Митниците продават на търг над 44 000 конфискувани дрехи

Стоките се предлагат за продажба в седем групи
8 окт 2021 21:42, Анисия Иванова
13
Митниците продават на търг над 44 000 конфискувани дрехи
Снимка: Агенция "Митници"

Териториална дирекция Митница Бургас обяви публична продажба чрез търг с тайно наддаване на 43 920 текстилни изделия, отнети в полза на държавата.

Продажбата се извършва по реда на Данъчно-осигурителния процесуален кодекс. На търг са обявени над 25 000 рокли, къси панталони, ризи, мъжко и дамско бельо, чорапи. В продажбата са включени и над 18 000 детски дрехи - бебешки комплекти за новородено, рокли, чорапи, бельо, тениски, панталони, съобщиха от Агенция "Митници".

Текстилните изделия са задържани при опит да бъдат внесени контрабандно на 11 юни 2020 г., когато товарен автомобил с чужда регистрация влиза в страната от Турция през ГКПП Капитан Андреево. Водачът с двойно гражданство - молдовско и румънско, представя пред митническите служители документи за превозваната стока - платове, домашен текстил, метални маси и столове за Беларус. Камионът е селектиран за щателна митническа проверка, при която се установяват 168 колета с над 43 000 недекларирани текстилни артикула.

Стоките се предлагат за продажба в седем групи като за участие се внася депозит от 20% от началната тръжна цена. Спечелилият купувач заплаща дължимите мита и ДДС, тъй като стоките са с несъюзен митнически статус и се освобождават след митническо им оформяне.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
На времето *** отарашяваха до дупка колите на турските гастарбайтери и свитите под предлог ,,незаконни" вещи ги продаваха в така наречените ,,оказионни" магазини!Що пари направиха от тия вехтории!!!А народа тогава гладен за всичко западно!Кой ти гледа,че са били от найлон и т.н.-важното е да пише нещо на латинице!Ее,за какво ми е да знам какво означава написаното!Сега,изглежда глада е пак на прага и явно пак ще се вьрти индийския филм ,,грамофон свири бебе плаче"...
8
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо ги продават? Да ги даряват на хората от домовете за вързастни хора или социалните да ги даряват на хора от уязвими групи. Може да влезнат в Държавен резерв и когато ктане пожар или наводнение да се даряват на пострадалите. Преди месеци в пожарите когато изгоряма много къщи държавата с нищо не помогна хората. Служебното правителство само знае да лае и нищо не прави. Тотално неадекватни.
7
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Маркови дрежки Ники, Адибас и Рибок
6
0
 
5
 
! Отговори
До Анонимен 6 преди 2 години
сега напиши и къде е магазинчето, аз ще го посетя наместо Веско. той нека си пише.
5
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Веселинъ - Митницата продава конфискуваните стоки на доста символични цени. Във Варна имат магазинче, където съм ходил. Кожени яки ботуши естествена кожа със супер готин дизайн за 30-40 лв. Какво искаш повече?
4
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако е добра цената - наемаш един магазин на Цар Симеон и за 2 месеца разцъкваш всичко.
3
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
чиста кражба с цел печалба, на която казват "конфискувано", да те окрадат законно
2
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Адидас от памук и полиестер оргинален.
1
3
 
17
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Ква марка са Adibas :)))