Освободиха 15-годишното момче, блъснало и убило на пътя възрастна жена

Тийнейджърът призна, че не за първи път нарушава закона
6 юли 2022 19:51, Петя Славова
54

15-годишното момче, което блъсна и уби на пътя 83-годишна жена в Кърджали, вече е освободено от ареста. Тийнейджърът сподели, че не за първи път нарушава закона, качвайки се зад волана. А според неговата майка, той е объркан, заради инцидента.

Непълнолетният младеж съжалява за случилото се с възрастната жена, която загуби живота си, докато се прибира от градината си, предава Bulgaria ON AIR.

Още по темата

По време на фаталния удар в автомобила е имало още двама непълнолетни. Съдебнопсихологична експертиза ще установява дали младежът е разбирал значението на извършеното. Майката на момчето обаче твърди, че то все още е объркано след инцидента.

В момента тече разследване. Събират се доказателства, които да изяснят управлявал ли е непълнолетният и друг път моторно превозно средство. Разпитани са свидетели, включително и собственикът на колата. Сезирана е и дирекцията "Социално подпомагане".

Според закона най-тежкото наказание, което непълнолетен може да получи в този случай, е 13 години лишаване от свобода.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
9
 
! Отговори
Дедо Гочо преди 1 година
Майката на момчето обаче твърди, че то все още е объркано след инцидента.А майката и бащата имат ли си имена и нали не са непълнолетни? Те явнео не са объркани
37
0
 
10
 
! Отговори
В София блокират преди 1 година
булеварди, ама по селата няма какво да се блокира. И няма кой да блокира, защото българските пенсионери там са подчинени на аборигените. Ако надигнат глава, ще им видят сметката за броени дни. Не, че сега не я виждат, ама става по-бавно и по-незабележимо.
36
1
 
3
 
! Отговори
Правова Държава преди 1 година
Гешев и Цацаров
35
1
 
8
 
! Отговори
рибока преди 1 година
Интересно откъде е тази информация за 13 години лишаване от свобода след като в целият Наказателен кодекс няма предвидени 13 години за което и да е престъпление.12 и 15 за бол престъпления,но за ненавършилите 16 години най-тежкото наказание доживотен затвор без замяна се редуцира до 10 години,а в неговият случай е предвиден таван от 15,който се редуцира до 5 години,но първо престъпление,при това по непредпазливост - 2,5 години и като е под три ще е условна.Задържане ще има,ако утре пак сгази няк
34
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Освен че са го пуснали, да му дадат ключове за още няколко коли и да чакат да преброят още колко възрастни жени ще убие, докато навърши пълнолетие....
33
0
 
11
 
! Отговори
Радослав преди 1 година
То това нещо не го прибират, а ние се надяваме да прибират футболистчета, деца на милионерки, депутати и министри. Тя полицията бай ром от село Долно нанадолнище не арестува, ние очакваме да си вършат работата. Направо да се закрива МВР и да минаваме на саморазправа. И без това се вижда, че МВР е просто ТЕЛК програма за изхранване на некадърници.
32
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как ще го пуснете бе та той е извършил съвсем умишлено убииство. Без книжка малолетен се качва на някаква кола и започва да се прави на велик състезател. Та той утре ще ви убие и вас дето сте го пуснали или ще убие децата и родата ви. Иматели някой в тези празни кратуни бе сеяндури.
31
0
 
9
 
! Отговори
RB Leipzig преди 1 година
И после искате да имаме доверие на тази държава и на институциите. Е няма как да стане, колко струва човешкият живот в България? И нека не се ограничаваме само до малцинствата. Защото убиецът на Милен Цветков и убиецът от бул. Черни връх не са от тях! Просто вече 33 години (аз самият съм на 36) откакто се помня, в тази страна НЯМА закони! Без значение кой е на власт. Нищо не се е променило от 90-те. Цял живот дотук. На какво отгоре хората от чужбина да се връщаме???
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
а защо не му дадоха 13 годинки, можеше даже и училище да завърши в затвора, а сега... ще убие още някого...
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Точно така пуснете го , той е малък още и няма други убийства - това му е само първото , а пък той ще Ви обещае , че като навърши пълнолетие ще се дрогира , ще мине на червено , ще прегази няколко млади момичета и после ще се скрие , а майка му ще Ви осъди в Страсбург за тормоз , а Вие умници тогава ще се сетите , че той имал дъъъълго досие , но на никой не му е дремело да си свърши работата ! Слава Булгарий - Слава , Слава , Слава !
28
0
 
10
 
! Отговори
Какво ще установява преди 1 година
съдебни-психиатричната еспертиза? Че кара кола, без да разбира, че я кара?! Че прави деца, без да разбира, че ги прави?! Че краде, без да разбира, че краде?! Че майката тегли пари от банкомата, без да разбира откъде идват?! Ми като нищо не разбират тези, защо ги наричате хора?!!!
27
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Законите не са за всички. Повече от ясно.
26
3
 
1
 
! Отговори
рибока преди 1 година
сТИГА С ТЕЗИ 13 тодини1ще се поболее момчето,ако го прочете.Ако я бе убил с автомат таванът е до 10 години за възрастта му.За трепане с кола е до петтъй като е на 15 и таванът от 15 става 5 и условна като признае очевидното..
25
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Родопи 24 - многобройната фамилия самонастанили се в изоставени вили......били работливи и не нарушавали закона обаче. От Луната да падаш, ще се сетиш за какви става дума.
24
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Демек, ако аз утре сгазя нечий парапет и подпрелия се на него, всичко ще е ок?
23
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Всичко това е наследство от янко - овчарската интелигенция (Тодор Живков) но трябва доста изострено IQ. за да може ганюгити да го смелят!
22
0
 
18
 
! Отговори
Кек преди 1 година
Ами той Рашков днеска си призна, че нищо не могат да направят МВР срещу престъпниците и ето поредното доказателство. Арестували го тоя младеж дето убил една жена, чудили се кво да го правят, па го пуснали кво да го правят..., да няма да го заключват в затвора я... от къде на къде
21
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
И сега, някое друго хлапе, което чете тази новина, какво да го възпре да се качи зад волана?
20
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Този ,който го е освободил е повече за Белене !!
19
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Според закона най-тежкото наказание, което непълнолетен може да получи в този случай, е 13 години лишаване от свобода.", ясно! А най-лекото е да го освободат! Ясно!