Арестуваха мъж в Банско, правил незаконно антигенни тестове

Случаят - след подаден сигнал от туристи
5 фев 2022 14:11, Петя Славова
16
Арестуваха мъж в Банско, правил незаконно антигенни тестове
Снимка: БГНЕС

 Мъж бе задържан в Банско с обвинение за незаконно правене на антигенни тестове. Той прилагал тази дейност в хотели в курорта. Михаил Слабаков се оказал част от незаконните офиси на столична лаборатория, чиято дейност се разследва в още няколко града.

Операцията по установяване на незаконната дейност на мобилната лаборатория, която има и офис в курорта, се планирала от две седмици, след като туристи от Банско подали сигнал в Регионалната здравна инспекция, предава БНР.

Служители на инспекцията няколко пъти посетили обекта, обозначен като място за извършване на PCR и бързи антигенни тестове за COVID-19, но не открили никого. Тогава инспекторите от РЗИ решили да се представят за гости на Банско и по телефона поръчали услугата за взимане на бърз антигенен тест в един от хотелите.

След половин час на място пристигнал 40-годишният Михаил Слабаков, който взел пробите и сумата от 60 лева. Когато се върнал с резултатите, отразени в документ с печата на лаборатория „Генезис лайф“, бил задържан от полицейските служители. От направената проверка в офиса на мобилната лаборатория, служителите на РЗИ констатирали, че базата не отговаря на изискванията за провеждане на такива изследвания, а в националната система не са регистрирани положителни случаи от направени тестове от въпросното лице.

Открити са консумативи за PCR изследвания, които са били с изтекъл срок на годност.

Мъжът, който е от Варна, но от години живее в Банско, е задържан за 72 часа, прокуратурата е започнала разследване.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Кочо преди 2 години
А дали е законно да взимаш пари под масата и тенденциозно да правиш проверки . Хайде знаем си в Банско как стават тия неща.
10
0
 
1
 
! Отговори
Тъй де преди 2 години
Базата не отговаря на изискванията за правене на изследвания. А онези ваксипунктове по магазини, кооперативни пазари, метростанции и всякакви "стерилни" места отговарят, нали.
9
0
 
1
 
! Отговори
Плъх преди 2 години
И ти ВНИМЯВАЙ содомитянино. И ние ви знаем кои сте!
8
2
 
2
 
! Отговори
Кико преди 2 години
В Сърбия беше впрегната цялата държава да помогнат на Ноле в "труден " момент! Тук търсят по вола теле!
7
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хм, я попитайте да отворите такава лаборатория, има хиляди изисквания и бариери, за да НЕ можете да я отворите. Разкарване по десетки институции, десетки документи, изисквания към персонал като за Университетска Болница - с две думи, само лаборатории с лабораторни лекарикоито действат. Другите са отрязани от тази дейност. Моя позната - мед. сестра си регистрира за 1 ден такъв пункт за тестове за Ковид в Германия, не е необходимо дори да сте лекар, нито пък лабораторен лекар.
6
1
 
7
 
! Отговори
ф преди 2 години
Открил пазарна ниша.
5
2
 
3
 
! Отговори
Мъка, мъка преди 2 години
Наш *** - предприемач!
4
0
 
10
 
! Отговори
ПХ преди 2 години
Браво, бе!!!! Доста инициативен човек, бързо се ориентира в обстановката...! -))))))
3
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"а в националната система не са регистрирани положителни случаи от направени тестове от въпросното лице" Че то в училищата има ли положителни бройки. 100-200 за цвят на база 70000.
2
3
 
18
 
! Отговори
В. преди 2 години
Цялата Ковид мафия - в затвора, конфискация на имуществото...
1
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Че то законни антигенни тестове няма.