Германци измамени с милиони евро при онлайн търговия от България

Повечето от служителите на кол центъра не са знаели, че са замесени в измама
11 окт 2021 22:25, Анисия Иванова
46
Германци измамени с милиони евро при онлайн търговия от България
Снимка: Pixabay

В понеделник европейската полиция съобщи, че е прекратила измама с онлайн търговия, извършвана от България, при която германски инвеститори са загубили милиони евро, съобщи Европол.

Български, кипърски, холандски, германски и украински служители на реда извършили претърсвания в сряда, като затвориха два незаконни кол центъра в София и арестуваха поне една "цел с висока стойност" в Кипър, съобщи базираната в Хага Европол.

При синхронизираните акции на 6 октомври, са били претърсени 8 жилища (5 в България, 1 в Кипър, 2 в Украйна); в България са били разпитани 17 лица; в Кипър е бил арестуван важен член на престъпната група; конфискувани са телефони, електронно оборудване, банкови сметки и резервни копия на данни

"Действайки в периода между май 2019 г. и септември 2021 г., престъпната мрежа е подмамила германски инвеститори да извършат транзакции на обща стойност най-малко 15 млн. евро“, се допълва в изявлението.

Използвайки над 250 имена на онлайн домейни за рекламиране на фалшиви финансови услуги, престъпниците са използвали около 100 служители, за да привличат инвеститори, използвайки предварително написани скриптове.

"Първоначалните печалби, показвани в потребителския интерфейс, насърчаваха клиентите да инвестират големи суми пари", заявиха от Европол.

"Клиентите обаче не получавали плащане на печалбите си или кредитно салдо, след като ги поискали", заявиха от полицейската агенция, която помогна за координирането на трансграничната операция заедно с побратимената си съдебна агенция Евроюст.

Допълнително проучване показа, че повечето от служителите на кол центъра не са знаели, че са замесени в измама, съобщава БГНЕС.

По-рано тази година европейската полиция арестува 11 заподозрени за подобна схема, при която те са откраднали около 30 милиона евро.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
18
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Вече може да се каже официално - ние сме белите индийци на Европата.
17
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да свикват! Това си ни е чарът!
16
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
сега като им дойдат чечиститките за електроенергия тая зима и като спрат да духат перките или смръзнат и не пече слунчице и чичко путячкин си поиграе с кранчето си да видим как ще киха немския куколд. ти като истински дойчистанец ближеш ли каймачето от сфинктеро на женка си като свърши там негъската панда или ти ядеш вурстове през това време и гледаш дюнерлигата?
15
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ти единия процент и по таувизийката не си го виждал драги. или като имаш ипотека за 1 мелеон и 6к евра заплатка и се мислиш за 1%. или си някой прокажен "зъбар" дето разваля зорлян зъбаците на хората и ги джоби след това. ще дойде и вашата коледа. в много аспекти ти и твоята швабска татковина сте много назад от повечето българи. говорим тука за човечност, взаимоотношения, кармичка и т.н изродяци сте и скоро ще си платите. за всичко. арапистанците и афганците са само началото. иде шериат и глад и гражданска война. да видим как ще те припознаят като германец твоите хора тогава. обяснявай на няк
14
3
 
8
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Бай Га ню е национален герой що го триете :))))
13
5
 
11
 
! Отговори
Асан преди 2 години
Инали бол пари дали... Дето вика бай ти *** :)))
12
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Действайки в периода между май 2019 г. и септември 2021 г., престъпната мрежа ...."Защо ли е започнало всичко по времето на тиквеното владичество ?
11
10
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 2 години
Ето къде работят жендърчетата програмисти. С технологии нищо не се постига, трябва да се забранят тези женски професии. Мъжете трябва да са миньори, да работят с двете си ръце и да изкарват истински пари.
10
1
 
21
 
! Отговори
xaxsasб преди 2 години
Хахаха. Това да не са тия еврейските фирми на Цариградско където служителите им по цял ден пият и се друсат докато лъжат, че разбират от Форекс и КриптоВалути, хахаха. Всеки се хванал да гони лесни пари като удавник за сламка. Работещите го, знаят, че работят в пирамиди, а инвеститорите много добре знаят, че евентулните им печалби ще са на гърба на други загубили. Двете страни на една и съща монета - алчност.
9
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Германец Ти какво правиш в Германия? Чистиш тоалетни или сглобяваш нещо. Смешна работа.
8
8
 
10
 
! Отговори
Леша преди 2 години
До Германец Къв германец си ти ве, кюрд недъгав?
7
11
 
11
 
! Отговори
Германец преди 2 години
"хубавото поне е че скоро и 90% от тях ще са на нашия хал" -- едва ли :) Аз може и да съм в топ 1%, но мисля, че мога да говоря за цялата държава. И срещу вас да тичаме, не можете да ни настигнете.
6
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз от България клечки за зъби не бих си купил камо ли нещо повече.
5
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
малко им е. затриха ни държавата, унищожиха ни земеделие и икономика и продължават да смучат чрез лидъл и ко. за 3ти път за 100 години ни унищожават дойчистанците по заповед на ефреите. прокълнати да са. хубавото поне е че скоро и 90% от тях ще са на нашия хал и милите няма да си имат и представа как да оцелеят. сметките им за ток са 5ни в сравнение с швейцария, запларките 1/3. айде дойчистанци, лапайте шнуровете ресаните на ефрейторите пак.
4
7
 
6
 
! Отговори
Леша преди 2 години
Като са излъгани от СЗО да си инжектират програмиращи съставки и графен за окисляване на кръвта, да не би да са умрели? Ще преживеят и това.
3
4
 
13
 
! Отговори
смях преди 2 години
както се казва будали винаги ще има, само трябва да ги търсиш. Нямам какво да добавя.
2
14
 
10
 
! Отговори
германеца Гюнай преди 2 години
Промяната на Радеф е факт!
1
9
 
14
 
! Отговори
Германец преди 2 години
После що не ви долюбваме....