грама недекларирани златни и сребърни накити, при проверки на два автобуса и лека кола на МП Капитан Андреево.

При един от случаите на 13 февруари на пункта пристига автобус с румънска регистрация, пътуващ с 35 пътници по редовната линия Истанбул-Букурещ. Пред митническите служители пътниците декларирали, че не пренасят лични вещи, стоки  и валутни ценности. Превозното средство е селектирано за щателна проверка, при която под  хастара на дамска чанта, собственост на една от пътничките- румънска гражданка са открити 38 пръстена, медальона, гривни, синджира, обици от жълт метал.  При направената от вещото лице експертиза се установява, че накитите с общо тегло 113.70 грама са от 14 каратово злато на стойност над 8500 лева.

Други недекларирани златни накити на стойност 31 423 лева са открити при проверка на автобус с турска регистрация, пътуващ от Турция през България за Румъния. В автобуса са пътували 12 пътници. В личния багаж на две от пътничките - румънски гражданки, са открити общо 419 грама златни накити, като по-голямата част от тях 338.29 грама са открити на дъното на куфар, собственост на една от дамите.  Накитите на стойност 25 365 лева са били укрити в празна опаковка от кроасан и на дъното на пластмасова тарелка с нарязан хляб. В дамската чанта на втората румънска гражданка са открити недекларирани 80.70 грама златни накити.

Недекларирани 49 сребърни пръстена с общо тегло 542 грама са  открити в лек автомобил, пътуващ от Турция през България за Молдова на 12 февруари. Накитите са били укрити под хранителни продукти в хладилника, разположен между предните седалки на автомобила. Установено е, че контрабандните сребърни изделия са собственост на шофьора - турски гражданин. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
10
 
! Отговори
Sk преди 3 години
Кой, кой ще си ги сложи в нощното шкафче?
1
1
 
11
 
! Отговори
Мяу преди 3 години
Е сега кой ще ги хепи тези злата?