Отстраненият шеф на полицията в Пловдив: Срещу мен няма доказателства

Адвокатът му го посъветва да не коментира разследването
24 юни 2021 12:36, Петя Славова
41
Отстраненият шеф на полицията в Пловдив: Срещу мен няма доказателства
Снимка: БГНЕС

Бившият шеф на полицията в Пловдив Йордан Рогачев е временно отстранен от поста си тъй като срещу него има дисциплинарно производство.

"Срещу мен няма доказателства. Това, което съм знаел, съм го споделил пред разследващите органи", заяви пред Нова тв бившият шеф на полицията.

Името му бе споменато в разследване, в което се говори, че той като началник на пловдивската полиция извън работно време е посещавал с личния си автомобил склад за марихуана, придружен от негов подчинен - Самуил Хаджиев.

Още по темата
Рогачев и началникът на Трето РУ отстраняват поставения секретен пост преди да посетят мястото. Хаджиев беше задържан заедно с още шест служители на реда.

"Дал съм данни пред следовател от компетентната прокуратура и не мога да изнеса данни от разследването", бе лаконичният отговор на Рогачев.

Според адвоката му - Валери Пейчев - "Това е едно разследване на един журналист, който не разполага с данни. Моят клиент се обърна към този журналист с молба да му представи данни, които потвърждават изнесеното в материалите. В последния репортаж името на Рогачев вече го нямаше."

Той отказа да коментира разследването, посъветва и клиента си да не го прави. В сряда стана ясно, че Рогачев временно е отстранен от длъжност. Със заповед на вътрешния министър Бойко Рашков срещу него е започнало дисциплинарно производство.

Пейчев посочи, че в заповедта за отстраняване на директора се съдържа и информация от АПи за движението на автомобила му. Подобна информация се изисква само, когато се води разследване по досъдебно производство.

Според Рогачев в производството се споменавало, че "не ходел на работа, а през останалото време е със служебен автомобил". Бившият началник на полицията е в отпуск за отглеждане на дете, разрешен от главния секретар на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
След третиране с горещ качамак на тумбака -ще направи доброволни и пълни признания....В 3 тома....
32
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички служители в системата на МВР и МО които са на двойна хранилка заплата и пенсия вече няколко години требва да се изчистят,покрай тях и всички пенсионирани цивилни които са назначени.Каква е тази анархия,тези докато са живи искат на държавна хранилка
31
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Човека докарва бонус от марихуана сега , заплатата не стига Какво искате от него
30
0
 
4
 
! Отговори
СССР преди 2 години
Как да няма бе нищожество ,то се видя че подчинените ти въртят наркотиците изчадиеее.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рогач знаем, че си ***, но стисни бузи и замалко бъди мъж!
28
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Пловдив последния бастион на мафияга ГЕРБ трябва да се изчегърта всичко и навсякъде където се заемат постове.В този град останаха най *** *** на България и по обстойно трябва да се работи в случая изчегърга.
27
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако мафията - като си в отпуск да си гледаш детето, защо продължаваш да се възползваш от служебен автомобил? или така сте свикнали, да си брамчите а народа да ви плаща разходите. Този ми е ясен, много ясен ... "Според Рогачев в производството се споменавало, че "не ходел на работа, а през останалото време е със служебен автомобил"."
26
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Този Рогач първо веднага след изборите се разболя а веднага след това и излязъл в отпускда гледа малко дете - е това е уникално шефа на полицията си взема отпуск да гледа малко дете,обзалагам се че е първият такъв случай в България. И не плюете само по ГЕРБ, защото този е отДПС.
25
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
вижте му само невинното лице, моля вижте го ... свел поглед горкия защото усеща се около него смърди
24
3
 
10
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
Какво се учудваме , бивш работник / и то ДЪРЖАВЕН служител / , на ГЕРБ . А коооОлко са такива , а после реване , ЗАЩО БИЛИ УВОЛНЯВАНИ !Хранилките на Борисов се изпаряват , много е гадно ,... нали !
23
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Странно как всички гербери хукнаха в едни опуски, майчинство, извадиха си разни телкови решения и каквото му дойде на ум на човек. След като са толкова кадърни и можещи защо не си кандидатсват за работа и като са толкова квалифицирани ще си ги наемат, но друго е на държавната хранилка за нищо работа да се вземат една торба пари. Вижте че навсякъде се наслагаха шеф върху шефа, съветници и какви ли не добре платени местенца.
22
28
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нормално за новите управляващи да хвърлят кал по всичко свястно!Оставка на фигуранта радев и чалгарите му
21
4
 
16
 
! Отговори
Даа! преди 2 години
''БОГАТИТЕ СЪЩО ПЛАЧАТ'' , вече и пред Вебер !
20
3
 
9
 
! Отговори
НОМЕРАТА НА ГЕРБ преди 2 години
Инфо на ухо , в. ''ХОРАТА ГОВОРЯТ '' !Имаме нови номера , ВРЪТКИ ОТ СОЦА:Всички от ГЕРБ ДА ГЛАСУВАТ ДО 14 Ч. , СЛЕД ТОВА МАШИНИТЕ ЩЕЛИ ДА СЕ ''ПОВРЕДЯТ'' , А КОИТО НЕ СЕ ПОВРЕДЯТ ЩЕ ИМАло ХОРА ОТ ГЕРБ КОИТО ДА ГЛАСУВАТ ПО 15 МИНУТИ , ЗА ДА ЗАТРУДНЯВАТ ГЛАСУВАЩИТЕ ЗА ДРУГИ ПАРТИИ !
19
3
 
16
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Защото си *** на боко тиквата за това ли няма доказателства
18
1
 
14
 
! Отговори
егати дРъжавата! преди 2 години
ФЪФ България , нормалното ВЕЧЕ се приема за НЕНОРМАЛНО !Липса на елементарна държавност !По времето на СОЦА улиците в столицата се измиваха ВСЕКИ ДЕН , а сега ЕДИН ПЪТ В ГОДИНАТА , и то с голям шум преди това , за да ни разбере целият свят че ще си мием улиците ...ПО ВРЕМЕ НА ДЪЖД !ДАЛАВЕРА, ДАЛАВЕРА , ДАЛАВЕРА !!!
17
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Венци Стефанов беше шеф на Боко Тиквата в СИК.Поинтересувай се по темата, още имаживи свидетели.Последният беше шофьор на Маргините, които също бяха на подчинение на Бате Венци и на Бай Миле, лека му пръст.Прочети също кой и защо уби Георги Стоев пред хотел Плиска
16
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
да бе преди и след 1989 година всички сте невинни и СВЕТЦИ.Айде да не ставате смешни! Всеки сбъркал ще се оправдава, че невинен и бил натопен докато до вчера си се перчил и Фейса "кой сум бил АЗ"Като яде киФтета не ревя, като ти ги взема всички са ти криви!!!!
15
4
 
22
 
! Отговори
питане ! преди 2 години
Какво стаА с ''вожда'' , до кога ще реве пред Вебер , че и в столицата не го искат , а сега и под въпрос е и Факултето които само те са гласували за вожда .Защо не се кандидатира за депОтат в столицата София вече , а в провансЪ .Защо и от САЩ снеха доверието си от вожда , много защота !
14
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Говори се, че този бил от другия бряг и Самуил Хаджиев му е любовник!