Ето я полицайката до Семерджиев, майка му опроверга Рашков

Тя не познавала полицайката, която помогнала на сина й
Обновена: 7 юли 2022 17:49 | 7 юли 2022 17:28, Нели Христова
459
Ето я полицайката до Семерджиев, майка му опроверга Рашков
Снимка: Facebook

На брифинг по-рано днес министърът в оставка Бойко Рашков обяви, че Георги Семерджиев, който уби две момичета след ужасяваща катастрофа, имал фалшива швейцарска книжка. Пред bTV обаче майката на убиеца опроверга тази информация, заявявайки, че швейцарската книжка на сина й е истинска.

Мариана Семерджиева каза още, че не знае за провиненията на сина си, не знае коя е спътницата му и не познава въпросната полицайка, която е помогнала на Семерджиев да се укрие.

Според телевизията името на полицайката е Симона Радева. Тя вече е на разпит в националното следствие. Отведена е там принудително, тъй като е отказала съдействие. 

Граждани веднага откриха профилът на Радева в социалните мрежи и заляха снимките й с гневни коментари, като голяма част от тях й пожелават доживотен затвор.

Двамата имали любовна връзка. Като патрулен полицай, Радева му осигурявала „зелени вълни”, когато шофирал по улиците на София, както и „чадър”.

Оказа се, че Георги Семерджиев е без шофьорска книжка от 2005 г. До ден днешен той е управлявал различни МПС-та, без да е водач по силата на закона." Това обяви на брифинг в МС вътрешният министър в оставка Бойко Рашков след тежката катастрофа, при която загинаха две млади момичета.

Семерджиев е представял при проверки фалшив документ. От една подобна е избягал, а книжката е останала при полицая, добави Рашков.

"Имаме безспорни данни, че той се е постарал да получи шофьорска книжка от Швейцария, от която получихме информация, че Швейцарската конфедерация не е издавала на този гражданин подобен документ. С този документ се е представил при няколко проверки, при едната е избягал и този документ, макар и фалшив, останал в ръцете на полицейския служител", обясни вътрешният министър в оставка.

"Не съм отгледала убиец. Гледала съм го с любов и не е бил лишен от нищо и е едно много добро същество. Явно е имал проблеми, за да посегне към такива неща. Много сме разстроени. Съжаляваме за загубата на тези дечица", заяви майката на Семерджиев пред БНТ.

Тя добави, че със съпруга й са съкрушени от случилото се, като неговото здравословно състояние не е добро. Майката е банков служител, а бащата работи в транспортна фирма. Марияна Семерджиева каза още, че не е виждала сина си след катастрофата на бул. "Черни връх", при която загинаха 26-годишната студентка Христина Дилева и 22-годишната Хариет Стефанович, но днес ще се срещне с адвоката му.

Майката твърди, че не е знаела, че Георги употребява наркотици, макар че определя поведението му през последните месеци като "странно".

"Намирах го по-различен, но никога не съм си помисляла за такова нещо - че може да взема нещо. Всичко съм го свързвала с работата - че е по-нервен. По принцип е по-буйно дете. Винаги е бил по-буен. Не, че го защитавам, но си е бил по-палав, по-буен характер, но никога е посягал към такива неща. Навярно нещо го е предизвикало всичко това. Ходеше на фитнес, поддържаше форма. Въобще, нямаме обяснение вкъщи. Имам чувството, че се намирам във филм на ужасите. И имам чувстовото, че сънувам, че не е истина", заяви тя.

Според нея проблемите на сина й започнали, след като бил набеден за участие в организирана престъпна група за черно тото. Георги Семерджиев бе задържан при спецакция на ГДБОП през 2010 г., но след това бе освободен.

"Просто големите лъвове си измиха с него ръцете. Това беше цялата работа и оттогава се получи срив в него и може би това му подейства така и тръгна по лош път. Въпреки всичко грижил се е за нас. Много приятели имаше, но последните месеци нещо наистина ставаше с него. Майка съм. Боли ме много за детето. Боли ме много за тези дечица, които загинаха. Много ми е жал, но аз съм сигурна, че когато той се осъзнае за какво става въпрос, защото той не е такъв човек. Просто е бил под въздействието, на дявола да кажем", казва Марияна Семерджиева.

Тя не е ходила на работа след катастрофата, тъй като "ме е срам да погледна хората навън".

"Явно такава ни е била съдбата. И неговата. Той просто си се погреба жив. И нас също, за съжаление", заключи жената.

Тя обаче отрича да е знаела, че синът й шофира без книжка, както и че колата му е била спряна от движение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


459
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
367
0
 
7
 
! Отговори
Оф преди 1 година
Каква гняз долна...егати полицайката, прилича на героиня от едни научнопопулярни филми след 00 часа
366
0
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 година
Тя ще говори това което й е угодно! А *** жено, какво ще кажеш за убитите мпади момичета от сина ти ?
365
0
 
5
 
! Отговори
Unknown преди 1 година
Тая ако наистина му е помагала и давала информация кой , къде , как , трябва да я дерат заедно с него....
364
0
 
2
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
До Промяна под номер 369- не те ПП и Бойко Рашков за този кратък период от време не са имали възможността да направят много кадрови промени,а това са кадрите на ГЕРБ и Бойко Борисов.След месец ноември 2022 г. вече във всички държавни структури и в МВ най- много ще настъпи "пълна промяна" с личностните качества на хората ,които ще се борят за промяната на държавата от простащината към естествената морална простота и правова държава ,в която приоритет са справедливостта ,а не недосегаемостта!
363
0
 
5
 
! Отговори
Ангелина преди 1 година
Да си добър родител не значи да не лишаваш детето си от нищо...,както твърди майка му ,а може би от тук започва проблемът.Не зная дали е случайна фамилията ,но е рядко срещана Семерджиев - мисля ,че имаше такъв министър в далечното минало на МВР и затова "родственика му" също работи в "комбина" с МВР. Трябва да си напълно "сляп" ,за да твърдиш ,че не знаеш за проблемите на сина си ,защото неговите са "видни" и от километри. "Доброто дете",което води безсмислен живот ,отнема чужди смислени мечти
362
0
 
2
 
! Отговори
? преди 1 година
До адв.МарковскиТи сериозно ли си толкова *** !! полицайката и други полицаи са му били чадър !! ако нямаше тая протекция.полицейски станции,честоти ( спират го за проверка, и го пускат ?!) ...и.тн ...нямаше да се стигне до това!! И как според теб тоя евтин бок,лу,к няма нищо общо с инцидента !! а какво говорим за полицай който има връзка с наркозависим, наркоразпространител?!! де.б.и.ли като теб трябва да влизат в затвора също
361
6
 
1
 
! Отговори
адв.Марковски преди 1 година
Защо ми се струва ,че всичката правно неграмотна гмежица сте се събрали тук без доказателства . Полицайката какво общо има с убийствата освен, че момичето се е возило в джипа ,който докато тя се е тагвала в Инстаграм се е разполовил на две съвсем неочакванно и тя едва не е умряла горката. Не е правилно и редно да обвинявате момичето! Засрамете се какви хора сте. За убиеца "Гледала съм го с любов и не е бил лишен от нищо' Това е рецепта да отгледате л-но.
360
1
 
2
 
! Отговори
Татус преди 1 година
Ще ви кажа каква е истината. Този Семерджиев не е никаква слушалка. Може да е бил едно време до някое време. Майка му милата като всяка майка няма никаква представа какво представлява сина й. В какво са го превърнали парите и начина на живот, който е водил. В какво са го превърнали наркотиците...а тази ,,полицайка" е просто една марионетка, която му е вършиха работа,...и сега ще ни обяснява каква е истината. Каква е, че той е лудо влюбен в теб ли?
359
0
 
10
 
! Отговори
Тая преди 1 година
С тия татуировки е пример за подражание на подрастващите поколения, и ксобено на бъдещите полицейски попълнения ! Другарят Рашков предполагам, че има нейна снимка на бюрото си, или поне в чекмеджето !
358
2
 
18
 
! Отговори
Миро преди 1 година
Това е прекрасен случай за,всеки българин,прекрасно да се замисли,В КАКВА ДЪРЖАВА ЖИВЕЕМ И КОЙ НИ ВОДИ,А И НАКЪДЕ!!!ТАКА ЛИ ДА ОСТАВИМ НЕЩАТА В РЪЦЕТЕ НА ТЕЗИ МОРАЛНИ РАЗРУШИТЕЛИ НА ДЪРЖАВАТА НИ???
357
3
 
11
 
! Отговори
Г преди 1 година
Прекрасно е жабурила на тлъстите началници кохонесите всяка сутрин преди баничката. Кофа за мъжки хромозоми.
356
1
 
11
 
! Отговори
Сашо от Варна преди 1 година
Хубавица не е,интересна е - бих я клатил но на тъмно,защото не си падам по татуси...
355
0
 
10
 
! Отговори
Не знам... А вие? преди 1 година
Дявол ли е, Ангел или Архангел този дух, който е затворил завинаги очите на тези деца и още се опитва да отвори нашите... Дали вече не заслужихме да ни ги извади?
354
0
 
33
 
! Отговори
бг преди 1 година
Няма ли наредба за външния вид на българския полицай какви са тези джуки от силикон и татуировки? .Може и така но само ако работи под прикритие като ***
353
0
 
22
 
! Отговори
toti преди 1 година
МАТА ХАРИ !!!БРАВО МИС !!! ДАНИ ШИРОКО СИ ОТВОРЯТ ОЧИТЕ/А НЕ ЦИПА / ВСИЧКИ ПОЛИЦАЙ КОИТО ТЕ ПОЗНАВАТ И ВИСШИ ЧИНОВНИЦИ НА КОИТО СИ СЕ УСМИХНАЛА !!!
352
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ако някой някъде предава своето отечество и слава, ако клетвата за дълг прегази - моята полиция ме пази.
351
2
 
36
 
! Отговори
Lina преди 1 година
Поредната мустаката със силиконови джуки и ръкав татуировка се изказа. За съжаление нищо няма да се промени.1, 4, 7 рпу са работели за убиеца.
350
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Защо е в полицията тази курфа?
349
0
 
27
 
! Отговори
Huq преди 1 година
С шутове са я закарали в ареста, кеф !
348
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Просто е бил под въздействието, на дявола да кажем . . . Да и понеже България вече е в третия свят, разбирай Африка, някой му е направил и voodoo и то работи! Нека отиде при родителите на убитите момичета и да го повтори, за да види и тяхната реакция! За голямо съжаление трябва да кажа, че преобладаващата част от българите (не всички) са посредствени шофьори и тези без книжки или с купени такива, са абсолютни убийци! Всеки ден ги гледам по европейските магистрали с неадекватното им поведение, ко