Мними полицаи опитаха да отвлекат мъж във Враца

Двама от тях са задържани
31
Мними полицаи опитаха да отвлекат мъж във Враца
Снимка: БГНЕС

Двама от извършителите на опит за отвличане на мъж във Враца са задържани, съобщиха от полицията след операция от криминалисти на ГДГП и ОДМВР-Враца, под наблюдението на Окръжна прокуратура - Враца.

В резултат на активни оперативни действия и осъществена кординация са установени двама от нападателите на 49- годишен врачанин. Досъдебното производство по случая е било образувано в деня на получен сигнал за нападение на телефон 112.

Вечерта на 20.07.2021 г., на ул. “Димитраки Хаджитошев” в гр. Враца, мъжът бил спрян от четирима маскирани, представили се за служители от състава на Министерството на вътрешните работи. Те му нанесли електрошоков удара в областта на гърдите, а по- нататъшните им намерения били осуетени поради намеса на свидетел на случващото се.

Незабавно след сигнала стартирали опретивните действия, в рамките на които били събрани доказателства за самоличността на двама от нападателите - на 30 и 27 години.

Извършени са претърсвания на няколко адреса в различни градове на страната. Иззети са вещи, относими към предмета на делото. Назначени са експертизи.

Днес, с постановление на наблюдаващия прокурор,в обвиняемите са задържани за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за налагане на мерки за неотклонение “задържане под стража” спрямо двамата. Те са привлечени към наказателна отговорност за опит за отвличане.

Продължават активни действия по установяване самоличността на останалите лица, съпричастни към извършеното престъпление.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


31
Още по темата: Враца
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
мними, немними няма значение, овсете изпълняват - клекни, стани, плащай, гласувай, не говори срещу Властта и прочее команди
2
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И полицаи джендъре ли си имаме вече?Толко жени в тая държава,те на мъжко налитат..
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
баш полицаи са били