Спига, заподозрян за убийството на Алена Щерк, кацна в София

На Летище София го очакваше адвокатът му
Обновена: 15 юни 2022 15:39 | 15 юни 2022 15:39, Нели Христова
10
Спига, заподозрян за убийството на Алена Щерк, кацна в София

Заподозреният в убийството на IT специалистката Алена Щерк Виктор Спига кацна на Летище София след като беше екстрадиран от Италия, съобщават от БНТ.

На Летище София го очакваше адвокатът му Любен Казанлиев, който заяви, че очаква съдът да му наложи най-тежката мярка за неотклонение и че са готови да я обжалват.

Казанлиев заяви, че не е коментирал с клиента си преквалифицирането на обвинението срещу него в убийство по особено жесток начин.

Спига и Щерк са имали общ бизнес преди да се разделят. Основна версия на разследването е, че престъплението е извършено от ревност. Известно е, че той е напуснал страната в деня на изчезването ѝ.

След убийството стана ясно, че Алена Щерк е подавала сигнали в полицията срещу бившия си приятел. Тя беше открита мъртва след издирване в края на месец май.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
3
 
4
 
! Отговори
Глупости преди 1 година
До ХахВиж статистиката, достатъчно убити има и от Тончо и Пенчо.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А какво стана с другото изчезнало ИТ
7
5
 
7
 
! Отговори
Хах преди 1 година
Защо всяка, приемаща се за модерна градска жена се хвърля на 1 срещат *** от чужд произход. Ако Алина Щерк, (Бог да я прости) се беше хванала с Тончо, Пенчо и *** по имаше шанс да не свърши така. Но не, стереотипът е чужденец фрийлансър, иначе не сме в тренда.
6
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ай Ти е вече синоним на мошеник. Всеки втори твърди, че е Ай Ти, а не знаят откъде се включва компютъра. Написали някакъв елементарен код и се помислили за Бил Гейтс. Куцо, кьораво и сакато като ги питам какво работят - викат Ай Ти. Ай Ти означава Ай Ти да ми свършил работата, щото като се опре до истинска работа, идват истинските специалисти.
5
0
 
13
 
! Отговори
зоопарка преди 1 година
До Анонимен 3 То в тая държава всеки втори се зове IT специалист. Оня ден взех такси до Втори терминал и се падна някакъв от малцинството. Скъса се да лъже как сиът му програмирал за някакви японци, луда пара падала.
4
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Като чуя БГ IT специалисти и веднага правя асоцияция с модерни крадци. Сигурно му е гепила биткойните и Спига е действал според каноните на честа.
3
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
защо постоянно се натяква, че жертвата е 'IT специалистка', така се насочва вниманието, че това има връзка с убийството, а доколкото разбирам няма нищо общо.
2
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
е тоя няма ли снимка че все тая я давате?
1
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не е ли по-редно органите на реда да го ''чакат'' на летището?