Още трима арестувани за купуване на гласове

Имали списъци с 28 000 избиратели
5 юли 2021 12:30,
54
Още трима арестувани за купуване на гласове
Снимка: БГНЕС

Трима мъже от Хасковско са задържани за купуване на гласове по-малко от седмица преди парламентарните избори. Информацията потвърди вътрешният министър Бойко Рашков.

Той допълни, че има данни, че те са осигурявали гласове и на предишния вот в началото на април.

„Най-вероятно е плащано за тези гласове“, допълни Рашков, цитиран от БНТ.

Силовият министър посочи и конкретна партия, за която по първоначални данни щели  да бъдат предназначени гласовете.

По информация на директора на Националната полиция Станимир Станев арестуваните са двама братя и синът на един от тях. Те са работили в областта на дезинфекцията. Иззети са телефони и компютри, образувано е досъдебно производство. Станев съобщи и за задържани в Пловдив.

Още по темата
МВР работи и по опити за опорочаване на вота чрез подвижни избирателни секции.

Както вече писахме по-рано днес служебният силов министър съобщи за случай от последните дни, при който в къща в свиленградско село са открити фирмени касови книги с обороти, както и списъци с имена на 28 хиляди избиратели в района. Арестите са свързани именно с него. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
3 х 3=33 при избори преди 2 години
заловените са в тясна роднинска връзка. 32 годишният син Киро е майка на 45 годишната Калолифер, която се явява по мъжка линия сестра на на четвърия съсед Кромитър от горната улица и поради силното му полово раздвоение на гъзостта едновременно и се явява и брат за когото от Киро е взета пред аннуснатаму канелка и я присадили за следануснатакава с което джендирането е било прведено в едно и също сестобратско био тяло, явяващо се днес под фамилното име Вкараймигоотпредвгъза.
40
1
 
0
 
! Отговори
Герб преди 2 години
Абе бях, коминист, социалист,ера,мета, атака,матрака,воля,моля,марешки,парешки,герб,мер,сега се чудя към коя партия да отида, това е в общинския съвет в община Тервел.ех пак ще се ориентирам към келепира.нико новокаменско мазно ,дебело черво.
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Герб сьсвем ще остане без избиратели
38
5
 
8
 
! Отговори
333 преди 2 години
Леко полека привържениците на ГЕРБ отиват в панделата.
37
4
 
7
 
! Отговори
Кънчо преди 2 години
Рашков всеки ден излиза с "новина - сензация" за управлението на ГЕРБ ама нищо не казва за културиста и обвиненията към него. Мълчи и за пликовете дето се раздадаха.Това е целта създаване на фалшиви новини за отклоняване вниманието на населението.Мин на здравеопаз. всеки ден агитира за ваксинация, апък той самия не се е ваксинирал...Едни избори имаха да подготвят и там усещам че ще е голям цирк..Страшна алтернатива са заедно с партиите на "протеста"
36
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Почвам да се чувствам като в научно-фантастично четиво. Всеки ден фишеци, кьорфишеци, привидения, и какво ли не. Какво се случва.
35
9
 
6
 
! Отговори
Койчо преди 2 години
Освен гласове за герб на избори са купени и много *** да казват на бялото черно и да четкат крадците ограбили българския народ с милиарди
34
4
 
7
 
! Отговори
Ай да ударим по ино преди 2 години
Само ако знаете след петото пиене какви идей му идат на човек? Що му съ чудите, че мноо знай. Че той постоянно е на градус. Ми то да не е лесно. Сега като му излязоха кирливите ризи с тия безброй WC, нали Ви е ясно, че вече е бита карта и ще го изчакат да му приключи шоуто и ади чао.
33
5
 
15
 
! Отговори
Лойко преди 2 години
Какви са тези огромни села с 28 00 избиратели в списък.Ако това е вярно,вдва ли този списък е за цялото село за продаване на гласове.Излиза,че селото е поне 300 000 жители,колкото е Варна. Дай му на народа да се връзва на мазни лъжи.Рашков ще надмине Костибродската кукумявка.
32
5
 
14
 
! Отговори
Психиатър преди 2 години
Да се чудиш в кой от 12-те нужника в къщата си да се изходиш със сигурност е мъка и води до метални разстройства!
31
8
 
16
 
! Отговори
Гешев преди 2 години
абе рашкОФ , кога ше се самоарестуваш ?
30
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако бях гербав, щях да избягам в Турция преди изборите.
29
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Арестували, обаче хора без имена.
28
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рааашкооов! Къде отиде съдържанието от плииикаааа! И "Афера" питат. Същите дето публикуваха записите и снимките на Борисов с шкафчето. Сега питат за съдържанието на плика. И твърдят, че нищо не се е променило. Просто едни са сменили други. Значи когато същите изнасят информация за Борисов е достоверна. Когато вадят кирливите ризи на "нашите" вече не са надежден източник. Защо нямаш доблестта поне да кажеш поне "студено"на въпроса за ГЕРБ ли са купували гласове? След изборите кел файда.
27
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ясно! Подготвят ни за изненадващите резултати от фалшифицираните избори.
26
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рашков - спец по дамаджаните !
25
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БСП е пръв преятел на герп,ако не сте разбрали.Правосъдното Янаки е отказал на Рашков да ссезира ВСС за каскета и неговите предизборни действия.
24
7
 
4
 
! Отговори
Гербер преди 2 години
Леле... То било много лошо да не е цялата власт в нашата партия...
23
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Докато не се обнови презкуратурата,нищо не може да се промени
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
със или без вашите проверки купуването на гласове си върви с пълна пара и именно този вот ще реши кои ще ни управляват следващите 4 години.