Пак нападение срещу движещи се влакове - задържани няма

Инцидентите - между гарите в "Захарна фабрика" и "Горна баня"
Обновена: 22 мар 2021 16:03 | 22 мар 2021 15:49, Петя Славова
41
Пак нападение срещу движещи се влакове - задържани няма
Снимка: БГНЕС

Поредно нападение срещу движещи се влакове с нанесени материални щети по мотрисите. Според главния експерт "Експлоатация на пътническите вагони" в БДЖ инж. Стефан Бунарджиев нападенията се случват заради ниска култура на хората, които не осъзнават какъв риск може да предизвикат за пътниците и служителите.

Още по темата

"Най-често инциденти се случват между гарите на кварталите "Захарна фабрика" и "Горна баня", обясни той пред bTV.За подобни ситуации БДЖ има разработена система и превозните бригади веднага подават информация на тел. 112.

Резултатът обаче е, че няма нито един задържан за вандалския акт. "В рамките на три часа са удирили три влака. В случая няма пострадали, но е стресиращо за пътниците и служителите. Като се знае в кои райони се случват тези инциденти, превозните бригади са под напрежение и не се чувстват комфортно", обяснява инж. Бунарджиев.

От началото на годината БДЖ регистрират 14 случая с трима пострадали. За 2020 г. случаите са 79, също с трима пострадали, а за 2019 г. вандалските актове са 65.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
И Бойко да махнете всичко ще си върви по старо. Държавата вече се е разложила. Пълна анархия
27
2
 
4
 
! Отговори
факт преди 3 години
Командировайте казанлъшките полицаи там и ще има видими резултати... Като издумкат няколко стоп патрона и повече няма да има желаещи команчи да хвърлят камъни по железния кон.
26
1
 
6
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
В рамките на три часа ударени три влака, това означава, че полицията изобщо не е реагирала - и за това началникът на 3 РПУ, в чийто район са извършени тия три нападения, трябва да бъде уволнен още утре !!! Иначе рецептата за справяне с хъхрешкият бандитизъм е една-единствена - брутален побой, изгаряне на незаконните им развъдници и принудителен труд !!! Пaчаврата фъндъкова да бъде незабавно дадена под съд, задето допуска незаконните хъхрешки свърталища да продължават да се разрастват !!!
25
0
 
8
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
Не ниска култура, а липса на наказуемост !!!! Подобни наказания трябва да се третират като саботаж и тероризъм и наказанията да са брутални. За каква култура можем да говорим при твaри, които отказват да излязат от каменната ера ???
24
0
 
6
 
! Отговори
дискрим преди 3 години
Държавата е вдигнала ръце от индиянците те са недосегаеми даже се возят без билет и маска като не броим единствено метрото щот там има камери и милиционер дето ще ги изгони ...
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"В рамките на три часа са удирили три влака.Булка, като не ти се удава да пишеш на български - вземи научи го или го остави!
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия влакове се карат бавно ,няма как машиниста или кондукторите да не видят кой хвърля )
21
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Хм. Съдейки по кварталите и горе-долу знаейки маршрута на тези влакове... Това са били ЕСКИМОСИ, нали! И вместо да пишат сводки и новини - жандармерията да влезе по тия гета и бой по когото и където види, защото това е тероризъм. Неизвестни били... След първите палки и ще пеят като славейчета. А не да киснат и да пият кафета за протест. Заслужете си скапаните заплати, бе! Кога последно сте виждали полицай без наднормено тегло? Тия са като някакви сумисти с аутизъм.
20
5
 
4
 
! Отговори
!? преди 3 години
Забавляват че децата, кво пък толкоз е станало-А тези като подават сигнали , защо никой не е отишъл да провери? или Чекмеджан не дава да се нарушава спокойствието на избирателите, че 04.04 наближава
19
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ако не бяха кафяви веднага да са ги осъдили.
18
1
 
10
 
! Отговори
кой хвърля? преди 3 години
Гласоподавтелите на гроб естествено
17
0
 
18
 
! Отговори
anonime преди 3 години
А отговорните институции спят дълбок сън, защото герб пази този електорат, от тази етническа група. Няма как да има арестувани, защото после няма да има гласове купени за 2 кебапчета и бира.
16
0
 
8
 
! Отговори
7 преди 3 години
Наши разузнавачи да се командироват спешно до СКорея и да откраднат чертежите на бронирания влак на Ким Чен.Да се внедри технологията и проблемът е решен.
15
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Индианци нападат гръмотевичен дракон.
14
0
 
9
 
! Отговори
Севда тв преди 3 години
Спокойно. Бойко обеща, че за 6-тия си мандат ще пусне супер мега скоростни влакове и на практика ще са невидими за обсаждащите с древни методи отсготи. Докато замахнат с камъняка, влакът ще е вече на гарата в Бургас.
13
0
 
15
 
! Отговори
бдж преди 3 години
Гешев е зает да лови руски шпиони!
12
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
в този район (известен като Факултето) живеят шведи и германци. Говори се че принц Хари и Мегън Маркъл ще се преместят там.
11
0
 
17
 
! Отговори
Ген Сек преди 3 години
Полицаите да внимават! Ако случайно заловят някой от тия с катапултите. Никакво докосване с ръце и крака. Забранява се и слагането на белезници, защото е нехуманно. Да го пуснат при обещание повече да не прави така и за стимулиране да го почерпят с шербет.
10
0
 
23
 
! Отговори
ДДРОнег преди 3 години
гешеФФ, к'во стана с дребната престъпност, разследваш ли я?!Или нападението над влаковете си е тероризъм , не е в твоя ресор, ти си зает с руските шпиони ?!
9
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гешев имаше едни обещания и закани в началото за тези неща по села и паланки. Явно вече счита, че ги е изкоренил и сега се занимава с международен шпионаж.Фигурант негов прякор ли е? Точен е.