Зачестяват автомобилните кражби в София

Шофьори намират колите си с разбити стъкла
14 яну 2022 08:35, Петя Славова
32
Зачестяват автомобилните кражби в София
Снимка: кадър, БНТ

Зачестяват кражбите на автомобили в столицата. Жител на квартал "Свобода" публикува в социалните мрежи снимка на разбитото стъкло на автомобила си. Споделя, че този тип посегателства в квартала зачестяват и предупреждава съгражданите си да бъдат по-бдителни.

Паркирах автомобила си на паркинг вечерта, където се намира и приемната на местния квартален. Сутринта видях, че автомобилът е разбит, от полицията дойдоха и направиха един бърз оглед, след което извикахме застрахователя, обясни пред БНТ Владимир Тимев.

Задното стъкло и всички жабки бяха изпочупени - отваряни са зверски, допълни мъжът.

Според него, подобни кражби зачестяват. Смята, че най-вероятно става въпрос за наркомани, които разбиват колите, заради "зверския", по думите му, начин на разбиване. Автомобилът на Владимир има каско, но за хората, които нямат, подобна ситуация би била още по-неприятна.

В същото време, от Второ районно управление не отчитат увеличение в случаите на разбити автомобили, но това може да се дължи на факта, че не всички потърпевши сигнализират полицията.

Органите на реда призовават потърпевшите при такива ситуации да подават сигнал към 112 или в най-близкото полицейско управление.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
1
 
0
 
! Отговори
4epa преди 2 години
Сега са под шапката на фигурата и дамаджанов !!!!!
27
8
 
2
 
! Отговори
Сюлейман паша преди 2 години
Приеха ги в ЕС само заради факта,че са християни ,с намерението да ги спасят от глад и да се откажат от хайдутския си манталитет, ама нафиле!*** огладня пак,пьк и не му се работи и вече ще краде и ще проституира!Почнаха и одринските тьрговци да се оплакват от тях-крадат!Отварят си очите на четири като се появи *** пред сергията!Дано в статистиките стане някаква грешка и да се ускори предполагаемото им изчезване от това географско местоположение,наречено бг!Иншаллах!!!
26
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите управляващи са така. Българите си ги избраха, сега да се отправят!
25
1
 
9
 
! Отговори
Факт преди 2 години
Кокошарските престъпления са винаги признак за влошаване стандарта на живот.
24
0
 
7
 
! Отговори
кой каза преди 2 години
че не се развиваме? преди крадяха чистачки, после джанти, после предни стъкла, сега направо целия го поемат, Развиваме се , напредваме в занаятите, само де си оставаме същите бо клуци
23
1
 
3
 
! Отговори
Радун преди 2 години
Свобода граничи с големия пазар Илиенци и има много риби които паркират там за да има храна за акулите които живеят там.
22
3
 
4
 
! Отговори
Тинко преди 2 години
Хахаха тия в "Свобода" още пипат значи ,там преди 10 години ми свалиха музиката ,но не зверски ами разкачена от жаковете и т.н. Тези там си действат от над 20 години ,а ушев явно получава нещо от тях за да си мълчи и невижда.
21
1
 
4
 
! Отговори
Загрижен преди 2 години
"На автомобили" или "от автомобили", то четенето с разбиране не е за журналисти... жалко,
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 11Що ни мислиш, че всички сме от 80% ваш електорат? Само да те светна, че Борисо спря отвличанията, започнали при Тройната. Да те светна ли, че и преди едни местни избори бяха мобилизирали крима контингента си за да развенчаят мита за сигурността при Борисов? Масово, странно палене на коли без никаква видима причина на много и то различни места! За ДДС-сарките фирми в края на тройната, дето се отчитаха на зам.шеф на ДАНС няма да ти напомням. Безсмислено е.
19
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 17 Има и по-тежки и направо абсурдни случаи. Мой познат ги беше видял през прозореца, че току що му крадат колата и тръгват с нея. Звъни на дежурния да им подаде сигнал и настоява да им каже номер, марка, модел и в коя посока тръгват, оня му казва да дойде на място с личната карта и да подаде писмена жалба!? Баси!
18
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Новите управляващи са така. Българите си ги избраха, сега да се отправят!
17
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Разбиха ми колата в квартал Оборище и полицията ми каза, че трябва аз да отида до 1-во районно и да попълня жалба, това беше след 2 часа чакане на място да дойде патрул, който така и не дойде! Понеже шефа ми се обади после и ми каза, че ще ме уволни ако до 5 минути не съм на работа, познайте дали имах време да ходя да попълвам жалби! В статистиката на полицията естествено пише нулева престъпност в този квартал сигурно, точно защото не си мърдат пръста!
16
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
и за какво да сигнализират хората като имаме доказано най-мързеливата и разкриваща най-малко престъпления полиция в ЕС.... истината днес е само тази, родната полиция по земята от мързел лази
15
3
 
12
 
! Отговори
Бай Хай преди 2 години
Явно аверчетата са оогладнели
14
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Важното е че корупцията вече е нулева. Кво значение има и кой го интересува че хората ги крадат!!!
13
0
 
19
 
! Отговори
Данъкоплатец преди 2 години
Е как да увеличават увеличение на случаите, като ти казват директно че няма да се занимават и да не пускаш жалба, ако не си застрахован!? Поне за статистиката да ти приемат жалбата.
12
17
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
радево време ейййййй
11
19
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакалите на Борисов огладняха и посягат на коли засега,но не се знае дали пак няма да започнат да отвличат хора.Винаги когато Борисов подаде оставка започват да се увеличават престъпленията.Докато е на власт не смеят,а и той им дава от шкафчето.Като се махне и огладняват.
10
20
 
26
 
! Отговори
матахари преди 2 години
Нормално мафията не е на власт,а чекмеджетата вече няма кой да ги пълни.Боса се е скрил в бункера,джипка нема Севде също я нема.
9
18
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колите разбити, вие си разбихте спокойната и вървяща нагоре държава, кратуни загубени.