Съдът остави брата на Рачков за постоянно в ареста

Той е обвинен в притежание на наркотици и съпротива при задържане
Обновена: 31 мар 2021 18:31 | 31 мар 2021 18:10, Нели Христова
35
Съдът остави брата на Рачков за постоянно в ареста
Снимка: БГНЕС

Районният съд в Средец наложи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража" на Петър Рачков, обвинен в притежание на наркотици с цел разпространение и оказване на съпротива при полицейска проверка. Делото приключи преди минути, пишат от "24 часа".

Районната прокуратура поиска най-тежката мярка за неотклонение срещу Рачков. Престъплението е осъществено на 21 март т.г. в землището на село Дебелт. Братът на популярния актьор Димитър Рачков се опитал да се измъкне от полицейска проверка, но ударил автомобил на жандармерията и изхвърлил топчета с неизвестно вещество. Експертиза по-късно доказа, че става дума за метаамфетамин.

Петър Рачков е обвинен и за това, че на посочената дата на два пъти оказал съпротива на полицейски служители, пречейки им да изпълняват служебните си задължения. При първия от случаите, не се подчинил на подаден звуков сигнал от служителите на реда.

Той не спрял управлявания от него автомобил, за да избегне проверка. Използвал заблуждаващи маневри и навлязъл в лентата за насрещно движение, с което създал предпоставка за настъпване на пътно-транспортно произшествие. Блъснал застигналия го полицейски автомобил, движейки се на заден ход, след което оказал съпротива при арест – буйствал и бутал полицейските служители с ръце.

От прокуратурата припомнят, че обвиняемият е осъществил престъпленията в изпитателния срок на присъда, постановена му за разпространение на наркотични вещества. Същевременно той е предаден на съд от Окръжна прокуратура Бургас за противозаконно държане на високорискови наркотични вещества, с цел разпространение. Разпоредителното заседание по това дело също бе днес. На него Петър Рачков отказа споразумение с прокуратурата. Той не прие и варианта да признае вина и процесът да мине по реда на съкратеното съдебно следствие, при което наказанието се редуцира с една трета.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Докато не се оправи правосъдната система -да съди ефективно и справедливо,без оглед на това кой на кого е брат и кой на кого е сват ей такива *** като този и като убиеца на Милен Цветков ще продължават да застрашават живота на всеки потенциално застрашен български гражданин.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Явно в България.. братята на успели хора имат тежки комплекси и се опитват да догонят с престъпления. Но то като нямаш акъл и там е трудно.
20
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да му дадат златен скункс.
19
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
такава му е семката и на храчков!
18
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Добре де, аз не мога да разбера едно нещо:Какво общо има Димитър Рачков със брат си?Да не са малолетни и двамата да живеят още при мама и тати???Да не би Димитър да е попечител на брат си и да отговаря за него???Ми съвсем случайно, на Алберт Гьоринг брат му Херман, е бил райхсмаршал и върховен главнокомандващ на Луфтвафе, и е избивал евреи.За разлика от брат си, Алберт Гьоринг е спасявал евреи.Та така и братя Рачкови!
17
0
 
2
 
! Отговори
Хаха преди 3 години
Да се озовеш в землището на село Дебелт е престъпление само по себе си. Единствено човек окончателно загубил контрол над живота си може да се озове там.Смъртна присъда, да не се мъчи човекът!!!
16
4
 
22
 
! Отговори
А брат му преди 3 години
Да задържат и рачков за масово опростачване. Това е по-голямо престъпление.
15
13
 
9
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Пуснете го, това е братът на Рачков!
14
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Брат му Димитър е по-вреден за обществото от него. Разпространява лош материал по телевизията. Рецидивист и пласьор на опасна халтура от десетилетия.
13
2
 
7
 
! Отговори
Ту партс преди 3 години
Фърст халф гуд секонд халф айм но ляак ,виж ся съмтаин люн съмтаин ун ,секрифиси ниидид.
12
4
 
3
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
Ясно. Съдията е от ЦСКА тире София, т.е. Литекс...
11
12
 
6
 
! Отговори
Д.Рачков преди 3 години
Е забавен комик ,кой каквото щеда хортува.
10
3
 
4
 
! Отговори
Амфета преди 3 години
Не прощава ,завалията кой знае къде го бъзикат заради брат му куките.
9
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АнонимеН 7Не знаех, че и Путин има фабрика за амфетамин?
8
5
 
21
 
! Отговори
бг преди 3 години
До АнонименШоуто на този нископърдек предизвикма само съчувствие -то бива некадърност а чак пък толкоз.
7
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Този брат трови себе си, докато другият oaква целия ефир
6
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
За дилъри на амфет и производните му най-тежки санкции! Една местна звезда се изпили до такава степен да не може да говори, заеква, мозъка му стана нула, а беше супер як пич. Смърт за амфета! На бас, че никой не знае кой е шефа на амфета! Тайната по-голяма от Рузвелт!
5
8
 
7
 
! Отговори
АнонимеН преди 3 години
ВИЖТЕ ДО КЪДЕ ДОКАРА БОРИСОВОТО УПРАВЛЕНИЕ ХОРАТА!!!ТЪПЧАТ СЕ С МЕТАМФЕТАМИНИ ЗА УСПОКОЕНИЕ И ДА ЗАБРАВЯТ ДЕЙСТВИТЕЛНОСТТА :D-----------МОГА ДА ПРЕВЪРНА ВСЯКА ТЕМА В ПОЛИТИЧЕСКА И АКО БОРИСОВ НЕ Е ВИНОВЕН ТО ЩЕ Е ФАЛШИВИЯ ПУТИН :D
4
2
 
12
 
! Отговори
Ту партс преди 3 години
Единия правилно се е самоизмъкнал чрез халтуратаНо втората круша не е успяла..
3
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и други Рачков го бие сачмата а пари кво ли не прави ,а шоуто му е пълен провал ,повтаря се по други телевизии