Конфискуваха дърва за огрев и каруци при акция край Котел

Проверени са 74 лица, 14 автомобили и каруци
28 яну 2022 22:22, Красимир Ангелов
36
Конфискуваха дърва за огрев и каруци при акция край Котел
Снимка: БГНЕС

Незаконно добити дърва за огрев са конфискувани при специализирана операция на полиция и горски служители срещу незаконния добив на дървесина, съобщиха от Областната дирекция на МВР-Сливен.

Общо 34 нарушения са констатирани по време на съвместна операция между полицаи и горски служители.

Извършени са проверки на дърводобивни отдели в селата Градец, Медвен, Нейково, Жеравна и Катунище. Проверени са 40 домакинства и адреси в село Градец за незаконно добити и складирани дърва за огрев.

Проверени са 74 лица, 14 автомобили и каруци.

Служители на ЮИДП, РДГ-Сливен и ДГС-Котел са съставили 27 акта и 7 констативни протокола.

Иззети са шест коня и 4 превозни средства с животинска тяга.

Задържани са 21 кубика незаконно добити дърва за огрев.


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Скоро ще насекат и проверяващите с брадвите,нали знаете на студено,и гладен не се стои.С цените на горивата от следващата зима ще е голям джунбиш.
21
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Да бе,крадат понеже дьржавата им е осигурила прекрасни условия да прекарат зимата-стаи,отоплявани с парно,помощи и още много облаги!А бе пишман европейци,и те са хора бе,да умрат от студ и глад ли?!И те са ваши граждани и дьржавата е дльжна да се грижи за хората в нужда,без значение на вяра,раса,националност и религия! Ама де такова мишление в тази расистка дьржава!!!!
20
2
 
3
 
! Отговори
Асанчо преди 3 месеца
В с. Чеканец , софийско така преживяват. Това е професия!
19
1
 
3
 
! Отговори
Картинката е ясна преди 3 месеца
Шукар работата, бате...
18
0
 
6
 
! Отговори
до 27...Дунава преди 3 месеца
Ние наследихме от баща ми пчелин във Варненско. За няколко години търпяхме тамошните "номера" и просто изоставихме всичко-кошери,инвентар, бараки,..всичко! Последното беше, че пчелите се роили и избягали и съседът за да предпази от евентуална зараза мястото, изгорил 4ри кошера. Затова ги нямало..ра'бийш ли? Ама да не съм се притиснййявал, щото там не се крадяло, по принцип де!Жалко, защото е много приятно хоби.
17
4
 
4
 
! Отговори
Така е преди 3 месеца
Не можем да си купим дарява за огрев. Кой би оставил децата си и родителите на студено,пробвайте да платите в някое стопанство дърва и сами ще се обедите
16
4
 
9
 
! Отговори
от района на Дунава преди 3 месеца
Имам пчелин в едно дунавско село. Комшиите никога не купуват дърва, поради факта, че през лятото под предлог, че пасат козите, те и и се снабдяват с дърва. Всеки ден те режат и влачат дърва. Нищо по баирите не остана от тях. Озлобени от своето нещастие, децата им разведени, внуци нямат, нито се къпят, нито ходят някъде, хем пенсиите са им добри. Преди време им направих малки пчелини, но започнаха да ме крадат и да извличат медени пити от моите кошери. Няма оправия с подобни хора; те са българи.
15
2
 
11
 
! Отговори
Рундо преди 3 месеца
Проблема е, че ако искаш да купиш с пари, пак не ти доставят дърва, или вместо 7 кубика, доставят 4 кубика. Държава няма по малките места.
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
до 17 Yana - ИМАМ кон за теб. Свободен е.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
люксембургци явно са приключили дървата...
12
2
 
24
 
! Отговори
Шаран БГ преди 3 месеца
Само във вторник / писах го вече някъде като коментар/ по моята улица преминаха четири /4/ тежки камиона, натоварени с около 20 кубически метра метрови дърва , на всеки от тях. Двата рано-рано- двата надвечер - по мръкнало. Тази варварска сеч в района на Горско стопанство - с. Ст.Оряхово, Варненска губерня продължава вече 12 години. НЯМА ЛИ КОЙ ДА Я СПРЕ ??!? КОЙ КАКВО ПАЗИ, КОЙ КОГО ВАРДИ ? Смешници! ГОРА НЕ ОСТАНА! Задържали 21 кубика дърва !? Браво! Конете - на кюфтета......
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
писна ми от тази крадлива ***. от политици до последния беден човечец. наистина е нужна редукция на населението поне с 50%, че планетата да си почине от таз кретения
10
3
 
16
 
! Отговори
Kreti преди 3 месеца
Cега ромовете ще горят дрехи, старо масло и гуми, а на вас ще ви спрат старите коли и после всички ще ревете
9
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Тях кво ги бърка цената на тока? Те и без това не плащат. Просто си обичат да горят дървен материал мохиканите. Не обичат ел. печки
8
3
 
21
 
! Отговори
Че преди 3 месеца
Време е да заговорят пушките.
7
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
До Сата НАТО Ама са получили помощ за отопление ,бедните семеиства ,нали ? И социялни всеки месец .
6
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С този случай удариха сериозно престъпността у нас! Хванаха големите риби! Браво! Жалко е да четем такива новини, като знаем, че се краде в милиони и милиарди с риск за здравето и живота на хората! Истинските престъпници кога ще ги залавят? Тях заловят ли ги, тази престъпност "за оцеляване" ще изчезне, защото ако големоте са осъдени, ще означава, че държавата функционира добре!
5
1
 
16
 
! Отговори
Туинк Пиис преди 3 месеца
Европейска работа.Европейските роми са отрязали незаконно европейски дърва от европейските гори.Натовари ли са ги на европейските каруци теглени от европейски коне.Европейското МВРСливен ги е хванала след което по европейски ще ги пуснат.И така до следващия път.
4
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
С тез цени на тока и аз бих тръгнал с резачка , само дет каруца нямам
3
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Аз съм цвят лилав люляк съм люляк съм.Няма интеграция а и те сами не искат .След 20г цвят лилав ще решава проблемите на страната