Новите измами в интернет - не бързайте да натискате линка!

Специалист коментира как да се пазим онлайн
7 юли 2021 11:25, Петя Славова
12
Новите измами в интернет - не бързайте да натискате линка!
Снимка: БГНЕС

Най-модерните измами в интернет са фокусирани повече върху компании, които предоставят услуги на други компании. Тези фирми напоследък стават често обект на атаки, тъй като техните клиенти са стотици фирми, коментира пред БНТ Пламен Тошев, управител на компания за киберсигурност.

От друга страна, кражбата на финансови средства от отделните хора винаги са били модерни - от банковите ни карти. Методите са чрез инсталиране на софтуер. Напоследък по-модерният метод е да ни инсталират някаква програма, която ни криптира компютъра, след което искат откуп, обясни експертът.

Рискове винаги има, въпросът е човек да си зададе въпроса доколко е готов да го поеме и какво рискува, допълни още Тошев.

"Индивидуалните хора в една компания винаги са най-честия обект на атака. Прониквайки през един човек като се използват неговите слаби познания за работа в интернет, хакерите достигат до информацията на цялата компания. Фишинг имейлите са много популярно средство за това нещо. Когато получим имейл от някаква финансова институция и особено когато изглежда доста спешен е хубаво да проверим два пъти информацията, преди да кликнем върху линковете", обясни експертът.


12
Още от Крими
Нападение с нож на летището в Дюселдорф, има ранен
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Измамниците изобщо не са нови, много по лошо , вече са законни. Врът се навсякъде. Няма сайт без да се появят кууки, ютуб на всеки 5 минути излъчва реклами а при всеки мой опит да ги премахна получавам от антивирусната съобщение че само за 9,99 решава всичко
7
1
 
11
 
! Отговори
Никога преди 2 седмици
Не отваряйте писма, преди да сте видели истинския адрес на изпращача с десен клавиш на мишката.
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Индивидуалните хора много обичат да кликат по линкове и да свалят прикачени атачмънти.
5
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ВИНАГИ ОТВАРЯМ ВСИЧКИ МЕЙЛИ И ХИЧ НЕ МИ ПУКА ОТ ПРЕДУПРЕЖДЕНИЯТА НА ТАКИВА "ЕКСПЕРТИ". "Индивидуалните хора в една компания винаги са най-честия обект на атака."ПО-ГОЛЯМА ГЛУПОСТ НЕ СЪМ СРЕЩАЛ.
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Това "нещо" което сте списали, щеше да е новина през 2012г. Закъснели сте малко.
3
1
 
10
 
! Отговори
Ко? Не? преди 2 седмици
Когато съм отегчен и безделнича, директно си кликам върху линковете. И защото ми искат да въведа потребителски имена и пароли, обичайно въвеждам пожелания за майките им.
2
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Поредната статия за блондинки..
1
3
 
15
 
! Отговори
Thornetwork преди 2 седмици
В този сайт също има линкове към измамни сайтове, като тийнпроблем и тиалотобг.