Шофьорът, причинил катастрофата към Търново: Сринат съм!

Аз причиних тази катастрофа, заяви той
Обновена: 8 авг 2022 17:30 | 8 авг 2022 17:22, Нели Христова
12
Шофьорът, причинил катастрофата към Търново: Сринат съм!
Снимка: БГНЕС

"Осъзнавам какво съм направил и съжалявам. Сринат съм психически. 10 години пътувам по този маршрут, знам пътя почти наизуст. Аз причиних тази катастрофа, защото на пътя имаше кола и хора до нея". Това изплака пред съда в Търново 35- годишният Дженгиз Джан, шофирал автобуса от жестоката катастрофа край село Куцина.

"Ако съм искал да избягам, можех да го направя по някакъв начин от мястото на катастрофата, но аз останах, поисках да се обадим на 112, помагах на пострадалите, заяви Джан.

Окръжният съд във Велико Търново обаче постанови най-тежката мярка "задържане под стража" за турския шофьор. Решението по искане на Окръжната прокуратура в старата столица, под чието наблюдение се води разследването за трагедията.

От прокуратурата настояха водачът да остане зад решетките, тъй като не е български гражданин и може да се укрие, а Турция не е държава от ЕС, и няма спогодба за екстрадиция. Той е единственият обвиняем по делото и ще отговаря за причиняване на смърт по непредпазливост на повече от едно лица при нарушаване на правилата за пътно движение.

"Налице са достатъчно доказателства, че Джан е автор на деянието. Разпитани са трима свидетели от автомобила, който е бил паркиран на отбивка, както двама от оцелелите в катастрофата туристи. Всички твърдят, че автобусът се е движил с изключително висока скорост. Свидетелите от паркираният край пътя автомобил - Мюмюнов и Рашев заявяват, че Джан ги е уговарял да не казват, че той е шофирал автобуса, и така да прикрият деянието", обясни окръжен прокурор Илиян Благоев.

Пред съда защитникът Георги Николов настоя Джингиз Джан да бъде пуснат под домашен арест или да му бъде наложена парична гаранция. Съдът обаче постанови най-тежката мярка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
2
 
! Отговори
Убиват с холограми преди 1 година
Жертвите на този вид терор подадоха сигнали навреме. ПРи приближаване на спрял ТИР с включени аварийни светлини.. Включен за убиване водач на ОПЕЛ КОРСа почна да крещи че ТИРа пречи и натисна газ до дупка за да го премаже.. Жената на същия уважаван се опита да премаже линейка като крещеше и псуваше на БЪлгарски.. Анализа доказа ,че ползват холограми за тех преглед.за обемно озверяващ пси манипулации ..ПРез поне 12 американски сателита..Вижте убииството на МИлен Цветков там се вижда обема около
10
0
 
2
 
! Отговори
УБиват с холограми преди 1 година
НАложи се да направим няколко експертизи за Дистанционен мозъчен контрол над водачи.. Водачите бяха включвани на обемно блокиране и озверяване през холограмни оръжия лепени на предно стъкло..Двадесет минути след залепване на холограмни стикери при тех преглед ме включиха за убииство чрез обемен пси блокаж.. СПРЯХ и залепих хартиена лепенка пред стикера за тех преглед.. НЯмах проблеми една година..
9
0
 
1
 
! Отговори
JJIvanov преди 1 година
Вчера даваха видео за автобус на същата фирма как превишава скороста по същия път..Данните са за обемно обсебване на водачите с нов тип дигитално холограмно черно терористично оръжие.. У нас подобни обсебвания се правят чрез нагло престъпни холограмни оръжия на предно стъкло.. Експерти да огледат обеми около автомобили движещи се с превишена силно скорост.. МАсови убиици обсебват водачите..ВОдачите са неадекватни ..Озверяват се чрез холограмите..
8
0
 
1
 
! Отговори
Убиват с камери преди 1 година
ДА се провери колко убииствени видео терористични пресканирания с анаправени от тежко терористични камери по пътя от Румъния до катастрофата.. Водача има трайни увреждания подобни имат и автобуса..
7
0
 
2
 
! Отговори
Ясен Желязков преди 1 година
Точно ей такива "шефиори" се чудя какво да ги правя на опасните участъци от пътя. Минавали били хиляди пъти по този участък. Така е, но всеки път има различни особености. Може да е спряла аварийно кола, може да е камък, може да е дезориентирано животно, може да има пропадане на асфалта. Може да е имало порой и пътя да е сух, а в ниския участък автобуса да се поднесе по голяма локва и да завърши в дерето. Свирят и светят отзад, като карам внимателно. А аз искам да не стане като Дженгиз Джан.
6
1
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
джингиз (ударение на второто И)(може би дженгиз, с потъмняване на Е-то в И, поради източния диалект) - серт, лют човек, който лесно се пали и разлютява и разгневява и разпалва кавга; (най-често се използва по отношение на жени, които са свадливи)
5
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Що не се срина кога изпреварваше в насрещното по двулентов път изпреварваше тирове с над 100 км. Въпрос на време беше да избие народа ама трябваше той да замине а не невинни.
4
1
 
12
 
! Отговори
Пич преди 1 година
Пффф... осъзнавал бил... Вчера един като този се опита да избута няколко автомобили от пътя и да удари челно още няколко в насрещното. По чудо никой от нас не загина, но бяхме на една боя разстояние от смъртта. Докато карат, на никой от тия не му пука за живота на околните! Пък после изведнъж били съсипани и осъзнавали какво били извършили.
3
0
 
10
 
! Отговори
До 1 преди 1 година
Може и да си като сляп, но караш бавно! Вината е изцяло на шофьора. Както сам е казал, пътя го знае наизуст!
2
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
кат е добре да спират само нарушители, не без причина, защото създават опасност за всички, оня ден един със скъпа спорна кола, каращ със поне 120 в насрещното платно в Бояна го спряха полицаи, но пред очите ми го пуснаха, че без малко и да му се извинят, тези лужители са съучастници на престъпника, а обикновените граждани... чко тормоз от мутри като тоя и полицаи, които трябва да се отчетат за нещо!
1
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
п/з нощта ако няма пътна маркировка все едно караш като сляп, да престанат да прехвърлят вината в/у шофьорите, защото е виновна държавата, шофьорът би трябвало да я съди!