Земеделец наряза инвентара на друг след спор за земя

За нея са водени и 6 дела
5 окт 2021 23:30,
5
Земеделец наряза инвентара на друг след спор за земя
Кадър: Нова тв

Напрежение между земеделци в странджанското село Ново Паничарево. Причината – спор за 160 декара пасищна земя. За нея са водени и 6 дела.

От близо 30 години Тодор Димитров има ранчо с овце и кози, разположено в землището на селото. Той получил няколко предупреждения да напусне земята, тъй като вече е била взета под наем от друг животновъд. Въпреки това останал там.

Последвало нахлуване в ранчото и рязане на инвентар. За скрап е нарязана една цистерна, а вълната от животните  - изхвърлена като безстопанствена. Извършител на деянието е Йосиф Костов.

Той е категоричен, че ще събори и кошарите, както и че ще изгони овцевъда. До събаряне на постройките не се стига заради намеса на полицията.

„Тези вещи са в мои имоти. Имам въвод и според ГПК те са изоставени. Аз мога и трябва да се разпореждам с тях, тъй като те не са се разпоредили с тях, въпреки че са имали законно указан срок да направят това”, коментира Йосиф Костов пред Нова тв.

Адвокатът на овцевъдите Ненчо Драгнев определя действията на Йосиф като самоправство, въпреки че животновъдът от година опитва да накара фермерите с овце да освободят земите. Той настоява общо шестте дела по спорния казус да приключат и на последна инстанция. „Той като наемател има право само да държи, но няма право да разрушава никакви сгради, никакви навеси, никаква техника, тъй като държането не презумира такива действия”, категоричен е Драгнев.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
ZOMBI преди 1 година
Фонд Земеделие Бургас- в тази институция се лансират производители- измамници като Йосиф Илиев Костов от с. Ново Паничарево, защото са навързани със служители от дирекцията които съвместно се възползват и обогатяват от евр.субсидии, за сметка на наследниците на земеделски имоти. Надявам се скоро да бъдат уличени в измама и да понесат последсвията си.
5
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Голям прас. Политиката на сДС и лично на стефан стоянов - бащата на коня беше всичко що е в ткзс да се унищожи.
4
3
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 2 години
Този *** го даваха по телевизията, обаче общината е виновна! Хората, които досега са стопанисвали имота имат голямо стадо овце и кози и сега няма къде да ги преместят! Явно в общината мислят само как да прибират пари от уредени търгове, а пък тези хора с голямото стадо, кучета ги яли!
3
2
 
6
 
! Отговори
разсмя ме преди 2 години
Не беше ли по странджанско случката с двама представители на фирми за бързи кредити, които се сбили кой да вземе парите на длъжника?
2
3
 
1
 
! Отговори
комбайна, вършачка преди 2 години
нема да се караме, нема да се биеме, колело ще караме
1
4
 
4
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бийте са не са карайте :)))